Autor Zpráva
ja
Profil *
Zdravim,
mam nieco take:

echo '<a href="http://bla,bla,bla.sk"> ….. bla,gif …..

a potreboval by som, aby mi po kazdom kliknuti na obrazok bla.gif pocitalo kolko ludi kliklo na dany obrazok.

Ako na to?

Dik

Moderátor Joker: Titulek „href onclick“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Joker
Profil
ja:
Jedna možnost je nasměrovat odkaz na skript (serverový, například PHP), který započítá kliknutí a přesměruje na tu cílovou stránku.
ja
Profil *
Joker:
A mas po ruke aj priklad?
Joker
Profil
ja:
A mas po ruke aj priklad?
Přišlo mi to jasné už tak, ale například:
Cílová adresa je example.com
Odkaz bude třeba
<a href="redirect.php?url=example.com">odkaz</a>
…a v souboru redirect.php bude skript, který započítá kliknutí na daný odkaz a přesměruje na example.com.
ja
Profil *
Joker:
Dve veci:
1. Preco aj redirect.php aj example, ked v redirect presmerujem na example.
2. Ak pojdem cez redirect.php moze to odhlasit prihlaseneho uzivate, nie?
Joker
Profil
ja:
Preco aj redirect.php aj example, ked v redirect presmerujem na example.
Ten skript započítá kliknutí na odkaz a přesměruje na cílovou adresu. Existuje právě kvůli tomu „započítá kliknutí na odkaz“.

Ak pojdem cez redirect.php moze to odhlasit prihlaseneho uzivate, nie?
Proč? Není důvod, aby se to dělo.
Samozřejmě pokud by cílová adresa byla jako GET parametr skriptu tak jak jsem to napsal, musela by projít přes urlencode a následně urldecode, jinak by to nefungovalo, kdyby samotná cílová adresa měla GET parametry.
Druhý možný problém je, že by si takhle mohl vcelku kdokoliv napsat přesměrování kamkoliv. Pokud by to vadilo, bylo by možné udělat třeba redirect.php?id=1, přičemž adresa by se načetla z databáze podle ID.
dmfzd
Profil
už se to tu řešilo

a dokonce několikrát
dmfzd
Profil
a nebo toto
ja
Profil *
dmfzd:
Ide o to, ze ja som chcel jednoduche riesenie, "jednoriadkove", nieco ako onclick pri href, ale neva aj tak vdaka za pomoc. Super priklady.
Bubák
Profil
Existuje atribut odkazu "ping", ale podstatnou nevýhodou je, že ho IE nepodporuje.
www.jakpsatweb.cz/html/odkazy.html#ping
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Mělo by ho jít snadno doskriptovat:
<a href="…" ping="…" onclick="if(typeof this.ping == 'undefined') new Image().src = this.getAttribute('ping');">
I když pak je otázka, proč neudělat rovnou:
<a href="…" onclick="new Image().src = 'adresa-k-pingnutí';">
(Netestováno.)
Keeehi
Profil
Chamurappi:
I když pak je otázka, proč neudělat rovnou:
Protože s vypnutým JS to bude fungovat ještě alespoň někde.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0