« 1 2 »
Autor Zpráva
jurry
Profil *
Ahoj, jsem začátečník v tvorbě webu.

Chtěl bych poradit. Chtěl bych jako pozadí webu dát obrázek ... kterej si vytvořím. A ten obrázek bych potřeboval aby se zvětšoval v závislosti na obsahu stránky. Např. www.salontiptop.cz... na jedné podstránce mají spoustu textu a stránka je delší u druhého mají pár řádků a pozadí stránky je malé. Jestli to dobře chápu potřebuji rozdělit obrázek na hlavičku, prostředek a patičku. Ale jak jej potom dostat do html či css.

Děkuji
l564
Profil
odkaz nejde (Server nenalezen)
Jurry
Profil
sorry, udělal jsem za tím odkazem tečky ... www.salontiptop.cz
David1256
Profil
Rozdělíš si stránku na <div>y.
Asi takto:
<div id="hlavicka"></div>
<div id="prostredek"></div>
<div id="paticka"></div>

Ty divy vycentruješ na střed stránky viz. zde
<body> přiřadíš background-image:url("tvujobrazek.jpg")
Dolejšek obrázku má nějakou barvu, tu nastavíš jako background-color
Tzn. hezky ti to splyne jako na www.salontiptop.cz.
Samozřejmě musíš mít obrázek, který splyne dole s background-color.
Za to, že se pozadí vykresluje podle obsahu stránky můžou vlastnosti float a clear, které přiřadíš jednotlivým divům.
pavuk
Profil
V podstatě (silně zjednodušeně) uděláš tři divy, přičemž v prostředním se bude obrázek opakovat po ose y. Nátáhne se podle obsahu
Na pozadí divů dáš pomocí background požadovaný obrázky
jurry
Profil *
a jak pak udelam jeste v leve casti menu? jsem opravdu zacatecnik a ta struktura mi neni uplne jasna.když rozdelim stranku pak uz to pujde:)
David1256
Profil
jurry:
Když rozdělím stránku..
To jsem vysvětloval v [#4]
Menu uděláš asi takhle.
<ul class="nav">
       <li><a href="index.htm">Odkaz1</a></li>
    
       <li><a href="#">Odkaz2</a></li>
       
       <li><a href="#">Odkaz3</a></li>
</ul>

Do css stylu přidáš
 ul.nav a {display:block;
width:několik px;}

ul. nav{list-style-type:none;
padding-left:0;
margin-left:0;}

ul.nav li{display:inline;}

*html ul.nav a {height:1px;}
jurry
Profil *
tak se s tím babrám ..ty kody jsem více méně zkopíroval z netu a ted se je snazim dát dokupy.
ale mám problém s tím pozadím. Mezi prostredkem a patou mi to dává pořád mezeru. Nemohl by mi na to prosím někdo kouknout a poté vysvětlit kde se stala chyba :)

Data jsem dal do úschovny: http://www.uschovna.cz/zasilka/BAG4DKPPSDY2KKNT
pavuk
Profil
Dej živou ukázku, to bude mnohem lepší pro všechny
jurry
Profil *
já to nemám na webu... to je jen testovaci..jeden index, styly a 3 ks pozadi. Koukni mi na to prosim z te uschovny.
pavuk
Profil
jurry:
Bohužel, "Byl překročen maximální počet stažení. Požádejte odesílatele o nové zaslání souborů."
Jurry
Profil
nechápu proč :( no to je jedno..tak já to sem pak nějak hodim. Ale nejdřív asi zítra.
pavuk
Profil
Nahraj stránky na nějakej free hosting, je to pro ostatní přínosnější a není v tom problém
Jurry
Profil
ok.. může být.
jurry
Profil *
takže tady to je .. http://www.ledneony.kvalitne.cz/

problem je dole u paticky (mezi tělem a patičkou je cca půl cm mezera) a pak ještě jak je odkaz1 tak v tom řádku je cca ještě asi 5 odkazů které se schovávají za obrázkem. Potřebuji to pomoci spravit a vysvětlit proč se to děje..nemůžu na to přijít.

Předem DĚKUJI za pomoc
panther
Profil
jurry:
mezi tělem a patičkou je cca půl cm mezera
tu mezeru způsobuje dolní margin nadpisu Studio Kamila Vám nabízí široký sortiment služeb: Kosmetika,manikúra,pedikúra,masáže,solárium Obchod s pánskými a dámskými oděvy a módními doplňky s mnoha zajímavými nápady pro Váš šatník Zumba.

Mimochodem, moc hezký nadpis. Víš, co je nadpis, a co odstavec? Takhle jsi zralý na penalizaci.


a pak ještě jak je odkaz1 tak v tom řádku je cca ještě asi 5 odkazů které se schovávají za obrázkem.
samozřejmě. Jsou floatované = vyjmuté z toku dokumentu = mají nulovou výšku. Přidej třeba clear: left k #prostredek nebo overflow: hidden k menu.
jurry
Profil *
Děkuji...tak sem to spravil... s tou penalizací nechápu? můžeš prosím Tě vysvětlit v čem je problém?
panther
Profil
jurry:
umělá snaha dostat do nadpisu co nejvíce slov. Nadpis je nadpis, odstavec text je odstavec textu.

Konkrétně se jedná o toto HTML:
<h4>&nbsp;</h4>  <!-- tohle tu nemá co dělat... asi výmysl WYSIWYGu -->
<h4><u>Studio Kamila Vám nabízí široký sortiment služeb:</u></h4> <!-- tady chybí ukončení nadpisu -->

<p><br>Kosmetika,manikúra,pedikúra,masáže,solárium
<br>Obchod s pánskými a dámskými oděvy a módními doplňky s mnoha zajímavými nápady pro Váš šatník
<br>Zumba</p> <!-- souvislý text (odstavec) patří do odstavce -->

</h4> <!-- tohle přijde pryč, nadpis jsme nově ukončili nahoře, tam kde má končit. -->
jurry
Profil *
ale tak ničemu to jinak nevadí ne? na tohle vůbec nekoukej..to jsem tam jen zkopíroval kus nějakého indexu abych tam měl nějaký texyt..já se momentálně snažím naučit a pochopit rozdělení a strukturu stránky abych mohl začít něco tvořit :)

neznáš třeba i nějaký web kde bych se něco dočetl o struktuře a lépe pochopit kde se daná část stránky přesněji udělá..jestli mi rozumíš
panther
Profil
jurry:
tak ničemu to jinak nevadí ne?
vadí nevadí. Můžeš být penalizován vyhledávačem, vyřazen z indexu.

rozdělení a strukturu stránky
Trejpa má hezký příklad na webu. Je to to, co hledáš?
jurry
Profil *
no tak zhruba je to ono :) ještě to pořádně prostuduju.

Prosím tě..ještě jak ted projíždím různé stránky a hodně koukám mají stránky v java scriptu. Jak to u java skriptu funguje..nedokážu si vůbec představit k čemu je to dobrý?

třeba tuto stránku http://newschoolrecordings.com/events si myslím že by šlo vytvořit i obyčejným html (nebo alespon z 90%) nebo se pletu?
panther
Profil
jurry:
na odkázané stránce je JavaScriptem uděláno následující (zběžné prohlédnutí stránky, asi na něco zapomenu):
- title u menu
- mizení (a znovunavracení) textu u vyhledávacího pole po kliknutí
- jsou asi upravovány? Tweety z Twitteru, bez JS nejsou dostupné

Ty ale můžeš zatím na JS zapomenout - nauč se HTML, pak CSS. To ti pár let zabere, k JS se třeba ani nedostaneš, možná ani nebudeš mít potřebu dostávat se k JS.
jurry
Profil *
ok, tak zatím díky za pomoc..jdu se v tom chvíli povrtat..a když budu mít zase problém ozvu se. Ještě jednou díky za ochotu
jurry
Profil *
tak už je mi to trošku jasnější..ale ještě nevim jak docílit toho ..když skončí tlačítka..aby text začínal pořád ve stejným místě ..nemůžu pořád docílit toho abych to tam nějak porovnal :))
pavuk
Profil
jurry:
když skončí tlačítka..aby text začínal pořád ve stejným místě
Nezlob se, ale nemohl bys to přeložit do srozumitelnější podoby? V tý větě silně tápu...
jurry
Profil *
když se podíváš na tu stránku aspon to tak vidim na ntb..
př.:

odkaz začátek textu

odkaz začátek textu

odkaz začátek textu

začátek textu
pavuk
Profil
přidej pro #vpravo {padding-left: třeba 130px} nebo nech ten div plavat {float: left}, ale musíš potom #patickou0 ukončit plavání {clear: both}, aby pozadí #prostredka bylo až k patičce

mimochodem, tos tu větu moc srozumitelně nepřeložil...
jurry
Profil *
díky
jurry
Profil *
a zeptám se ještě..co bych musel udělat abych to menu neměl vertikálně ale horizontálně?
panther
Profil
jurry:
nastavuješ rodiči, tzn. #vlevo0 šířku 182px. Menu uvnitř něj nemůže být širší (větší objekt do menšího logicky nedostaneš). Položky vedle sebe dostaneš levým floatem, to tam máš. Teď stačí dát to menu mimo #vlevo0.
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: