Autor Zpráva
Pebrach
Profil *
Dobrý den,
dělám na jednom webu. Udělal jsem si vcelku jednoduchou soustavu pár divů, správné rozmístění, přehledné větvení kódu, vše je teoreticky správně, ale prohlížeč mi z toho dělá cirkus. Nevidíte někdo na první pohled něco špatného? Budu vděčný za každou poznámku.
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style>
.banner {
	width: 1000px; 
	height: 180px; 
	background-color: black; 
}

.bodytable {
	width: 1000px; 
	margin: auto; 
}
body {
	margin: 0px; 
}

.menu {
	background-color: black; 
	width: 1000px; 
	height: 35px; 	
}

.obsah {
	width: 100%; 
}

.levysloupec {
	width: 700px; 
	background-color: #C9C9C9; 
	float: left; 
}

.pravysloupec {
	width: 300px; 
	background-color: black; 
}

.login {
	height: 121px; 
	width: 300px; 
	background-image: url('imgw/login.jpg'); 
}

.tlacitkologin {
	height: 15px; 
	width: 300px; 
}

.zaregistruj {
	height: 64px; 
	width: 300px; 
	background-image: url('imgw/regbg.jpg'); 
}

.obrm {
	height: 210px; 
	width: 300px; 
	background-image: url('imgw/obm.jpg'); 
}

.polezprava {
	height: 50px; 
	width: 300px; 
	background-color: #2A2A2A; 
}

.tlacitkovloz {
	height: 15px; 
	width: 300px; 
}

.textchat {
	height: 465px; 
	width: 300px; 
	background-image: url('imgw/chat.jpg'); 
}

.okno1 {
	height: 300px; 
	width: 680px; 
	margin: 10px; 
	background-color: white; 
}

.okno2 {
	height: 300px; 
	width: 680px; 
	margin-bottom: 10px; 
	margin-left: 10px; 
	margin-right: 10px; 
	background-color: white; 	
}

.okno3 {
	height: 300px; 
	width: 335px; 
	background-color: white; 
	margin-right: 10px; 
	float: left; 
}

.okno4 {
	height: 300px; 
	width: 335px; 
	background-color: white; 
}

.okno5 {
	height: 300px; 
	width: 680px; 
	margin-bottom: 10px; 
	margin-left: 10px; 
	margin-right: 10px; 	
}

.paticka {
	height: 235px; 
	width: 1000px; 
	background-color: black; 
}
</style>
</head>

<body>
<div class="bodytable">
	
		<div class="banner"></div>

		<div class="menu"></div>
	
		<div class="obsah">

			<div class="levysloupec">
				
				<div class="okno1"></div>
				<div class="okno2"></div>
				<div class="okno5">
					<div class="okno3"></div>
					<div class="okno4"></div>
				</div>
				
			</div>
				
			<div class="pravysloupec">
				
				<div class="login"></div>
				<div class="tlacitkologin"></div>
				<div class="zaregistruj"></div>
				<div class="obrm"></div>
				<div class="polezprava"></div>
				<div class="tlacitkovloz"></div>
				<div class="textchat"></div>
				
			</div>

		</div>
	
		<div class="paticka"></div>
	
</div>

</body>

</html>

Anonym
Profil *
Co je cirkus je docela nejasné - měli bychom vědět, co autor zamýšlel.
Jestli zamýšlel, aby byl levysloupec vlevo pravysloupec vpravo, musí se přidat do css .pravysloupec
float: left;  

a před <div class="paticka"></div> se musí vložit clear: both - narychlo třeba takto:
<div style="clear: both;"></div>
Pebrach
Profil *
Skvěle, díky za to clear, myslel jsem si, že v html jsem zběhlý, ale jak koukám, není tomu tak. Každopádně mnohokrát děkuji, problém je vyřešen. Já totiž do dneška používal k hrubému nahození stránky tabulky. Už bylo načase, abych kód modernizoval a značně zjednodušil a zpřehlednil.
Ještě jednou díky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: