| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Malcon Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 5. 2011, 15:59:51
Zdravím, mám menší problém.
Mám 1 tabulku, a pod ní 2 vedle sebe.V té horní bude drobečková navigace, v té dole vlevo menu a v té vpravo dole obsah, ale mezera mezi tou vrchní a těmi 2 spodními je moc velká, dá se to nějak regulovat? |
||
| okolojdouci Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:04:27
Dá se to regulovat, slouží k tomu http://www.jakpsatweb.cz/css/margin.html
mmch máš nějaký závažný důvod nepoužít div, což je na rozdíl od tabulky prvek přímo pro toto určený? |
||
| jenikkozak Profil |
#3 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:04:42
Malcon:
Ano, nedávat pod ni tolik prázdných odstavců s mezerou. Tím chci říct, že bez živé ukázky tu těžko bude možné radit. No a co třeba na design nepoužívat tabulky? |
||
| Malcon Profil * |
#4 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:06:16
Margin znám,ale nějak nevím jak ho tam použít, přecejen jsem začátečník
|
||
| Malcon Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:09:35
jenikkozak:
„No a co třeba na design nepoužívat tabulky?“ Já dělám velmi jednoduchou stránku, kde tabulka je základní prvek stránky.Je tu jednoduché a vypadá to pěkně.. |
||
| jenikkozak Profil |
#6 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:11:29
|
||
| Malcon Profil * |
#7 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:30:56
Takhle nějak to má vypadat:
http://imageshack.us/f/135/webxi.jpg/ A tahle to dopadlo..: http://www.rys-ostrovid.unas.cz |
||
| Malcon Profil * |
#8 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:31:48
Možná je to chyba prohlížeče, ale mi se to v Opeře,Chromu zobrazuje naprosto rozhozené ..
|
||
| jenikkozak Profil |
#9 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:37:41 · Upravil/a: jenikkozak
Malcon:
„Možná je to chyba prohlížeče, ale mi se to v Opeře,Chromu zobrazuje naprosto rozhozené ..“ Zmenši rozměry těch dvou prvků, co se zobrazují vedle sebe, patičce nastav clear:both. Jémine, já to skoro trefil. Mezeru mezi tabulkami způsobovalo <br>. :-) Ty tabulky z divů vyhoď, jsou tam nadbytečné. |
||
| petr 6 Profil |
#10 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:37:43
Nastuduj si použití tagu <table> a pak ho z kódu vyhoď.
Problém ti dělá float |
||
| okolojdouci Profil * |
#11 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:39:18
Malcon:
„Já dělám velmi jednoduchou stránku, kde tabulka je základní prvek stránky.Je tu jednoduché a vypadá to pěkně..“ Připadá ti toto složité? <div class="drobecky"> <a href="?pg=1">1</a> <a href="?pg=2">2</a> <a href="?pg=3">3</a> <div> <div id="obsah"> <h1>Nepoužívám tabulky</h1> <p>Tam, kde nemají co dělat</p> </div> <ul class="menu"> <li><a href="?pg=uvod">Úvod</a></li> <li><a href="?pg=druha">Druhá</a></li> <li><a href="?pg=treti">Třetí</a></li> </ul> |
||
| Malcon Profil * |
#12 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:53:33
jenikkozak:
„Ty tabulky z divů vyhoď, jsou tam nadbytečné“ Hotovo.Díky.. „Jémine, já to skoro trefil. Mezeru mezi tabulkami způsobovalo <br>. :-)“ O tom vím, ale když to <br> dám pryč tak to budu mít na sobě přímo natěsnané. petr 6: „Problém ti dělá float“ Můžeš být prosím konktrétnější? „Zmenši rozměry těch dvou prvků, co se zobrazují vedle sebe, patičce nastav clear:both.“ Hotovo. |
||
| Malcon Profil * |
#13 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:54:47
Ale pořád to dělá solidní bordel..
|
||
| jenikkozak Profil |
#14 · Zasláno: 4. 5. 2011, 16:57:48 · Upravil/a: jenikkozak
Malcon:
„O tom vím, ale když to <br> dám pryč tak to budu mít na sobě přímo natěsnané.“ Nebudou, neboť můžete použít tu css vlastnost margin, kterou už znáte. Divu s id „tabulka“ přidejte: margin-bottom:5px > „Zmenši rozměry těch dvou prvků, co se zobrazují vedle sebe, patičce nastav clear:both.“ > Hotovo. Málo, zmenšete šířku ještě o 2 px. |
||
| Malcon Profil * |
#15 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:03:45
jenikkozak:
„Nebudou, neboť můžete použít tu css vlastnost margin, kterou už znáte.“ Hotovo. „Málo, zmenšete šířku ještě o 2 px.“ Opravdu? Už tak je dost malé, a to ty 2px něco změní ? |
||
| jenikkozak Profil |
#16 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:06:28
Malcon:
„Opravdu? Už tak je dost malé, a to ty 2px něco změní ?“ Ano, dokážou světový div, a sice to, že součet šířek obou divů bude stejný jako šířka divu, do něhož jsou vnořené. |
||
| Malcon Profil * |
#17 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:13:03
jenikkozak:
„Ano, dokážou světový div, a sice to, že součet šířek obou divů bude stejný jako šířka divu, do něhož jsou vnořené.“ Aha, už vím..Hotovo. |
||
| Malcon Profil * |
#18 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:21:07
Tohle stejně nechápu.Součet obou tabulek jsem nastavil na 800 (200 menu, 600 obsah) a ten div do něhož jsou zabalené na 810(10 mezera mezi tabulkami) a zase se mi to rozhodilo.A předtím když to bylo 178 menu, 448 obsah a 600 ten velký div, tak to bylo v pohodě..
|
||
| jenikkozak Profil |
#19 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:25:23 · Upravil/a: jenikkozak
Malcon:
Nezapomeňte započítat šířku rámečku vynásobenou čtyřmi. (Pravé a levé ohraničení, u obou divů.) |
||
| Malcon Profil * |
#20 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:27:42
jenikkozak:
„Nezapomeňte započítat šířku rámečku vynásobenou čtyřmi. (Pravé a levé ohraničení, u obou divů.)“ Aha, to mě nenapadlo.Díky |
||
| Malcon Profil * |
#21 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:35:40
Mám jěšte pár dotazů co na tohle navazují..
1) V drobečkové navigaci chci nastavit valign="bottom" ,ale nějak to nechce vzít.. 2)Chci nastavit mezi patičkou, obsahem a menu ten samý margin jako nahoře ( margin-bottom: 6px),ale nevím kde ho mám dát.Zkoušel jsem do patičky i do toho "velkého" divu co obsahuje ty 2 tabulky,ale nic.. 3)Hlavičku mám širokou 812px, wrapper 818px, přesto v PSPadu se mi to zobrazuje tak jak má ( hlavička < wrapper), ale v Opeře a Chromu je to stejně velké. |
||
| jenikkozak Profil |
#22 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:40:19 · Upravil/a: jenikkozak
Malcon:
„1) V drobečkové navigaci chci nastavit valign="bottom" ,ale nějak to nechce vzít..“ Odstavec má standardně nastavený margin. „2)Chci nastavit mezi patičkou, obsahem a menu ten samý margin jako nahoře ( margin-bottom: 6px),ale nevím kde ho mám dát.Zkoušel jsem do patičky i do toho "velkého" divu co obsahuje ty 2 tabulky,ale nic..“ Bloku, který obsahuje ty dva divy vedle sebe, nastavte overflow:hidden. Patičce potom margin-top:5px. 3)Hlavičku mám širokou 812px, wrapper 818px, přesto v PSPadu se mi to zobrazuje tak jak má ( hlavička < wrapper), ale v Opeře a Chromu je to stejně velké. Wrapper nemá rámeček, na rozdíl od hlavičky. IE to ve Vašem případě počítá trošku jinak. |
||
| Malcon Profil * |
#23 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:46:36
jenikkozak:
> Bloku, který obsahuje ty dva divy vedle sebe, nastavte overflow:hidden. > Patičce potom margin-top:5px. Hotovo, díky. „Odstavec má standardně nastavený margin.“ Pochopil jsem, díky. |
||
| Malcon Profil * |
#24 · Zasláno: 4. 5. 2011, 17:59:36
Malcon:
„IE to ve Vašem případě počítá trošku jinak.“ Aspoň že většina populace používá internetový prohlížeč, a ne IE.. |
||
| jenikkozak Profil |
#25 · Zasláno: 4. 5. 2011, 18:04:22
Malcon:
„Aspoň že většina populace používá internetový prohlížeč, a ne IE..“ Přeložte si název „Internet Explorer“ do češtiny. Ale stop, to jsme mimo téma. Nejde spíš o to nepřepínat IE do quirku? |
||
| Malcon Profil * |
#26 · Zasláno: 4. 5. 2011, 18:08:12
Asi jo.
Hele, další menší problém.Píšu text, uprostřed chcu dát něco většího, tudíž <h1>nadpis</h1>, ale ten nadpis už píšu na další řádek, ale já chcu psát pořád na jeden.A nijak jsem h1 nedefinoval, nechal jsem ho předdefinovaný.. |
||
| Stano Profil |
#27 · Zasláno: 4. 5. 2011, 18:14:08 · Upravil/a: Stano
Malcon:
no <h1> je už taký prevít.
<style>
h1{
display: inline;
}
</style>
ale neodporúčam ti toto robiť. pred a za <h1> jednoducho enter patrí. ale jak chceš |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0