Autor Zpráva
ato3
Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu. Nasadil jsem HTML5 a tuto knihovnu(https://github.com/zoltan-dulac/html5Widgets), zajišťující "funkčnost" HTML5 pokud možno ve všech prohlížečích. Knihovna funguje podle mých představ, ale problém je v tom, že se mi neodesílají žádné formuláře, na které jsem ji aplikoval.

Zde naleznete kód, který mi nefunguje. Zkuste odeslat formulář pro hledání a newsletter. Nefunguje ani jedno. Kliknu a nic se nestane.
http://tylovaleta.cz/pm/kod_pm/

Zkoušel jsem v Safari, Mozilla, Chrome, IE.

Budu rád za každou radu. Děkuji
_es
„<form action="#">“
To sa má ten formulár odoslať kam?
ato3
_es:
I když použiji jen
<form>
nebo
<form action="aktuality.php" method="get">
, tak se nic neodešle. Stačí zkusit ten formulář pro "Odběr novinek", tam je právě ta druhá možnost. Stejně se nic neděje.

EDIT: Přepsal jsem "<form action="#">" na "<form action="index.html">". Stále se nic neděje.
_es
ato3:
Tak sa ti to v dôsledku toho JS asi nejako „rozbilo“.
Čo tým veľkým množstvom JS získa tvoj návštevník?
Doporučujem prečítať toto vlákno.
ato3
_es:
Vím, že se to rozbilo :-) Proto se ptám, jestli někoho nenapadá, jak to opravit :-)
Značky label jsou zapsané podle tohoto www.w3.org/TR/html5/forms.html
Návštěvníkovi bych rád ukázal trochu přívětivější rozhranní. Neříkám, že tyto dva formuláře to nějak o hodně zlepší, ale rád bych tyto prvky použil i jinde. Jde mi pouze o to, udělat vyplnění formulářů trochu "blbuvzdorné". A pokud by to šlo tímto způsobem, líbilo by se mi to.
Vlákno přečteno, chápu postoje, ale nemyslím si, že by to, co se snažím udělat, postrádalo smysl jako nové html značky, které se dají lehce nahradit.
_es
ato3:
Nestačí dať len tie nové HTML5 atribúty inputu a nechať na prehliadač, či ich podporuje alebo nepodporuje a neťahať do toho JS?
ato3
_es:
To by si ty novinky HTML5 asi moc uživatelů neužilo :-) ..možná časem ano.
Ale pokud mi tu nikdo neporadí, tak to tak skončí, protože v tom JS se hrabat nebudu! Jen škoda, že jsem si s tím hrál celý den a nakonec to nepoužiji :-(

Ptám se tedy znovu: Nevíte někdo co s tím? Stále je to nevyřešené..
_es
ato3:
To by si ty novinky HTML5 asi moc uživatelů neužilo :-)
Myslím, že by ich bolo dnes už veľa - skús si pozrieť, koľko najnovších prehliadačov to podporuje.
Teraz si „užijú“ spomalene sa zobrazujúcu stránku v dôsledku sťahovania a spracovania mnoho JS skriptov.
Asi sa ti tam navzájom „bijú“ viaceré skripty - skús zmeniť ich poradie v kóde.
Alebo, či tá knižnica nemá nejaké špeciálne požiadavky na HTML kód.
ato3
_es:
Skripty se nebijí, nechal jsem jen jeden jediný a stejně to nefunguje.
Zvláštní je, že se neodesílají formuláře ani v příkladech, které jsou k té knihovně uveřejněny... :-/
www.useragentman.com/tests/html5Widgets/patternRequired.html
_es
ato3:
Zvláštní je, že se neodesílají formuláře ani v příkladech, které jsou k té knihovně uveřejněny... :-/
No tak to bude asi problém v tej knižnici - nemôžeš čakať, že ti hocijaký skopírovaný skript bude automaticky vo všetkých prehliadačoch správne fungovať.
margin
Profil *
A pokud vypneš v prohlížeči, který vychytávky formulářů z HTML5 umí, vypneš JavaScript, tak ti to funguje?
Mám totiž silné podezření, že chyba je jinde.
ato3
margin:
No, už se formuláře odešlou, ale nefunguje ta jejich kontrola. Tzn. Hledání mělo kontrolovat, jestli je vyplněné pole, ale při vypnutém JS se to odešle i s prázdným polem.
Kde by mohla být chyba?
Můžeš vyzkoušet zde
http://tylovaleta.cz/pm/kod_pm/
_es
margin:
A pokud vypneš v prohlížeči, který vychytávky formulářů z HTML5 umí, vypneš JavaScript, tak ti to funguje?
S vypnutým JS formuláre odoslať išlo.

ato3:
Tzn. Hledání mělo kontrolovat, jestli je vyplněné pole, ale při vypnutém JS se to odešle i s prázdným polem.
V akom prehliadači - asi v tom, ktorý ten HTML5 atribút nepodporuje. Je predsa logické, že JS knižnica pri vypnutom JS nefunguje.
ato3
_es:
To je právě docela zvláštní. Ale testoval jsem to v Safari 5.1.1 a Google Chrome 7.0.517.44, oba prohlížeče by měly HTML5 podporovat, ale když vypnu JS, tak tag required="required" stejně ignorují a odešlou formulář i s prázdným polem. Tomu právě nerozumím.
Takhle vypadá ten formulář, je tam něco špatně?

Placeholder funguje, ale required ne :-/

<form action="index.html"> 
    <label><span class="hide">Hledání: </span><input type="text" placeholder="..." name="hledani" required="required"></label> 
    <input type="submit" value="Hledej!"> 
</form> 
_es
ato3:
Ale testoval jsem to v Safari 5.1.1 a Google Chrome 7.0.517.44, oba prohlížeče by měly HTML5 podporovat
Určite? Google Chrome 15 formulár s takým prázdnym políčkom neodošle.
ato3
_es:
Takže jsem se asi mýlil. Pohledal jsem detailnější informace (www.findmebyip.com/litmus). Safari sice podporuje required, ale jen na Windows, já to testoval na MAC. Chrome na MAC tam testovaný není, ale na WIN by to měl podporovat.
Mám ještě na MAC tuhle verzi FF
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.6; cs; rv:1.9.2.12) Gecko/20101026 Firefox/3.6.12, tam to taky nejde.

Takže to jdu zkoušet na windows ještě. Nenapadlo mě, že bude záležet i na OS, tušil jsem problém jen mezi prohlížeči.
ato3
margin, _es:
Takže na WIN Mozilla Firefox 6.0.2 to funguje správně i při vypnutém javascriptu.

margin
Kde by tedy jinde mohl být problém?

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0