Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
hondziiikh Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 6. 2010, 07:10:44
zdravíčko :) Mám dotaz, tento kód je validní(XHTML 1.0 Strict):
<form action="asd" method="post"> <table> <tr><td> <input type="text" name="asd" value="13" /></td><td>slovo</td><td>cislo</td> </tr> <tr><td>1</td><td>asd</td><td>11</td> </tr> <tr><td>2</td><td>qwe</td><td>18</td> </tr> </table> </form> No ale protože přitahuju data z DB, kde v každém řádku je potřeba jinej form, řádky tabu se otevíraj auto, podle řádků v db, a potřebuji tedy spíše něco takového: <table> <form action="asd" method="post"> <tr><td> <input type="text" name="asd" value="13" /></td><td>hlava</td><td> <input type="checkbox" name="dokonceno" /></td> </tr> </form> <form action="asd" method="post"> <tr><td> <input type="text" name="asd" value="14" /></td><td>noha</td><td> <input type="checkbox" name="dokonceno" /></td> </tr> </form> </table> Což mi ale validátor prostě nepřekousne, nechce form v tabulce ať ho tam nacpu kamkoli :( Nevíte někdo, jak toto vyřešit? :( Děkuji :) |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 17. 6. 2010, 07:40:47 · Upravil/a: Plaváček
Takto jednoduchý formulář je ale zbytečné cpát do tabulky ne?
|
||
hondziiikh Profil * |
#3 · Zasláno: 17. 6. 2010, 09:49:41
No toto je opravdu jen odlehčená verze :) napadly mě
<div> |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 17. 6. 2010, 09:54:00
Reaguji na hondziiikha:
1) K čemu potřebuješ validitu? 2) Chceš mít kód validní, nebo jen takový, aby úspěšně prošel oficiálním validátorem? |
||
panther Profil |
#5 · Zasláno: 17. 6. 2010, 10:18:04
hondziiikh:
„No toto je opravdu jen odlehčená verze :)“ i složitější formulář se dá ostylovat tak, že tabulku nepotřebuje. Jestli chceš pomoct, ukaž, jak má formulář vypadat. |
||
hondziiikh Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 6. 2010, 14:30:23
[#4] Chamurappi No jasně že oboje :)
[#5] panther No udělám to bez tabulky, dám tam divy, a kdyby tam byl delší text v div, tak ho oriznu, aby se neroztahovala :) a je to vyreseny :) Timto jsem spíš hledal odpověď na to, jestli dělám jen něco blbě, jako že to třeba jde, ale <form> se musí dát před, nebo za <td> nebo <tr> nebo cokoli jiného. Ale myslím, že jsem všechny kombinace zkoušel-prostě to nejde, tak to udělám složitěji :) Každopádně díky všem :) |
||
Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 18. 6. 2010, 14:39:33
|
||
panther Profil |
#8 · Zasláno: 18. 6. 2010, 14:40:07
hondziiikh:
„dám tam divy“ dáš tam divy, to budou divy.. Ve formuláři často stačí - nevím, jak bude vypadat ten tvůj - pracovat ve stylech s inputy, labely (popisky ti tam mimochodem chybí), divy navíc u většiny formulářů nepotřebuješ. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0