Autor Zpráva
legendkiller
Ahoj mám trochu problém s odkazem...

zde je příklad
<span style="position:absolute;top:110px;left:50px;"><font size="5"><b><font color="#0033FF">Ahoj</b></font></font>
    </span> 

Když chci dát Ahoj do a href tak mi to celý Ahoj hodí do modrýho odelníku a udělá to odkaz z celýho obdelníku a to nechci...chci to udělat jako jen ,aby to bylo podtržený...možná je to kravina ,ale já si moc nevim rady , dík moc ;)

Moderátor Davex: Titulek „a href - problém“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Bubák
legendkiller:
mi to celý Ahoj hodí do modrýho odelníku
Nechápu, v kódu, který jsi sem dal, nic takového není.

Tvůj kód je hrůza a děs, FONT se nemá používat a k zanořenému FONTu není důvod, pokud je to nutné, jeden tag font může mít více atributů, nějak takto:
<font size="5" color="#0033FF">Ahoj</font>
Mistr
legendkiller:
Prosíme o odkaz na živou ukázku.
Fisir
legendkiller:
Já jsem to zkoušel, ale je to pouze podtržený, tady to vidíš.
Fisir
legendkiller:
Mimochodem, ten kód je opravdu hrůza. I validace nedopadla moc dobře.
Lepší kód je toto:
<span style="position:absolute;top:110px;left:50px;">
<font size="5" color="#0033FF"><strong>Ahoj</strong></font>
</span> 
Pamatuj, že <span> je řádkový element. Pokud tedy bude následovat něco, co není obalené v blokovém elementu, vykreslí se to hned vedle (takže, pokud z toho chceš udělat menu, nebo něco podobného, použij radši <div>).
Bubák
Fisir:
I validace nedopadla moc dobře.
Ani validace tvého kódu nedopadne dobře, není validní ani podle HTML5, ani podle HTML4.01 transitional.

<span> je řádkový element. Pokud tedy bude následovat něco, co není obalené v blokovém elementu, vykreslí se to hned vedle
V tomto konkrétním případě nemáš pravdu, protože SPAN je absolutně pozicován, je tedy vytržen z toku dokumentu.

pokud z toho chceš udělat menu, nebo něco podobného, použij radši <div>
Vznikne poDIVné menu, ale menu se dělá jinak.
Fisir
Bubák:
„Ani validace tvého kódu nedopadne dobře, není validní ani podle HTML5, ani podle HTML4.01 transitional.“
No, kód na řádku 75 je ze stránek Microsoftu, a proč bych měl používat nějaký CSS styl na jediný obrázek na mém webu? To by trochu postrádalo smysl. Mimochodem, ty taky nemáš moc validní kód.

„V tomto konkrétním případě nemáš pravdu, protože SPAN je absolutně pozicován, je tedy vytržen z toku dokumentu.“
No, teď možná ano, ale jinak (bez CSS) by to byl řádkový element.

„Vznikne poDIVné menu, ale menu se dělá jinak.“
Hmm, ta stránka je o seznamech, ne? Já jsem ale mluvil o menu.
Útržek z webu:
„Sémanticky správný zápis by vypadal asi takto:

<menu>
  <li><a href="#">Návody</a></li>
  <li><a href="#">Praxe</a></li>
  <li><a href="#">Odkazy</a></li>
</menu>

I Yuhů používá pro menu <div>.
(Pozměnil jsem Yůhů na Yuhů, ale já mám navždy v hlavě YŮHŮ.)
Petr ZZZ
Reaguji na Fisira:
Tys ten výsledek validace Bubákovy stránky moc nestudoval, co? Jinak by sis asi všiml, že všech pět chyb se vztahuje na vkládanou reklamu od bezplatného hostingu, na kterou autor, pokud nechce porušit pravidla hostingu, nemá vliv. Nehledě na to, že on se tady žádnou validací neoháněl, zatímco tys legendkillerovi vytýkal nevalidní kód a poradil mu jiný nevalidní, na což Bubák zcela správně reagoval. Když už jsme u toho, validita příliš důležitá není, s mnoha drobnými odchylkami od specifikací si všechny majoritní prohlížeče poradí.

ta stránka je o seznamech, ne? Já jsem ale mluvil o menu
Ta stránka je o seznamech a o menu, které je svým způsobem také seznam - seznam odkazů. Možná bys mohl trochu pečlivěji číst i psát, tu a tam by nám to ušetřilo zbytečnou diskusi, hm?

(P.S. Yuhů si myslím vystačí s jedním kroužkem. :)
Fisir
Petr ZZZ:
Já jsem výsledek validace četl, ale to je jako když mám kód od Microsoftu který použít musím, jestli chci aby to fungovalo.

Pravda, ta stránka je i o menu, ale to je pouze v HTML 5 a to zdaleka nepodporují všechny prohlížeče. A já mám za vzor (boha) Yuhůa, takže na menu prostě <div>.
jenikkozak
Fisir:
Lepší kód je toto
To máš prašť jako uhoď. Když už někoho poučuješ, zkus, aby tvůj kód byl aspoň o malilinko lepší.

No, kód na řádku 75 je ze stránek Microsoftu, a proč bych měl používat nějaký CSS styl na jediný obrázek na mém webu? To by trochu postrádalo smysl.
CSS je v jeho i tvé ukázce. Co myslíš, že je obsahem atributu style? Proč by to mělo postrádat smysl? Jaký myslíš, že je význam inline zápisů CSS?

A já mám za vzor (boha) Yuhůa, takže na menu prostě <div>.
Je dobré mít inspiraci. Vážně chceš ale tvrdit, že Yuhů používá na jednotlivé položky menu <div>y jen proto, aby se z horizontálního menu udělal vertikální? Na jakpsatweb.cz to tak nemá. Horní menu je 6× <a> obalené jedním divem, horizontální menu jsou <a> obsah položek odrážkového seznamu <ul>. Že chceš vytvořit menu z hromady divů, vycházím z tvé výpovědi: „Pamatuj, že <span> je řádkový element. Pokud tedy bude následovat něco, co není obalené v blokovém elementu, vykreslí se to hned vedle (takže, pokud z toho chceš udělat menu, nebo něco podobného, použij radši <div>).

Pravda, ta stránka je i o menu, ale to je pouze v HTML 5 a to zdaleka nepodporují všechny prohlížeče.
Neplácáš tak trochu náhodou? Plácáš. Takže toho nech. :)
Chamurappi
Reaguji na Fisira:
ta stránka je i o menu, ale to je pouze v HTML 5
A také 4… a 3.2… a 2. Element <menu> je skoro stejně starý jako <ul>.

to zdaleka nepodporují všechny prohlížeče
Který třeba?

Bubák: „Ani validace tvého kódu nedopadne dobře
Ty: „kód na řádku 75 je ze stránek Microsoftu“ … „když mám kód od Microsoftu který použít musím, jestli chci aby to fungovalo
Teď nějak nevím, o čem je řeč. Ve tvém kódu je na druhém řádku uvnitř počáteční značky font neexistující atribut font.
Áha, teď koukám na adresu tvého webu — tys mi psal mail, že? Omlouvám se, že jsem neodpověděl, na první pohled jsem nepochopil, o co šlo, a řekl bych, že teď píšeš o tomtéž.
Fisir
Chamurappi:
Ano, psal jsem ti já.
To druhé:
Je to pravda, opravil jsem to.

jenikkozak:
„CSS je v jeho i tvé ukázce. Co myslíš, že je obsahem .....“
Tak to jsme si nerozuměli. Já jsem psal o výsledku validace kódu mého webu, se kterou se Bubák vytáhl.
jenikkozak
Fisir:
Tak to jsme si nerozuměli. Já jsem psal o výsledku validace kódu mého webu, se kterou se Bubák vytáhl.
To si skutečně nerozumíme. Kód tvého webu vytáhl Bubák tím, že napsal: „Tvůj kód je hrůza a děs (...)“? Na sebe to klidně vztáhni, chceš-li, ale předpokládám, že ta věta nebyla mířena na tebe.
Jinak v tom příspěvku [#6] Bubák nereagoval na tvůj web, ale na kód, který jsi výše uvedl. Takže tak. Nesmíš být tolik vztahovačný. :)
Fisir
jenikkozak:
„To si skutečně nerozumíme.“
Jasně, opravdu si nerozumíme. Ale díky za poučení :-).
Chamurappi
Reaguji na Fisira:
Je to pravda, opravil jsem to.
Teď je to tu ještě zmatenější :-)
Jinak co se týče validity Web Slices, tak… k tomu ti asi nic zajímavého neřeknu. Můj validátor výsledky validace pouze přebírá. Nezkoumám, jestli rozpracovaná betaverze validátoru postupuje zrovna teď správně podle rozpracovaného návrhu HTML 5, ani jestli jsou Web Slices v souladu s tím návrhem. Vím jen, že Web Slices skoro nikdo nepoužívá.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0