Autor Zpráva
tomikpb
Profil
Ahoj lidi, měl bych ještě prosbičku, existuje způsob jak formulář
input name
roztáhnout na víc řádků?
Jde mi o to, aby samotný formulář byl přes víc řádků, než jen na jeden.

Moderátor Joker: Titulek „input name“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
panther
Profil
tomikpb:
co je formulář input name?

Vzhled prvků na stránce mají na starost styly. Bez ukázky těžko říct, jak by měly správně vypadat. A obecně ano, formulář nemusí být na jednom řádku (a vždy nebývá).
Chamurappi
Profil
Reaguji na tomikapb:
Jestli tím input name myslíš <input type="text">, tak asi hledáš element <textarea>.
Jak tento dotaz souvisí s PHP, že je v této kategorii? Přesunu do kategorie HTML.
tomikpb
Profil
Chamurappi
<rextarea> mi tam hodí na stranu šipky a ty se mi tam moc nehodí vzhledově.
radvis
Profil
tak nepiš rexarea :D
<textarea name="text"></textarea>
Chamurappi
Profil
Reaguji na tomikapb:
Jestli šipkami myslíš posuvník, tak ten si můžeš vypnout v CSS. Nebudu se namáhat s přesnější odpovědí, protože ty se nenamáháš s otázkou.
tomikpb
Profil
Chamurappi:
Omlouvám se, jsem amatér, co to jen zkouší, kde mám chybu?
<form action="" method="post">
<?php
  if($_POST['send']=="ok" && $_POST['adresa']!="zprava"){
    Mail("muj@email.cz", $_POST['adresa']);
    echo "Adresa odeslána";
    }
?>
<textarea rows="2" name="send" cols="20" value="ok" type="hidden" />zprava</textarea>
<input name="od" value="Odeslat" type="submit" />
</form>
panther
Profil
tomikpb:
kde mám chybu?
jak se tam chyba projevuje? Nevíme, jaká je, tak nemůžeme vědět, kde ji hledat.

Teď vidím dva parametry u funkce mail, ta však má tři povinné (více v Manuálu, klikni si na název funkce ve tvém kódu). Jinak ta podmínka asi nebude nikdy splněna, nikde tam není element s name=adresa. A textarea nemá atributy type a value (více ve specifikaci, klikni si na název tagu). Navíc ti v ní přebývá lomítko na konci a chybí povinný atribut rows.

být tebou bych asi začal studovat, tímto stylem pokus-omyl se moc daleko nedostaneš.
tomikpb
Profil
panther:
Pokus-Omyl, ale šlape to přesně jak potřebuju i s jedním polem.
<form action="" method="post">
<?php
  if($_POST['send']=="ok" && $_POST['adresa']!="vas@e-mail.cz"){
    Mail("muj@email.cz", "", $_POST['adresa']);
    echo "Adresa odeslána";
    }
?>
<input name="send" value="ok" type="hidden" />
<textarea name="promenna" cols="18" rows="7">
zprava
</textarea><input name="od" value="Registrovat" type="submit" />
</form>
akali
Profil *
tomikpb: Jsem sice po odpolední (a možná jsem něco přehlídnul), ale pořád nevím, jak zní tvoje otázka. Co chceš opravit, co nefunguje.

Teď vidím dva parametry u funkce mail, ta však má tři povinné
Oprav to tedy. Koukni po netu, je tam toho o funkci mail hodně..
mattyZEM
Profil
tomikpb:
$_POST['adresa']
Nikde nevidím formulářový prvek s názvem "adresa".

Být tebou, prostudoval bych si základy PHP a HTML. Nikdo tu za tebe nebude vytvářet funkční script bez znalosti základů. Kdyby jsi vlastně nebyl líný, podíval by jsi se na JPW, kde je přímo sekce formuláře.
tomikpb
Profil
mattyZEM:
Díky za radu, máš pravdu že se v tom nevyznám, a jak psal panther jedu to systémem pokus omyl, ale funguje mi to. Nechci po nikom, aby mi to psal, ale jen poradit, kde mám chybu. Já si to opravím. Nevím co ti tam chybí a k čemu to je. Ale je fakt, že mi to funguje a to mi stačí.
tomikpb
Profil
akali:
U toho posledního už žádná otázka nebyla, jen jsem to sem dával jako funkční důkaz. Sice mi už víc lidí tvrdilo, že má funkce mail povinné 3 parametry, ale když to zkusíš, tak zjistíš, že to funguje i takhle, aspoň na sweb.cz
Keeehi
Profil
tomikpb:
to sem dával jako funkční důkaz
… že neumíš do tří napočítat. V [#9] už máš 3 parametry. To že 2. parametrem je prázdný řetězec na tom vůbec nic nemění.
tomikpb
Profil
Keeehi:
Mě je to jedno, mě tu tvrdili, že nemám 3 parametry, že to nemůže fungovat.

akali:
Teď vidím dva parametry u funkce mail, ta však má tři povinné
Chamurappi
Profil
Reaguji na tomikapb:
mě tu tvrdili, že nemám 3 parametry
Tvrdil to panther a zjevně měl pravdu.
Vůbec nechápu, jak souvisí [#7] s inputem na více řádků.
tomikpb
Profil
Jistě se shodnem, že každej to píše jinak. Jelikož jsem amatér, tak vám nedokážu ve vaší řeči popsat mé myšlenkové pochody.( Jistě si teď všichni pomyslíte že mám myšlenkové pochody dost divné a máte pravdu.)
Potřeboval jsem udělat formulář na zaslání textu z webu na email, ale aby to bylo ne více řádků než jen jeden jak to u běžných formulářů bývá. To se mi v #9 povedlo, i když systémem pokus omyl. Sice nechápu jak to funguje a proč, ale funguje. Pokud s tím má někdo problém, já to nevyřeším.
Pracuje to tak jak chci a je mi statečně jedno, jestli jsou tam 1, 2, nebo 3 parametry a bůhví kolik imputů. Prostě mi to šlape, i když by podle někoho nemělo.
mattyZEM
Profil
tomikpb:
Nevím co ti tam chybí a k čemu to je
- V podmínce máš část která by se dala přeložit jako "pokud se poslal klíč 'adresa' a jeho hodnota není 'vas@e-mail.cz' "
- V funkci mail() používáš $_POST['adresa'].

Pokud se však podíváme do formuláře, nikde se tam žádný prvek s názvem "adresa" (např. <input type="text" name="adresa"…>) nenachází, což je chyba.

Sice nechápu jak to funguje a proč, ale funguje
To je chyba, pokud jí nebudeš řešit tak se z tebe nikdy nestane lepší programátor.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: