Autor Zpráva
Gryfin
Profil *
Zdravim,
Dělám teď v práci export z dat. Výsledek je HTML tabulka kterou je potřeba překopírovat do Excelu. Ale když tu tabulku vyberu a zkopíruju, v excelu se vše hodí do první buňky, ne jako tabulka.
Setkal jste se s tím někdo.

Díky
Bubák
Záleží i na tom, z jakého prohlížeče se kopíruje.Též je důležité opravdu kopírovat tabulku, a né začít kopírování až v první buňce. Pokud jde tabulku špatně označit, je lepší označit vše nebo raději jen kousek před a kousek za tabulkou a pak vymazat nepotřebné.
_es
Gryfin:
Excel má nejaký import textu, treba použiť ten, nie len ctrl+V.
Taps
Gryfin:
nebo zkus kliknout do první bunky v excelu pravým tlačitkem myši a zkus dát vložit jako hodnoty
Mistr
Gryfin:
Můžeš být, prosím, zcela konkrétní a dát sem odkaz na tu tabulku, kterou do Excelu kopíruješ?
Keeehi
Gryfin:
A udělat rovnou export do csv?
Gryfin
Profil *
wow diky za reakce.
Zjistil jsem že kopírování je problém pouze z FF a to nové betaverze.

Bubák:
Myslim že to už jsem zkoušel ale pořád to samé. Dnes to ještě zkusím.

_es:
Bohužel ten report používají lidé pro které importv excelu je španělská vesnice takže ctrl+v musí fungovat

Taps:
To jsem nezkoušel, dnes zkusím

Mistr:
Konkrétní bohužel být nemůžu protože ta tabulka je pro jednoho nejmenovaného mobilního výrobce z finska ( :) ) a jen lidi kdo podepsali "disclosure agreement" ji mohou vidět.

Keehi:
Nevím jak přesně to myslíš, ale když to vyberu a kliknu pravým tak tam žádná možnost exportu neni. Jestli myslíš přímo script na udělání excel souboru, tak to by samozřejmě bylo skvělé, jen jsem nikdy neměl zapotřebí to udělat takže nevim jak na to. Rada by byla dobrá

Díky všem, prozatím to funguje z IE a to stačí ale samozřejmě by bylo dobré kdyby to fungovalo všude.
Bubák
Gryfin:
A co tahle tabulka, tam to funguje?
http://www.volny.cz/cbov/zakladni/pmr-kanaly-kmitocty.htm
Zkusil jsem kombinaci Firefox 4.0 (finální) a OOo Calc (open source obdoba Excelu od Oracle, páč Excel nemám) a bez problémů.

Konkrétní bohužel být nemůžu protože ta tabulka je pro jednoho nejmenovaného mobilního výrobce z finska ( :) ) a jen lidi kdo podepsali "disclosure agreement" ji mohou vidět.
Můžeš nás pak nechat zabít nájemným vrahem, nebo to vyřešit jinak:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=18&topic=118397#tajne
_es
Gryfin:
Bohužel ten report používají lidé pro které importv excelu je španělská vesnice takže ctrl+v musí fungovat
To si teda neviem predstaviť, ako sa môže nejaká excelovská aplikácia spoliehať na to, že málo počítačovo gramotní ľudia do nej vkladajú dáta takým divokým spôsobom. Malo by to sa to dať zautomatizovať pomocu makra.
Gryfin
Profil *
Bubák:
1. Ta tabulka z odkazu dělá to samé.

2. Jelikož tahám data ze 3 různých databází a tabulka nevyjde ven jen tak, tak opravdu nemůžu příklad poskytnout. Příklad by byl pouze normální html tabulka kterou si asi všichni dokáží představit.

_es:
Hehe to si neumíš představit co všechno se ve velkých společnostech používá a děje...

Pro všechny:
Když vyberu v Excelu Vložit speciál a pak unicode tak to funguje.
_es
Gryfin:
A teda akú radu od nás vlastne chceš?
Správanie Excelu a prehliadačov asi neovplyvníme.

Když vyberu v Excelu Vložit speciál a pak unicode tak to funguje.
Tak to len poradíš tým, čo to tam tak vkladajú a máš problém vyriešený, či nie?

Jelikož tahám data ze 3 různých databází
Dáta môžeš ťahať aj priamo do Excelu.
Carmen Electra
Profil *
Pokud se jednoduchá tabulka ze mnou uvedeného odkazu chová stejně, můžeme to v tmto případě poklátat za zjednodušenou živou ukázku. Jak je psáno v odkaze, "musí jít vyrobit ukázku chyby oproštěnou od tajných dat.", ale koukám že tobě se do toho nechtělo, nebo máš pořád zafixováno, že chyba vzniká díky tomu, že data taháš ze třech databází.

Prasácký tip:
http://interval.cz/clanky/soubory-ms-excel-a-ms-word-v-php-asp-ci-notepadu/
Nevím, jestli to ještě funguje, ale Word a Excel svého času bez mrknutí oka otevřely HTML dokument, pokud měl příponu .doc nebo .xls, takový soubor pak dokázal BFU otevřít.
Pozor, uvedený selže u uživatelů OpenOffice.org, ti chtějí HTML soubory s korektní koncovkou .html. Myslím si, že nejjednodušší bude naučit BFU otevírat HTML soubory Excelem, ať už ze Soubor-otevřít, nebo přetažením HTML souboru na Excel, nebo jeho zástupce (nejjednodušeji na ikonu Excelu na Ploše).

Možností je spousta, něco popsal i _es, tak si vyber, kerá možnost je ve tvém případě nejschůdnější.
Gryfin
Profil *
Abych pravdu řekl tak vlastně ani od vás už nic nechci a jen diskutuju. Myslel jsem si že je problém v kódu ale vidím že se FF tak prostě chová, nevim jestli je v tom něco jiného ale zásadní je, že já to neovlivním a to je pro mě podstatné. Už jsem rozeslal příkazy jak to správně překopírovat, a kdi enní schopný vložit jako speciál prostě použije IE.

Díky všem za ochotu, jen tu agresivitu (ok enthusiasm...) bych trošku hlídal...
Keeehi
Gryfin:
Jestli myslíš přímo script na udělání excel souboru
Přibližně tak. Měl jsem na mysli, že server by rovnou generoval csv soubor což je úplně obyčejný textový soubor, který jen musí dodržovat nějakou určitou strukturu. Tento soubor by prohlížeč rovnou nabídl ke stažení a takovýto soubor pak excel zvládne otevřít bez problémů. Žádná velká věda to není. Práce tak maximálně na hodinu.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0