Autor Zpráva
martin1312
Profil
Zdravim,

robim si upload script cez PHP, formular ale obsahuje aj normalne inputy pre zadavanie textu, napriklad:

<input type="text" name="polozka" />
<input type="file" name="subor" />

Prva polozka je povinná, a teda ak ju uzivatel nevyplní a odosle formular, zobrazi sa mu upozornenie o nevyplnenom povinnom údaji. Vzhladom na uzivatelsku privetivost pri opätovnom načítaní stránky sa obnovia vyplnené polia hodnotami, ktoré už uzivatel zadal (tych poli je v skutocnosti viac). Teda potom vyzera formular nejak takto :

<input name="polozka" type="text" value="<?php echo $_POST['polozka'] ?>">
<input type="file" name="subor" />

Problem nastane, ked uzivatel vyberie súbor a nevyplní povinnu položku. Po kontrole mu je vratena stranka a musi vybrat súbor ešte raz.

Moja otazka teda je: Dá sa nejakým spôsobom zapamätat hodnota value pri vyberaní suboru?

Ďakujem.
Kajman
Profil
Ne, ale kontrolu vyplnění vstupu polozka můžete udělat navíc javascriptem, který případně přeruší poslání formuláře.
Bubák
Profil
martin1312:
Po kontrole mu je vratena stranka
A to je ta chyba, kontroluj formulář JavaScriptem před odesláním.
martin1312
Profil
OK takze to prerobim na kontrolu cez JS.
Diki.
Chamurappi
Profil
Reaguji na martina1312:
Nebo přidej <iframe> a namiř odeslání do něj. (Kdybys chtěl i kontrolovat obsah souboru, byla by to jediná možnost.)
martin1312
Profil
Chamurappi:
takto http://dl.dropbox.com/u/3370251/DJPW/upload-bez-refreshe/index.html ?
Diki za radu, vyskúšam to.
Keeehi
Profil
martin1312:
OK takze to prerobim na kontrolu cez JS.
Ne předělat ale přidat. Kontrolu na straně PHP tam nechej. Ne vždy je javascript funkční.
martin1312
Profil
Keeehi:
Tak som to aj myslel :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: