Autor Zpráva
Anonym
Profil *
Dobrý den, píšu stránky a prohlížím si je v Google Chromu, zkusil jsem si dát stránky na web a kouknul jsem se na ně v Mozille a vypadali trochu jinak: 1.nezobrazil se mi obrázek, 2.fieldset byl rozházenej atd. Jak udělat html pro všechny prohlížeče stejný? Všem moc děkuji za odpověd :)
janbarasek
Profil
Anonym:
nezobrazil se mi obrázek
Zkontroluj jeho adresu, je možné že není na serveru, což je častý začátečnický problém

Jak udělat html pro všechny prohlížeče stejný?
To je poměrně těžká otázka, tak snadné to zas není, každý si to vykresluje trochu jinak, ale snaž se dodržet pár zásad:
- v CSS si nastav fonty a velikosti všech nadpisů
- Design dělej pokud možno v DIVech
- Koukni se na XHTML (nebo si o tom něco přečti), třeba ti to pomůže
- Vyhni se tabulkových vzhledů, špatně se zobrazují v různých prohlížečích
- používej víc obecný tagy a NE ty, co fungují jenom někde (typicky zruš border="0" u klikacích obrázků, někde jsou s rámečkem, někde ne)
Anonym
Profil *
janbarase:
děkuju, už mi ten obrázek funguje ale je okolo něho ten rámeček jak ho mám zrušit? :)
janbarasek
Profil
Anonym:
úplně jednoduše
<img src="něco.gif" border="0">


Atribut border určuje šířku rámečku. Můžeš tam dát libovolné rozumné číslo. Nula znamená, že tam rámeček nebude vidět.
Anonym
Profil *
janbarase:
Děkuju, dával jsem to někam jinam :D
Anonym
Profil *
nemohl by si mi ještě poradit : jak mam přepsat toto?

<div style="margin-top: 15px;">
            <center>
            <fieldset style='background: white; width: 400px; border-color: #F68C32;'>

            <legend><h1 style='height: 60; font-size: 50; font-family: Space Age; color: #F68C32'>register</h1></legend>
            
            <form action='register.php' method='POST'>
              <table id='register'>
                <tr>
                  <td style="color: DimGray;">
                    Nickname:
                  </td>
                  <td> 
                    <input type='text' name='username' style="padding: 6px; font-size: 16px;width: 250px;border-color: #F68C32;">
                  </td>
                </tr>
                <tr>
                  <td style="color: DimGray;">
                    Password:
                  </td>
                  <td> 
                    <input type='password' name='password' style="padding: 6px; font-size: 16px; width: 250px;border-color: #F68C32;">
                  </td>
                </tr>
                <tr>
                  <td style="color: DimGray;">
                    Repeat password:&nbsp;
                  </td>
                  <td> 
                    <input type='password' name='repeatpassword' style="padding: 6px; font-size: 16px;  width: 250px;border-color: #F68C32;">
                  </td>
                </tr>
                <tr>
                  <td style="color: DimGray;">
                    E-Mail:
                    <div style="color: black"><small><small>(Needed for activation)</small></small></div>
                  </td>
                  <td> 
                    <input type='text' name='email' style="padding: 6px; font-size: 16px; width: 250px;border-color: #F68C32;">
                  </td>
                </tr>
                <tr>
                  <td>
                    <input type='submit' name='submit' value='Register' style="margin-left: 30px">
                  </td>
                </tr>
              </table>
            </form>
          </fieldset>
          </center>
        </div>

aby se mi neposouvalo to register (nahoře)

Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Chamurappi
Profil
Reaguji na Anonyma:
Jak udělat html pro všechny prohlížeče stejný?
Kontroluj stránku průběžně ve všech prohlížečích, řešit rozdíly dodatečně je zbytečně složité.

aby se mi neposouvalo to register (nahoře)
Kam se posouvá? Co si od nadpisu uvnitř <legend> slibuješ?


Reaguji na janbaraska:
- Koukni se na XHTML (nebo si o tom něco přečti), třeba ti to pomůže
Jak? XHTML se nepoužívá, je to jen úhledný balík mýtů.

- Vyhni se tabulkových vzhledů, špatně se zobrazují v různých prohlížečích
Fakt? Máš nějaký příklad?
Joker
Profil
Anonym:
jak mam přepsat toto?
1. Málokdy je nutné mít jednu značku těsně obalenou jinou značkou a mít takhle více značek není nutné prakticky nikdy. Tím myslím třeba to <div><small><small>…</small></small></div>, <div><center>…</center></div>, nebo <legend><h1>…</h1></legend>
2. Naučit se CSS a psát obecné styly místo kopírování atributu style pro každý prvek ušetří spoustu práce při údržbě a zabrání mnoha potenciálním chybám.
3. Určitě budou mít všichni návštěvníci font Space Age? Já ho třeba nemám. Docela odvážné tam prostě vypálit nestandardní font, který navíc může mít o dost jiné proporce než ty standardní, bez uvedení nějakého náhradního fontu.

Jinak viz Chamurappi
Anonym
Profil *
Chamurappi:
K těm prohlížečům: kontroluji to v 4 prohlížečích (G Chrome, IE, Mozilla a Opera), dosáhl jsem toho že v Opeře, googlu a mozille se mi to webová stránka ukazuje stejně, ale v IE je to úplně přeházený. Co s tím? Mám napsat nějaký speciální kod pro IE?

Joker:
už na tom pracuju :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Anonyma:
Ne. Zkoušej měnit různé vlastnosti a pozoruj, co to udělá.
Pokud chceš konkrétní radu, dodej živou ukázku.
Anonym
Profil *
Chamurappi:
zkusím to, tady je tedy nějaký ten příklad: nevím jak udělat aby mi ten header byl z jednoho okraje do druhého
<div id="orangeBar">
      <div>
        <a href="#" id="txt_logo">nicknames</a>
      </div>
      
      <div>
        <a href="#" id="logo"><img src="images\logo.png" border="0"></a>
      </div>
    </div>


<style>
#orangeBar{     
    height: 100px;
    background: #F58225;
    border-top:  1px solid rgb(252,252,252); border-top:  1px solid rgba(252,252,252, 0.42); 
    border-bottom: 1px solid Gray;
    margin-left: -8px;
    margin-top: -8px;
    width: 101.2%;
    
            }

</style>
Anonym
Profil *
tohle mi v IE nefunguje, jinde jo
margin
Profil *
V HTML máš na sedmém řádku chybné lomítko.
Místo druhé deklarace border-top deklaruj border-color, ale stejně nechápu, proč tam potřebuješ mít RGBA barvu, když můžeš použít jinou, ale stejně vypadající, neprůsvitnou barvu.
Vynuluj margin a padding pro HTML a BODY, pak nebudeš muset používat věci, které máš v CSS na řádcích šest až osm.
Nevím, co myslíš tím „nefunguje“, možná jsem odpovídal na něco jiného.
Anonym
Profil *
margin:
jde mi o to aby ten nadpis byl z jedne strany až na konec druhé , když vymažu to margin a width, tak to mám kus od kraje. A všude mi to funguje kromě IE, tam to neni na okraji stránky ale jsou tam mezery
margin
Profil *
Tak naposled:
Vynuluj margin a padding pro HTML a BODY, pak nebudeš muset používat věci, které máš v CSS na řádcích šest až osm.
Je to standardní řešení napříč prohlížeči, pokud ti to nejde, je chyba jinde, než v kódu, který jsi sem dal.
Anonym
Profil *
margin:
promin, už jsem našel tu chybu, zapoměl jsem tam dát středník :D promin ze jsem otravoval

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0