| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| jurry Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 3. 2011, 16:19:41
Ahoj, jsem začátečník v tvorbě webu.
Chtěl bych poradit. Chtěl bych jako pozadí webu dát obrázek ... kterej si vytvořím. A ten obrázek bych potřeboval aby se zvětšoval v závislosti na obsahu stránky. Např. www.salontiptop.cz... na jedné podstránce mají spoustu textu a stránka je delší u druhého mají pár řádků a pozadí stránky je malé. Jestli to dobře chápu potřebuji rozdělit obrázek na hlavičku, prostředek a patičku. Ale jak jej potom dostat do html či css. Děkuji |
||
| l564 Profil |
#2 · Zasláno: 10. 3. 2011, 16:25:28
odkaz nejde (Server nenalezen)
|
||
| Jurry Profil |
#3 · Zasláno: 10. 3. 2011, 16:30:03
sorry, udělal jsem za tím odkazem tečky ... www.salontiptop.cz
|
||
| David1256 Profil |
#4 · Zasláno: 10. 3. 2011, 16:31:28
Rozdělíš si stránku na <div>y.
Asi takto: <div id="hlavicka"></div> <div id="prostredek"></div> <div id="paticka"></div> Ty divy vycentruješ na střed stránky viz. zde <body> přiřadíš background-image:url("tvujobrazek.jpg") Dolejšek obrázku má nějakou barvu, tu nastavíš jako background-color Tzn. hezky ti to splyne jako na www.salontiptop.cz. Samozřejmě musíš mít obrázek, který splyne dole s background-color. Za to, že se pozadí vykresluje podle obsahu stránky můžou vlastnosti float a clear, které přiřadíš jednotlivým divům. |
||
| pavuk Profil |
#5 · Zasláno: 10. 3. 2011, 16:45:10 · Upravil/a: pavuk
V podstatě (silně zjednodušeně) uděláš tři divy, přičemž v prostředním se bude obrázek opakovat po ose y. Nátáhne se podle obsahu
Na pozadí divů dáš pomocí background požadovaný obrázky
|
||
| jurry Profil * |
#6 · Zasláno: 10. 3. 2011, 18:09:03
a jak pak udelam jeste v leve casti menu? jsem opravdu zacatecnik a ta struktura mi neni uplne jasna.když rozdelim stranku pak uz to pujde:)
|
||
| David1256 Profil |
#7 · Zasláno: 10. 3. 2011, 18:32:47 · Upravil/a: David1256
jurry:
Když rozdělím stránku.. To jsem vysvětloval v [#4] Menu uděláš asi takhle. <ul class="nav"> <li><a href="index.htm">Odkaz1</a></li> <li><a href="#">Odkaz2</a></li> <li><a href="#">Odkaz3</a></li> </ul> Do css stylu přidáš ul.nav a {display:block;
width:několik px;}
ul. nav{list-style-type:none;
padding-left:0;
margin-left:0;}
ul.nav li{display:inline;}
*html ul.nav a {height:1px;}
|
||
| jurry Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 3. 2011, 22:27:44
tak se s tím babrám ..ty kody jsem více méně zkopíroval z netu a ted se je snazim dát dokupy.
ale mám problém s tím pozadím. Mezi prostredkem a patou mi to dává pořád mezeru. Nemohl by mi na to prosím někdo kouknout a poté vysvětlit kde se stala chyba :) Data jsem dal do úschovny: http://www.uschovna.cz/zasilka/BAG4DKPPSDY2KKNT |
||
| pavuk Profil |
#9 · Zasláno: 10. 3. 2011, 22:47:08 · Upravil/a: pavuk
Dej živou ukázku, to bude mnohem lepší pro všechny
|
||
| jurry Profil * |
#10 · Zasláno: 10. 3. 2011, 22:51:30
já to nemám na webu... to je jen testovaci..jeden index, styly a 3 ks pozadi. Koukni mi na to prosim z te uschovny.
|
||
| pavuk Profil |
#11 · Zasláno: 10. 3. 2011, 23:18:12
jurry:
Bohužel, "Byl překročen maximální počet stažení. Požádejte odesílatele o nové zaslání souborů." |
||
| Jurry Profil |
#12 · Zasláno: 11. 3. 2011, 07:58:44
nechápu proč :( no to je jedno..tak já to sem pak nějak hodim. Ale nejdřív asi zítra.
|
||
| pavuk Profil |
#13 · Zasláno: 11. 3. 2011, 08:04:57
Nahraj stránky na nějakej free hosting, je to pro ostatní přínosnější a není v tom problém
|
||
| Jurry Profil |
#14 · Zasláno: 11. 3. 2011, 09:42:13
ok.. může být.
|
||
| jurry Profil * |
#15 · Zasláno: 12. 3. 2011, 20:50:18
takže tady to je .. http://www.ledneony.kvalitne.cz/
problem je dole u paticky (mezi tělem a patičkou je cca půl cm mezera) a pak ještě jak je odkaz1 tak v tom řádku je cca ještě asi 5 odkazů které se schovávají za obrázkem. Potřebuji to pomoci spravit a vysvětlit proč se to děje..nemůžu na to přijít. Předem DĚKUJI za pomoc |
||
| panther Profil |
#16 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:00:12 · Upravil/a: panther
jurry:
„mezi tělem a patičkou je cca půl cm mezera“ tu mezeru způsobuje dolní margin nadpisu Studio Kamila Vám nabízí široký sortiment služeb: Kosmetika,manikúra,pedikúra,masáže,solárium Obchod s pánskými a dámskými oděvy a módními doplňky s mnoha zajímavými nápady pro Váš šatník Zumba. Mimochodem, moc hezký nadpis. Víš, co je nadpis, a co odstavec? Takhle jsi zralý na penalizaci. „a pak ještě jak je odkaz1 tak v tom řádku je cca ještě asi 5 odkazů které se schovávají za obrázkem.“ samozřejmě. Jsou floatované = vyjmuté z toku dokumentu = mají nulovou výšku. Přidej třeba clear: left k #prostredek nebo overflow: hidden k menu.
|
||
| jurry Profil * |
#17 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:17:26
Děkuji...tak sem to spravil... s tou penalizací nechápu? můžeš prosím Tě vysvětlit v čem je problém?
|
||
| panther Profil |
#18 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:22:03
jurry:
umělá snaha dostat do nadpisu co nejvíce slov. Nadpis je nadpis, odstavec text je odstavec textu. Konkrétně se jedná o toto HTML: <h4> </h4> <!-- tohle tu nemá co dělat... asi výmysl WYSIWYGu --> <h4><u>Studio Kamila Vám nabízí široký sortiment služeb:</u></h4> <!-- tady chybí ukončení nadpisu --> <p><br>Kosmetika,manikúra,pedikúra,masáže,solárium <br>Obchod s pánskými a dámskými oděvy a módními doplňky s mnoha zajímavými nápady pro Váš šatník <br>Zumba</p> <!-- souvislý text (odstavec) patří do odstavce --> </h4> <!-- tohle přijde pryč, nadpis jsme nově ukončili nahoře, tam kde má končit. --> |
||
| jurry Profil * |
#19 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:28:47
ale tak ničemu to jinak nevadí ne? na tohle vůbec nekoukej..to jsem tam jen zkopíroval kus nějakého indexu abych tam měl nějaký texyt..já se momentálně snažím naučit a pochopit rozdělení a strukturu stránky abych mohl začít něco tvořit :)
neznáš třeba i nějaký web kde bych se něco dočetl o struktuře a lépe pochopit kde se daná část stránky přesněji udělá..jestli mi rozumíš |
||
| panther Profil |
#20 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:32:17
jurry:
„tak ničemu to jinak nevadí ne?“ vadí nevadí. Můžeš být penalizován vyhledávačem, vyřazen z indexu. „rozdělení a strukturu stránky“ Trejpa má hezký příklad na webu. Je to to, co hledáš? |
||
| jurry Profil * |
#21 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:40:17
no tak zhruba je to ono :) ještě to pořádně prostuduju.
Prosím tě..ještě jak ted projíždím různé stránky a hodně koukám mají stránky v java scriptu. Jak to u java skriptu funguje..nedokážu si vůbec představit k čemu je to dobrý? třeba tuto stránku http://newschoolrecordings.com/events si myslím že by šlo vytvořit i obyčejným html (nebo alespon z 90%) nebo se pletu? |
||
| panther Profil |
#22 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:46:19 · Upravil/a: panther
jurry:
na odkázané stránce je JavaScriptem uděláno následující (zběžné prohlédnutí stránky, asi na něco zapomenu): - title u menu - mizení (a znovunavracení) textu u vyhledávacího pole po kliknutí - jsou asi upravovány? Tweety z Twitteru, bez JS nejsou dostupné Ty ale můžeš zatím na JS zapomenout - nauč se HTML, pak CSS. To ti pár let zabere, k JS se třeba ani nedostaneš, možná ani nebudeš mít potřebu dostávat se k JS. |
||
| jurry Profil * |
#23 · Zasláno: 12. 3. 2011, 21:48:05
ok, tak zatím díky za pomoc..jdu se v tom chvíli povrtat..a když budu mít zase problém ozvu se. Ještě jednou díky za ochotu
|
||
| jurry Profil * |
#24 · Zasláno: 12. 3. 2011, 23:15:19
tak už je mi to trošku jasnější..ale ještě nevim jak docílit toho ..když skončí tlačítka..aby text začínal pořád ve stejným místě ..nemůžu pořád docílit toho abych to tam nějak porovnal :))
|
||
| pavuk Profil |
#25 · Zasláno: 12. 3. 2011, 23:20:09
jurry:
„když skončí tlačítka..aby text začínal pořád ve stejným místě“ Nezlob se, ale nemohl bys to přeložit do srozumitelnější podoby? V tý větě silně tápu... |
||
| jurry Profil * |
#26 · Zasláno: 12. 3. 2011, 23:33:36
když se podíváš na tu stránku aspon to tak vidim na ntb..
př.: odkaz začátek textu odkaz začátek textu odkaz začátek textu začátek textu |
||
| pavuk Profil |
#27 · Zasláno: 12. 3. 2011, 23:43:22 · Upravil/a: pavuk
|
||
| jurry Profil * |
#28 · Zasláno: 12. 3. 2011, 23:56:24
díky
|
||
| jurry Profil * |
#29 · Zasláno: 13. 3. 2011, 00:01:59
a zeptám se ještě..co bych musel udělat abych to menu neměl vertikálně ale horizontálně?
|
||
| panther Profil |
#30 · Zasláno: 13. 3. 2011, 00:10:55
jurry:
nastavuješ rodiči, tzn. #vlevo0 šířku 182px. Menu uvnitř něj nemůže být širší (větší objekt do menšího logicky nedostaneš). Položky vedle sebe dostaneš levým floatem, to tam máš. Teď stačí dát to menu mimo #vlevo0.
|
||
|
Téma pokračuje na další straně.
|
|||
0