Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Polda Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 9. 2011, 11:21:34
Nevím proč, ale v textarea mi nefunguje událost onblur, kdežto v input typu text funguje.
Použitý kód v input: <input type="text" class="text" maxlength="430" value="Máš něco na srdci?" onfocus="if(this.value=='Máš něco na srdci?') this.value=''" onblur="if(this.value=='') this.value='Máš něco na srdci?'" /> Použitý kód v textarea: <textarea onfocus="ignoreKeys=true; if(this.innerHTML=='Chceš nám něco sdělit?') {this.innerHTML=''}" onblur="ignoreKeys=false; if('this.innerHTML=='') {this.innerHTML='Chceš nám něco sdělit?'}">Chceš nám něco sdělit?</textarea> Jedná se o zkušební stránku, kterou mám u sebe na disku, ale inspiroval jsem se z formuláře na této stránce (nevadí, že je v angličtině?): http://lvlworld.com/review.php?id=1279 (Quake 3 Level review) |
||
Polda Profil * |
#2 · Zasláno: 11. 9. 2011, 11:27:10
To class="text" v input je pouze pro stylovou deklaraci.
Jelikož input je tag nepárový, použil jsem v události objekt this.value, ale v textarea je text mezi tagy <textarea> a </textarea> (párový tag), zde je tedy nutné použít this.innerHTML (i když v source kódu inspirativní stránky v angličtině je použito u textarea this.value). |
||
jenikkozak Profil |
#3 · Zasláno: 11. 9. 2011, 11:48:03
Polda:
if('this.innerHTML=='') {this.innerHTML='Chceš nám něco sdělit?'} |
||
Polda Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 9. 2011, 13:36:04
jenikkozak:
Děkuju, toho jsem si fakt nevšim', jinak bych se tu ani neptal :D Prohlašuji toto téma za uzavřené ;) |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0