Autor Zpráva
hondziiikh
Profil *
zdravíčko :) Mám dotaz, tento kód je validní(XHTML 1.0 Strict):
<form action="asd" method="post">
  <table>
    <tr><td>
        <input type="text" name="asd" value="13" /></td><td>slovo</td><td>cislo</td>
    </tr>
    <tr><td>1</td><td>asd</td><td>11</td>
    </tr>
    <tr><td>2</td><td>qwe</td><td>18</td>
    </tr>
  </table>
</form>


No ale protože přitahuju data z DB, kde v každém řádku je potřeba jinej form, řádky tabu se otevíraj auto, podle řádků v db, a potřebuji tedy spíše něco takového:
<table>
  <form action="asd" method="post">
    <tr><td> 
        <input type="text" name="asd" value="13" /></td><td>hlava</td><td> 
        <input type="checkbox" name="dokonceno" /></td>
    </tr>
  </form>
  <form action="asd" method="post">
    <tr><td> 
        <input type="text" name="asd" value="14" /></td><td>noha</td><td> 
        <input type="checkbox" name="dokonceno" /></td>
    </tr>
  </form>
</table>

Což mi ale validátor prostě nepřekousne, nechce form v tabulce ať ho tam nacpu kamkoli :( Nevíte někdo, jak toto vyřešit? :( Děkuji :)
Plaváček
Profil
Takto jednoduchý formulář je ale zbytečné cpát do tabulky ne?
hondziiikh
Profil *
No toto je opravdu jen odlehčená verze :) napadly mě
<div>
. No ale je nějaký postup, který toto vyřeší?
Chamurappi
Profil
Reaguji na hondziiikha:
1) K čemu potřebuješ validitu?
2) Chceš mít kód validní, nebo jen takový, aby úspěšně prošel oficiálním validátorem?
panther
Profil
hondziiikh:
No toto je opravdu jen odlehčená verze :)
i složitější formulář se dá ostylovat tak, že tabulku nepotřebuje. Jestli chceš pomoct, ukaž, jak má formulář vypadat.
hondziiikh
Profil *
[#4] Chamurappi No jasně že oboje :)
[#5] panther No udělám to bez tabulky, dám tam divy, a kdyby tam byl delší text v div, tak ho oriznu, aby se neroztahovala :) a je to vyreseny :) Timto jsem spíš hledal odpověď na to, jestli dělám jen něco blbě, jako že to třeba jde, ale <form> se musí dát před, nebo za <td> nebo <tr> nebo cokoli jiného. Ale myslím, že jsem všechny kombinace zkoušel-prostě to nejde, tak to udělám složitěji :) Každopádně díky všem :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na hondziiikha:
No jasně že oboje :)
Znáš český validátor?
panther
Profil
hondziiikh:
dám tam divy
dáš tam divy, to budou divy..

Ve formuláři často stačí - nevím, jak bude vypadat ten tvůj - pracovat ve stylech s inputy, labely (popisky ti tam mimochodem chybí), divy navíc u většiny formulářů nepotřebuješ.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0