Autor Zpráva
Novic
Profil *
Definuji formulář do buňky tabulky. Vše funguje až na to, že mám mezi buňky tabulky vložené mezery a tím rozhozenou grafiku (je to odskočeno o pár pixlů). Nepomáhá zmenšení formulářové buňky. Copak mám nastavit? Nebo to nejde? Taky mi nejde vypnout rám kolem input buňky.
Plaváček
Profil
Poprosil bych tě o zdrojový kód tvého problému, takhle by to bylo věštění z křišťálové koule. Nepochopil jsem odstranění rámu kolem input buňky, můžeš to nějak blíže specifikovat?
Novic
Profil *
document.form1.nadpisek.value = "nejaky text"; //tohle je součástí funkce, kterou plním ten input - je to popisek k obrazku


<td colspan="16" align="center">
<form method="get" enctype="multipart/form-data" name="form1">
<input name="nadpisek" type="text" size="82" maxlength="100" border="no" readonly="true" id="nadpisek" class="formular_nadpis">
</form> // a tohle je ten formulář, který používám pro popis obrázku
</td>

Ono to funguje, ale odsune to od sebe buňky tý tabulky, takže mě to rozhodí grafiku (ten rámeček kolem toho inputu jsem už vypnul.
Wan-To
Profil *
Mně to taky dělalo problémy, ale vyřešíš to takhle (alespoň v IE a Opeře):

<td colspan="16" align="center">
<span style = "display: none;"> <--TADY-->
<form method="get" enctype="multipart/form-data" name="form1">
</span> <--TADY-->
<input name="nadpisek" type="text" size="82" maxlength="100" border="no" readonly="true" id="nadpisek" class="formular_nadpis">
<span style = "display: none;"> <--TADY-->
</form> <!-- a tohle je ten formulář, který používám pro popis obrázku -->
</span> <--TADY-->
</td>
Plaváček
Profil
Myslím, že jednodušší řešení je ve stylovém předpisu nastavit okraje i výplň formuláře na 0, takže nějak takhle

<form method="get" enctype="multipart/form-data" name="form1" style = "margin: 0; padding: 0;">
Yuhů
Profil
OT: Plaváčku, tohle je tvoje nejčastější odpověď, viď? Už ji vidím různými slovy asi potřetí.
Plaváček
Profil
Je to možná jediné, co bravurně ovládám :) Každopádně tady je dobrý link, jak se setřepat zbytečných problémů s paddingem a marginem:

http://www.canlog.cz/index.php?p=25

Já osobně používám hned v úvodu stylového předpisu definici

* {
margin: 0;
padding: 0;
}

čímž vynuluji všechny okraje a výplně a pro jednotlivé elementy si je pak nastavím až při stylování. Funguje to skvěle :)
Karel
Profil
Plaváček, Yuhů
S tím musím souhlasit, protože jsem nedávno řešil odsazení u těch seznamů (<ui> a <li>), kde v Exploreru to bylo OK, ale v jiných prohlížečích o moc pixelů v pravo. No hrůza. Až mě napadlo "padding: 0px". A problém byl vyřešen.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.