Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martin Tiršel Profil |
#1 · Zasláno: 5. 12. 2011, 01:27:59
Zdravím,
mám formulár, kde si užívateľ môže zmeniť email a/alebo heslo. Problém je ten, že ak zadám email, Firefox ponúkne autocomplete s emailami. Ak email vyberiem, hodí mi to zároveň do poľa na zmenu hesla uložené heslo k danému emailu. Takémuto chovaniu potrebujem zabrániť. Použil som preto autocomplete="off", ale táto vlastnosť vôbec nefunguje. Je to nastavené ako na FORM element, tak aj na samotné INPUT elementy, ale prehliadač to ignoruje. Raz sa mi to podarilo zrušiť cez Firebug a priamou editáciou HTML keď som pridal autocomplete="off", ale to iba raz. Predpokladal som teda, že to bude nejaký bug (Firefox 3.6) a skúsil Firefox 8, ale tam mi to taktiež nefunguje. Vie niekto poradiť čo s tým? Google mi nič zaujímavé nenašiel, každému to funguje, len mne nie :) Vďaka za každú radu. <!DOCTYPE html> <html> <head> ... <form action="" method="POST" id="account_settings_form" autocomplete="off" class="standard_form"> <div style='display:none'><input type='hidden' name='csrfmiddlewaretoken' value='4b15ea17101c20123004e3d9e28bac80' /></div> <h3>Zmenit e-mailovú adresu</h3> <p> Aktuálna emailová adresa: <strong>bruce@blackpage.eu</strong> </p> <div class="form_wrapper"> <div class="form_field_wrapper"> <label for="id_email"> Nová emailová adresa: </label> <input autocomplete="off" type="text" name="email" id="id_email" /> </div> </div> <h3>Zmeniť heslo</h3> <div class="form_wrapper"> <div class="form_field_wrapper"> <label for="id_password1"> Nové heslo: </label> <input autocomplete="off" id="id_password1" type="password" name="password1" maxlength="100" /> </div> <div class="form_field_wrapper"> <label for="id_password2"> Potvrďte heslo: </label> <input autocomplete="off" id="id_password2" type="password" name="password2" maxlength="100" /> </div> </div> <h3>Zmeniť informácie</h3> ... ... |
||
Radek9 Profil |
#2 · Zasláno: 5. 12. 2011, 13:41:27
Martin Tiršel:
Nemáš to heslo náhodou uložené ve správci hesel ve Firefoxu? To je úplně normální chování. |
||
Martin Tiršel Profil |
#3 · Zasláno: 5. 12. 2011, 14:48:29
Radek9:
„Nemáš to heslo náhodou uložené ve správci hesel ve Firefoxu? To je úplně normální chování.“ Uložené mám, ale čakal by som, že ak nastavím off pre login pole, prestane sa zobrazovať možnosť autocomplete pre login a tým pádom aj heslo. Čo je teda potrebné spraviť, aby som tomuto chovaniu zabránil? Takéto chovanie je v určitých situáciách nepríjemne a robí to len Firefox, v Chrome alebo Opere tento problém netreba riešiť. |
||
jenikkozak Profil |
#4 · Zasláno: 5. 12. 2011, 18:27:33
Martin Tiršel:
„Predpokladal som teda, že to bude nejaký bug (Firefox 3.6) a skúsil Firefox 8, ale tam mi to taktiež nefunguje.“ To není chyba, to je vlastnost. „Čo je teda potrebné spraviť, aby som tomuto chovaniu zabránil?“ Vymažte to uložené heslo. Nerozumím tomu, proč vám to tam vadí. Ta hesla jsou stejně uložena v prohlížeči. I kdybyste prohlížeči zakázal tam ty hodnoty vkládat, ten daný uživatel si může v prohlížeči zobrazit Nástroje > Možnosti > Zabezpečení > Zobrazit hesla. To heslo se stejně ukládá pro určitou doménu. |
||
Martin Tiršel Profil |
#5 · Zasláno: 5. 12. 2011, 19:12:34
jenikkozak:
„Nerozumím tomu, proč vám to tam vadí. Ta hesla jsou stejně uložena v prohlížeči. I kdybyste prohlížeči zakázal tam ty hodnoty vkládat, ten daný uživatel si může v prohlížeči zobrazit Nástroje > Možnosti > Zabezpečení > Zobrazit hesla. To heslo se stejně ukládá pro určitou doménu.“ Lenže sa nejedná o login form, kde to žiaduce je. Toto sú formuláre na inú funkcionalitu a tam je takéto chovanie nežiadúce. Mám formulár s nastaveniami, kde si užívateľ môže zmeniť emailovú adresu, pod tým heslo a pod tým ďalšie nastavenia (každé samostatne, len to je v jednom formulári). Ak ostane heslo prázdne, nemení sa v systéme. Ak zadá email, vypíše to automaticky heslo a tým pádom je užívateľ nútený do toho poľa kliknúť a odmazať, prípadne ak to nespraví, hodí mu to chybu, že sa hesla nezhodujú. V takomto prípade to prekáža a hlavne u testovania je to nepríjemné. Rovnaký problém mám s registračným formulárom, prečo by mal FF vyplňovať heslo pre registráciu, keď to nie je prihlasovací formulár. |
||
Radek9 Profil |
#6 · Zasláno: 5. 12. 2011, 20:04:45
Martin Tiršel:
Nemají ty inputy náhodou stejné jméno (atribut name) jako ty v přihlašovacím formuláři? |
||
jenikkozak Profil |
#7 · Zasláno: 5. 12. 2011, 21:38:45
Martin Tiršel:
„Ak zadá email, vypíše to automaticky heslo a tým pádom je užívateľ nútený do toho poľa kliknúť a odmazať, prípadne ak to nespraví, hodí mu to chybu, že sa hesla nezhodujú.“ Pak stačí na serveru testovat ne vyplnění toho prvního políčka s heslem, nýbrž políček s heslem novým. „Rovnaký problém mám s registračným formulárom, prečo by mal FF vyplňovať heslo pre registráciu, keď to nie je prihlasovací formulár.“ Byl jsem přesvědčen o tom, že ta hesla jsou uložena pro konkrétní doménu. Proč by se někdo měl chtít registrovat na jednu stránku pod tímže e-mailem několikrát? Ale možná je ten Váš web něčím specifický, že tuto vlastnost vyžadujete. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Martin Tiršel Profil |
#8 · Zasláno: 8. 12. 2011, 20:49:55
jenikkozak:
> Martin Tiršel: > „Ak zadá email, vypíše to automaticky heslo a tým pádom je užívateľ nútený do toho poľa kliknúť a odmazať, prípadne ak to nespraví, hodí mu to chybu, že sa hesla nezhodujú.“ > Pak stačí na serveru testovat ne vyplnění toho prvního políčka s heslem, nýbrž políček s heslem novým. To už mi príde také šrabanie sa ... > „Rovnaký problém mám s registračným formulárom, prečo by mal FF vyplňovať heslo pre registráciu, keď to nie je prihlasovací formulár.“ > Byl jsem přesvědčen o tom, že ta hesla jsou uložena pro konkrétní doménu. Proč by se někdo měl chtít registrovat na jednu stránku pod tímže e-mailem několikrát? Ale možná je ten Váš web něčím specifický, že tuto vlastnost vyžadujete. * napríklad testovanie aplikácie a časté resety účtov * lokálny vývoj na rovnakej IP/hostname a viacero projektov (každý z nich má registráciu) * formulár na zmenu nastavení, pridám radšej screenshot aby sme sa pochopili. V reálnej prevádzke to zrejme nebude nikomu vadiť, ale opäť pri testovaní je to nepríjemné. Testujem napríklad niekoľko desiatok krát zmenu emailu z jedného na druhý a späť a zdržuje to. Myslel som, že to pôjde ľahko vypnúť, nešlo, tak vzhľadom na to, že sa nedokážem uspokojiť s tým, že neviem prečo to nefunguje, sa pýtam. Keď nejde, tak čo už, nebudem s tým viacej strácať čas. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0