Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Igor Profil |
#1 · Zasláno: 6. 9. 2011, 18:55:59
Letem světem jsem prolétl několik článků a diskusí o accesskey, ale v žádném ze tří prohlížečů (FF,OP,IE) prohlížeči mi to nefunguje. Vypadá to, že by to mělo být jenoduché jak facka, no hold to nejede. Mačkám alt+... nějaké číslo nebo písmeno a nic. Zkouším českou i anglickou klávesnici a nic. Tak už nevím ... V čem by ještě mohl být problém?
|
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 6. 9. 2011, 19:03:11
Igor:
„ale v žádném ze tří prohlížečů (FF,OP,IE) prohlížeči mi to nefunguje.“ To očakávaš, že niekto náhodne trafí, prečo ti na tvojej tajnej webstránke niečo nefunguje? |
||
Igor Profil |
#3 · Zasláno: 6. 9. 2011, 19:34:32 · Upravil/a: Igor
<a class="prev" accesskey="f" href='localhost' onclick='$.post("ax.php?action=get&prev=1", { rid: $("textarea#id").val()}, function(result) { loadFormData(result); }, "json");;return false;'>Load previous row</a> Je úplně jedno jaké písmeno přiřadím |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 6. 9. 2011, 19:49:18
Igor:
„Je úplně jedno jaké písmeno přiřadím“ Mne uvedený kód vo Firefoxe 6.0.1 funguje (alt + shift + F). |
||
Igor Profil |
#5 · Zasláno: 6. 9. 2011, 20:19:17 · Upravil/a: Igor
No však to říkám, že vám to jede a mě ne. Proto se ptám, čím to je?
Já mám FF 3.6.1, IE8 a OP 9.64 že by to bylo tím, že se jedná o staré verze prohlížečů? Edit: Co jsem se dočetl: Internet Explorer (IE) has supported access keys since version 4, Netscape since version 6 Takže problém v podpoře by snad být neměl... Je to teda chyba systému? |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 6. 9. 2011, 21:37:16
Igor:
Aj pre absenciu živej ukážky sa zle tipuje, čo znamená že to „jede“, ja som pod tým, že to funguje, myslel to, že sa prehliadač pokúsi načítať adresu „localhost“, čo je adresa vyzerajúca pochybne. Ak bolo pod „jede“ myslené niečo iné, tak som v koncoch, stránku s jQuery, či čo tie doláre sú, kvôli tomu vytvárať nemienim. |
||
Igor Profil |
#7 · Zasláno: 6. 9. 2011, 23:08:52 · Upravil/a: Igor
_es:
Veď je to úplně jedno co v tom vodkaze je! <a class="prev" accesskey="q" href="http://diskuse.jakpsatweb.cz">Load previous row</a> |
||
_es Profil |
#8 · Zasláno: 6. 9. 2011, 23:22:42
Igor:
„jsem prolétl několik článků a diskusí o accesskey“ Naozaj si si prečítal o tom, ako tú funkčnosť rôzne konkrétne prehliadače implementujú? Alebo si to len „preletel“? Možno by si chcel radšej využiť detekciu stlačenia kláves na celej stránke cez JS. |
||
Igor Profil |
#9 · Zasláno: 6. 9. 2011, 23:30:18 · Upravil/a: Igor
_es:
„Naozaj si si prečítal o tom, ako tú funkčnosť rôzne konkrétne prehliadače implementujú?“ O tom jsem nic nenašel. Nevím co přesně máš na mysli. Edit: Už asi vím o čem mluvíš. Četl jsem na zahraničních zdrojích, kde jsem se dočetl něco o tom, že se má stisknout alt+key nebo alt+key enter ale nebylo jasně napsáno v kterém prohlížeči. Doklikal jsem se teď sem a je mi to už jasné. |
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 6. 9. 2011, 23:36:17
|
||
Igor Profil |
#11 · Zasláno: 6. 9. 2011, 23:52:38 · Upravil/a: Igor
_es:
Na té stránce jsem byl (hledal jsem "html accesskey support" či cosi také), ale viděl jsem jen horejšek a spodek. Píše se tam, že OP nepodporuje accesskey :-( A taky něco o Netscapu (asi myslí Mozillu). Nicméně v Mozile mi to nejde jen v IE. A je to takový nepraktický to potvrzovat Enterem, ale co se dá dělat. Aspoň tak. Chtěl jsem si trochu zjednodušit život. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0