Autor Zpráva
Vlaďa
Profil *
Ahojte všichni, chtěl bych umístit na obrazovku monitoru stránku autobusového jízdního řádu tak aby zabírala celou šířku monitoru. Ukazuje se, že to je docela problém a já začínám být v koncích. Nemohu přitom použít <a href ...> a začínám studovat věci kolem <object classid ...width="100%" height="100%"> Určitě to ale půjde jednoduše ale já fakt nevím co s tím. Je to pro naše turisty a chci aby po kliknutí na mapu na níž jsou červeně vymalované autobusové linky se jim na monitoru zobrazil jízdní řád té linky a přitom nechci aby museli klikat na tlačítka zvětšování dokumentu pdf poněvadž se může stát, že to některý turista nebude umět. Těším se na vaše rady a přeji hezký večer
Bubák
Mi se osvědčilo převézt PDF fo flashe (swf).
příklad: pdf swf
Vlaďa
Profil *
Bubák:
Autobusoví dopravci zveřejňují svoje jízdní řády na webu ve formátu pdf a já s tím nic moc neudělám. Musím to brát tak jak oni nám to poskytují. Formát pdf si asi vybrali proto že se dá snadno uložit na počítači a tisknout. Musím nějak vyzvědět jak vysvítit list jízdního řádu na monitoru přesně na šířku toho monitoru. Práci s posuvníkem na pravé straně monitoru naši turisté už umí. Když bude nejhůř tak se naučí i zvětšovat dokument. V souvislosti s jízdními řády na počítači jsou ty problémy ještě dva další a jsou mnohem více nepříjemné, ale s tím nechci otravovat. Jenom tak pro zasmání, když autobusový dopravce aktualizuje jízdní řád nějaké své autobusové linky tak to dává do jiného adresáře se změněným názvem souboru takže náš webový program tu stránku přestane vidět a stránka zmizí. Stačilo by kdyby autobusový dopravce jízdní řád aktualizoval a uložil jej zpět do stejného adresáře pod stejným názvem. Ach jo.
Bubák
Autobusoví dopravci považují svá data za posvátná, s tím nic nenaděláme. Poskytují je ve formátu PDF a XLS. Stáhnu JŘ v PDF, zkonvertuji ho do flashe (SWF), nahraju na web a hotovo, nevidím v tom problém.
Vlaďa
Profil *
Bubák:
Jasný, ale rozumím jen prvnímu kroku-stáhnu JŘ v PDF. Vy pravděpodobně máte na mysli ruční zkonvertování do flashe a uložení na našem turistickém webu, že? Tohle řešení ale nechci. Mám to obdobně (konvertováno na jpg) ale musí se to hlídat kdy autobusového dopravce napadně aktualizovat. V současné době JŘ zmizí zcela což je lepší než když to tam je dál ale se špatnými údaji. Tedy já chci vysvítit úplně natvrdo co mi odvysílá dopravcovův server a v druhém kroku se chci dopravce zeptat zdali by nemohl aktualizovaný JŘ dávat do stejného adresáře pod stejným názvem souboru a problém by byl řešen navždy.
Pokud jsem špatně rozuměl vaší radě tak ji, prosím, upřesněte. Také je možné, že jste měl na mysli převod pdf nějakým scriptem na swf.
Přeji příjemný den vám všem

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0