Autor Zpráva
kokolino
Profil *
čawte
mám 2 nasledujúce tabuľky

tabuľka 1 : ak mám dlhší text ako je šírka políčka tak sa automaticky text zalomí a pokračuje v ďalšom riadku
<table border="1" cellpadding="10">
 <col style="text-align: right">
 <col span="2" style="text-align: center">
<tr> <td width="150">vpravo zarovnaný sloupec</td width="100"> <td>Vycentrovaný sloupec</td> <td width="50">Další vycentrovaný sloupec (to je ta dvojka)</td> </tr>
</table>


tabuľka 2: obrázok sa mi vykreslí a text pekne obteká z ľava, problém je ak je obrázok+text je dlhší ako šírka políčka, lebo text mi presahuje do ďaľšieho políčka vid políčko 2. Ja som očakával, že sa text zalomí a bude ďalej vypisovaný vedľa obrázka
<?php 
//vypis obrazkov do tabulky, kazde policko iny prvok
$vyber_obrazky = mysql_query($a="select* from obrazky order by id_obrazka") or print ("chyba <br />" .$a."<br />".mysql_error());
define ("COLS", 3);  // počet stlpcov
echo "<table border='1' cellpadding='10'>";
for ($i = 0; $zaznam = mysql_fetch_array ($vyber_obrazky); $i++)
{
  if ($i % COLS == 0) echo "<tr>";
  //cislo policka + obrazok
  echo "<td width='150'><font color='red' size='3'>".($i+1)."<img src=".$zaznam['meno']." alt='aaa' align='left' class='velkost'><br/>".$zaznam['popis']."<br/>".$zaznam['cena']."</td>";
  if ($i % COLS == COLS - 1) echo "</tr>";
}
if ($i != COLS - 1)
{
  while ($i++ % COLS != 0)
  {
    echo "<td>&nbsp;</td>";
  }
  echo "</tr>";
}
echo "</table>";

?>

prikladám odkaz, kde to môžte vidieť Odkaz
zvěřiňák
Profil
Text se zalamuje, až když skončí slovo. Když tam napíšeš souvislý sled písmen bez mezery, tak se nemá kde zalomit.
kokolino
Profil *
zvěřiňák:
ja som somár toto ma nenapadlo, že som tam dal súvislí text bet medzery diki pekne

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: