« 1 2
Autor Zpráva
jurry
Profil *
jo tak to je tahle jednoduchý.. já v tom pořád hledal složitost a s tím zadáním šířky mě to vůbec nenapadlo :)
pavuk
Profil
základ je mít <div>, ve kterým je menu umístěný, se šířkou přes celou stránku, ne 182px
edit: nebo ho z divu vyjmout, jak říká panther
jurry
Profil *
http://www.ledneony.kvalitne.cz/ prosím Vás mohl by mi někdo říci proč POZADI MENU v IE se nezobrazuje přes šířku webu, kdež to v mozzile jo?

A zeptám se ještě..mám ten kod toho menu napsaný dobře nebo zbytečně složitě a šlo by to vyřešit lépe a proč. Díky
panther
Profil
jurry:
proč POZADI MENU v IE se nezobrazuje přes šířku webu
zobrazuje a nezobrazuje. V šestce se zobrazuje (a přesto jinak, než chceš), v osmičce ne. #vlevo0 má levý float, proto je široký jen tak, jako jeho obsah. Ten float je tam zbytečný, nebo dodej šířku.

mám ten kod toho menu napsaný dobře
ani moc ne.
- oba divy obalující menu (#vlevo a #vlevo0) jsou zbytečné
- nastavování display: block je zbytečné, pokud floatuješ. Co plave, je automaticky blokové.
- nastavení left: 0; top: 0; je pto #vlevo0 zbytečné, jsou to defaultní hodnoty
- #vpravo {[...] color: #4444;} nebude fungovat (a obecně máš v CSS spoustu zbytečností, spousta zápisů lze zkrátit - sdružené vlastnosti)
- nastavuješ defaultní hodnoty (#vlevo0 {display: block} atd.)
pavuk
Profil
<div id="vlevo0">nemá stanovenou šířku. A pořiď si třeba do FF doplněk Firebug, budeš mít mnohem jednodušší práci
panther
Profil
pavuk:
<div id="vlevo0">nemá stanovenou šířku.
ona to není až tak úplně příčina, div je od přírody blokový s width: 100%. Problém je v tom levém floatu.

A pořiď si třeba do FF doplněk Firebug
zrovna Firebug do FF, kde je menu natažené, je zbytečný :-)
pavuk
Profil
To byla reakce na všechny problémy co tu popisoval, přišel by na spoustu věcí sám, a byl to příklad nástroje, proto to třeba
jurry
Profil *
pavuk:
„mám ten kod toho menu napsaný dobře“
ani moc ne.

to je právě to..já se pořád snažím zápasit s tím rozložením a snažím se to různě natlačit kam potřebuju a proto to tak vypadá :) jsem z toho pořád jelen :D
pavuk
Profil
Já nic, to panther :-))
Tak víc studuj a zkoušej, to je dobrá cesta
panther
Profil
jurry:
pro tohle menu jde napsat krásné a stručné html
<style>
menu {background: url(...) repeat-x; margin: 0; padding: 0;}
menu li {float: left; margin: 0;}
menu li a {float: left; padding: 0 20px; height: 50px; line-height: 50px; background: url('oddelovac') right no-repeat} /* natahujici se polozky podle delky */
/* NEBO */
menu li a {float: left; width: 150px; height: 50px; line-height: 50px; background: url('oddelovac') right no-repeat} /* pevna sirka vsech polozek */
</style>
<menu>
  <li><a href=odkaz>Odkaz 1</a>
  <li><a href=odkaz>Odkaz 2</a>
  <li><a href=odkaz>Odkaz 3</a>
  <li><a href=odkaz>Odkaz 4</a>
</menu>
jurry
Profil *
však právě to dělám...snažím se to cpát do toho a koukám co mi to dělá. Jak psal Panther: "#vlevo0 má levý float, proto je široký jen tak, jako jeho obsah. Ten float je tam zbytečný, nebo dodej šířku." . Když jsem umazal ten levej float a hodnoty Left a Top 0.. width 990px ....tak už mi to to pozadí neukáže ani ve FF :D
panther
Profil
jurry:
tak už mi to to pozadí neukáže ani ve FF
nepodíval jsem se na ten příklad pořádně. Aspoň se ti podřilo sjednotit to napříč (některými) prohlížeči. To bývá první krok k úspěchu, gratuluji.

Položky plavou => jsou vyjmuté z toku dokumentu a mají nulové rozměry. Část pozadí, kterou vidíš, vzniká z pozadí jednotlivých odkazů. Aby se #vlevo0 „roztáhl“ do výšky, musíš obtékání ukončit - clear za menu nebo overflow: hidden k #vlevo0. Nebo to menu celé smaž a zkus to znovu podle [#10]. Všechny podstatné styly jsem tam naznačil.
Jurry
Profil
již jsem část udělal podle 10 a jede to..já na to reagoval ve chvíli když ty si psal příklad..takže mi ten příklad od tebe moc pomohl.. :) Díky
jurry
Profil *
ahoj, tak jsem se snažil ty styly trošku zlepšit..zjednodušit a upravit. Řekl bych že se mi díky Pantherovi celkem zadařilo ale mám problém skrz řádkování. V něčem se mi přehodilo řádkování textu a za boha nemůžu přijít v čem :(
jurry
Profil *
tak už jsem na to došel :))
« 1 2

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: