Autor Zpráva
kachnak
Profil
Zdravím.
Nevie niekto prosím vás ako ináč zapísať znak '
Keď ho vožím do formuláru input tak mi padne kód.
Taký istý problém som mal zo znakom úvodzovky " ale nahradil som ho za entitu " potom už šlo všetko dobre. Len nikde neviem nájsť entitu pre znak '
Ďakujem.

$query = mysql_query("INSERT INTO clanky SET
id = '".$noveid."' ,
text = '".$text."' ,
nadpis = '".$nadpis."' ,
autor = '".$id_L."' ,
fotky = 'nie' ,
time = '".$time."'  
");
Chamurappi
Profil
Reaguji na kachnaka:
Entita pro apostrof v HTML je ', nicméně uvedený kód není HTML.
Tori
Profil
kachnak:
Keď ho vožím do formuláru input tak mi padne kód
Jednoduché řešení je neukládat do databáze přímo data z formuláře, ale prohnat je nejdřív přes funkci mysql_real_escape_string. Tím se vyřeší uvozovky i apostrofy při ukládání do DB, a na entity je převádějte až při výpisu z DB (např. funkcí htmlspecialchars). Myšleny samozřejmě PHP funkce, když jste dal ukázku v PHP.
kachnak
Profil
O týchto dvoch funkciách som nevedel že existujú, tak som si vytvoril vlastné dve, v ktorých nahrádzam problémové znaky pri zápise do DB a pri výpise z DB.
Skúsim použiť tieto.
Ďakujem.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: