Autor Zpráva
qwerty00352
Profil
Sehnal jsem pozadí na web.
Vložím ho přes CSS na do souboru(<body style=" background: url('pozadi.jpg') fixed no-repeat center center">)
Bohužel pro mě mi tento obrázek leze i do hlavičky.
Viz

A ještě něco.... písmeno š se mi ukazuje poněkud divně..viz patička na stejné stránce
Darker
Profil
Špatná diakritika je způsobena kódováním, hledej, řešilo se tu tu víckrát, než kolik má tenhle písmenek písmenek.
Obrázek je roztažený po celé stránce, aplikovals ho přece na body, ne? Nicméně tag body nemá co dělat v hlavičce dokumentu.
Mělo by to vypadat spíš nějak takhle:
<html>
 <head>
 <!--blablabla-->
 <style>
  #hlavicka {color:red;}
  #main {background: url('pozadi.jpg') ;
              padding:0px;margin:0px;
              height:100%;
              }
 </style>
 </head>
 <body>
  <center><div id="header">HLAVICKA</div></center>
  <div id=main></div>
 </body>
David1256
Profil
Nediv se, na stránce máš 2x <body> a to je špatně, to které máš mezi <head></head> a přiřazuješ mu <body style=" background: url('pozadi.jpg') fixed no-repeat center center"> to vymaž a dej to do body, které začíná pod </head>.
qwerty00352
Profil
David1256:
Nediv se, na stránce máš 2x <body> a to je špatně, to které máš mezi <head></head> a přiřazuješ mu <body style=" background: url('pozadi.jpg') fixed no-repeat center center"> to vymaž a dej to do body, které začíná pod </head>.

Upravil jsem to. Vložil jsem to do body ale pořád nic.....pořád to zasahuje do HLAVIČKY(jako v tabulce) a navíc není vidět celý obrázek.
David1256
Profil
Je jasný, že nevidíš celý obrázek -> obrázek je moc veliký a umístíš ho na střed a dáš mu fixed snad z toho chápeš, že není celý vidět. Óbrázek je pozadím celé stránky a hlavička je taky součást stránky, proto máš pozadí i pod hlavičkou.
Darker
Profil
qwerty00352:
no beru to jako dobrou radu. ale jelikož CSS neumím tak nevím jak bych v tomto pokračoval..:)
Co myslíš, že ti můžu ještě říct? Skus to, a pak si s tím hraj.
qwerty00352
Profil
VYŘEŠENO.

Budu pokračovat v topicu na další dotaz:
Vytvořil jsem si patičku jako obrázek a vložil na web.
Potřeboval bych ale aby byla vycentrovaná (viz zde)
panther
Profil
qwerty00352:
Potřeboval bych ale aby byla vycentrovaná
tak si najdi, jak se centruje. Je zbytečné ptát se na něco, co se nejen tu řeší denně.
qwerty00352
Profil
panther:
tak si najdi, jak se centruje. Je zbytečné ptát se na něco, co se nejen tu řeší denně.

Jenže já to zkoušel jak vycentrovat v souboru(kaskádovým stylu), tak i jako v divu.
Myslíte si že by mi to mohl někdo přepsat aby se to vycentrovalo??
<div id="paticka"></div>
panther
Profil
qwerty00352:
jak jsi to zkoušel? S tou absolutní pozicí to jde těžko.

margin: auto
qwerty00352
Profil
To margin patří kam??..:)
panther
Profil
qwerty00352:
chceš vycentrovat patičku, tak k patičce. Aby ses za chvíli neptal, proč se to nevycentrovalo, přečti si pro jistotu ještě jednou i začátek toho mého příspěvku. Pouhé přidání margin: auto se v současném stavu nic nezmění.
qwerty00352
Profil
VYŘEŠENO-LOCK
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.