| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Mistr Profil |
#1 · Zasláno: 17. 10. 2005, 00:58:49
Chtěl bych se zeptat, jak je to s interpukcí u záložek (někdo možná používá výraz "kotva"). Yuhů na Jak psát web používá někde ceske nazvy (například #prihlaseni) a jinde české názvy (například #přihlášení). Chtěl bych se tedy zeptat, zda je označování záložek nějak omezeno.
A ještě dovětek: jak je to s ID? Platí tam stejná pravidla jako u záložek? |
||
| habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 17. 10. 2005, 01:51:09
Asi takhle: možná to funguje, ale jistota je jistota. Takže hezky cesky a bez mezer je sichr.
|
||
| Mistr Profil |
#3 · Zasláno: 17. 10. 2005, 02:06:50
Já jsem si to také takhle nějak vysvětloval.
A co čísla? Myslím tedy například #356 nebo #h3po4. V tom by snad problém být neměl, ne? |
||
| habendorf Profil |
#4 · Zasláno: 17. 10. 2005, 02:10:32
ID nesmí číslicí začínat, takže 1nevolte-socany ne, nevolte-socany1 ano. Pomlčka nevadí, i když ti Peta bude tvrdit něco jiného :o)
|
||
| Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 17. 10. 2005, 05:37:02 · Upravil/a: Chamurappi
První webový prohlížeč v historii lidstva používal pro kotvy takřka výhradně čísla. Jemu se podřídily další prohlížeče a jim se zase podřídily další. Že se jim nepodřídilo samotné W3C, to už je jedno. Číslice na začátku ID budou fungovat vždy. Dokonce ani v XHTML na nich nesmí nevalidující XML procesor selhat.
S interpunkcí také (pokud vím) dávno nejsou a už nebudou problémy. |
||
| Hugo Profil |
#6 · Zasláno: 17. 10. 2005, 06:49:58
Interpukci v adesách používá wikipedie běžně, a zatím mi to vždy fungovalo (IE, opera, ff pod widlema i fedorou).
|
||
| PerToon Profil |
#7 · Zasláno: 17. 10. 2005, 08:02:17
Vždy't kromě Html je ID snad úplně ve všem nějaké číslo, zpravidla číslo nějakého řadícího klíče, nebo tak něco.
|
||
| Chamurappi Profil |
#8 · Zasláno: 17. 10. 2005, 16:29:52
Teď mne to trklo: bavíme se zde spíše o diakritice nežli o interpunkci, že? :-)
Reaguji na PerToona: Identifikátory v programovacích jazycích nesmí začínat číslem. K těm má ovšem HTML/XML daleko, protože se v nich s ID pracuje téměř vždy jako s řetězcem. |
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0