« 1 2 »
Autor Zpráva
TheTony
Profil
Zdravím všechny lidi ochotné mi pomoci ^^ A zdravým i ty neochotné mi pomoci :),

Už zhruba tři nebo čtyři dny se neustále pídím po nějaké internetové stránce, kde bych mohl najít svou odpověď, ale zatím nic, tak doufám, že najdu pomoct tady. Jak již napovídá název vlákna, tak mám jistý HTML formulář, jenže problém je ten, že v něm můžu mít jen tag <textarea> text </textarea>, protože pokud tam chci dát cokoliv, ať už scrollovací menu, či pouze input, tak to jednoduše nedokáže nashromáždit informace z toho Inputu a odeslat je :( Chtěl jsem něco jako:

Jméno: blablabla (to blablabla by byla Input kolonka)
Povaha: blablabla (opět to co předtím)

A aby se mi vlastně následovný příspěvek odeslal ve formě Jméno: blablabla atd, jenže to nelze, píše mi to, že tam není žádný text, protože to HTML to neumí prostě přečíst ;( Hledal jsem na internetu a jediný, čeho jsem se dopídil je to, že prej potřebuju nějakej PhP či JavaScript na kterej budu mít v tom formuláři někde odkázáno a kterej bude určovat, jak tyhle informace sesbírat a následně i odeslat, jenže už jsem nikde nenašel, jak ten JavaScript či PhP udělat. Nemohl by mi prosím někdo pomoct? Chápu, že po vás nemůžu chtít mi nepsat celej JavaScript na tohle, ale budu moc moc vděčný byť i jen za nějaký odkaz na stránku, kde vysvětlují jak na to. Jestli bude potřeba, dodám ten HTML formulář :)

Předem díky, TheTony
Str4wberry
Profil
Možnosti PHP » Zpracování formulářů
TheTony
Profil
Myslím, že moje stránka asi nepodporuje PHP, protože mi to nejde.. :( Jinak, já vlastně nemám stránku ale diskuzní fórum, jen jestli to v něčem může pomoci.
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#1] a [#3]:
Diskusní fórum bez PHP? A co jiného tvé diskusní fórum podporuje? A kam je chceš odeslat? Jestli zapsat do databáze, nebo odeslat email, tak na to budeš potřebovat nějaký serverový skript.

Myslím, že moje stránka asi nepodporuje PHP
Myslíš? Asi? Když tohle vložíš do své stránky (bacha, musí mít příponu .php) udělá to něco:
<?php
echo("Udělalo, tak odepiš.");
?>
TheTony
Profil
V tom je právě ten problém, mám to fórum skrze hosting, jenže je to phpbb2, takže to vlastně upravuju z administrace, nepíšu ty stránky sám přímo v HTML. Jako příklad sem udělal třeba tohle fórum http://testforumforme.forumczech.com/, když zapnu administraci, mám tam jen panel. A co se týče vytváření nových speciální stránek, tak tam mám jen možnost HTML a JavaScript. Jinak, omlouvám se, musím asi vypadat jako hlupák, co sem vůbec neměl lozit, když mě to nedá spát.

Ten text, co si mi sem napsal tím pádem nemám prakticky kam napsat :( Maximálně si můžu udělat odlišnou html stránku a dát ji koncovku .php, ale to asi nepude :(
_es
Profil
TheTony:
jenže je to phpbb2
A to „php“ v názve bude znamenať asi čo?

Maximálně si můžu udělat odlišnou html stránku a dát ji koncovku .php, ale to asi nepude
Vyskúšal si to?
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#5]:
musím asi vypadat jako hlupák, co sem vůbec neměl lozit
Ale ne, každý nějak začínal.

No, pokud máš k dispozici jen HTML a JavaScript budeš na to muset jít od lesa (alespoň mě jiné řešení nenapadlo). Jednoduše si tam vložíš iframe, a do toho načteš jinou (tvou vlastní) stránku s PHP kódem který zajistí to vytáhnutí dat a odeslání.
TheTony
Profil
_es:
„jenže je to phpbb2“
A to „php“ v názve bude znamenať asi čo?

No, to mi došlo. Ale jmenovat se to může jak chce, není tam možnost si udělat stránku s koncovkou .php, to už jsem zkoušel.

„Maximálně si můžu udělat odlišnou html stránku a dát ji koncovku .php, ale to asi nepude“
Vyskúšal si to?

Ano, právě jsem to zkusil a ne, nejde to :)

Fisir:
Jednoduše si tam vložíš iframe

Aha jasně, takže jednoduše prostě si udělám html stránku, udělám tam iframe a do toho iframu načtu prostě třeba...

<iframe src="priklad.php" width="300" height="100">
</iframe>

Chápu to dobře?
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#8]:
Chápu to dobře?
Ano.
TheTony
Profil
Oukej *ťuká si na čelo* Mám ten PHP soubor napsanej a mám jen jednu otázku. Když to napíšu do toho ifamu, tak to asi musí být jakože odkaz na nějakou tu stránku, kde je ten PHP uloženej, co? Protože sice mám úložiště na ten PHP soubor (webzdarma.cz) ale nemůžu se za boha dopídit linku na ten soubor.

Iframe není schopnej vzít si asi ten PHP z mýho počítače přímo, že?
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#10]:
musí být jakože odkaz na nějakou tu stránku, kde je ten PHP uloženej
Jasně, jak jinak?

nemůžu se za boha dopídit linku na ten soubor
To je snadné. Někde ve FTP bude zobrazena aktuální složka. To si zjistíš a do adresního řádku zadáš adresu tvé stránky, složku(y) a název souboru. Třeba: example.webzdarma.cz/podslozka/fajl.php.

Iframe není schopnej vzít si asi ten PHP z mýho počítače přímo, že?
Je, pokud splníš pár podmínek:
• Tvůj počítač musí mít veřejnou IP adresu
• Tvůj počítač musí být neustále zapnut
• Tvůj počítač musí mít velmi rychlou linku a vysoký výkon
• Na tvém počítači musí běžet server, který PHP skript zpracuje
Takže reálně se ten skript ze tvého počítače asi tahat nebude.
TheTony
Profil
Ano ano to vím, ale to jest právě ten problém, ten soubor se mi ukazuje tak, že neexistuje..

viz http://nchphp.wz.cz/php/zkouska.php

Fisir:
Takže reálně se ten skript ze tvého počítače asi tahat nebude.

+1 :D
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#12]:
ten soubor se mi ukazuje tak, že neexistuje
Takže asi neexistuje nebo je špatně zadaná cesta.

+1
Úžasná úchylka.
_es
Profil
TheTony:
není tam možnost si udělat stránku s koncovkou .php, to už jsem zkoušel.
Ako, čo si skúšal? Asi máš aj možnosť FTP prístupu, to si skúšal?
TheTony
Profil
Nějak si s tím zkusím pohrát a dám ti/vám (co zní líp :)) na chvíli pokoj. Ale děkuji za pomoc, jdu se s tím poprat! :D

Fisir:
Úžasná úchylka.
Více méně ano ;D Ale já používám spíš Facebook :) Ale tak jako tak, tyhle sociální stránky pro mě znamenají pouze jednu věc, a to jest skupina naší třídy, kde se dozvím, kdy z čeho píšeme, či popřípadě najdu výpisky, když jsem chyběl ve škole :) - Omlouvám se za Off Topic, už se to nestane :)


_es:
Ako, čo si skúšal? Asi máš aj možnosť FTP prístupu, to si skúšal?

Právě, že není... nemám FTP přístup upravování stránek, všechno na tom fóru jde jen a pouze skrze již předem nastavený tlačítka. Prakticky tam ani nic nepíšu (myslím v HTML - Pokud teda přímo neudělám skrze Tlačítko HTML na to stránku)... a jak jsem to zkoušel, jednoduše pokud by šla udělat PHP stránka, bylo by tam na to tlačítko, které tam není...
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#15]:
nemám FTP přístup
No, pokud nemáš přístup na FTP server, budeš to muset nahrát jinam, a potom na to odkazovat.

bylo by tam na to tlačítko, které tam není
On je pro to dobrý důvod: takhle nemůžeš na serveru nic pokazit. Ale teď by se docela šiklo, co?

Omlouvám se za Off Topic
Neomlouvej, nejsi jediný.
_es
Profil
TheTony:
všechno na tom fóru jde jen a pouze skrze již předem nastavený tlačítka
Prečo sa snažíš na web nejako vložiť PHP súbor cez fórum? Vkladanie PHP súborov cez fórum je asi zakázané. Veď ak nemáš možnosť ftp prístupu - čo sa mi nezdá, tak asi existuje nejaká iná možnosť vkladania obsahu na web, ktorú hosting umožňuje. Prečo sa na to nespýtaš hostingu?
TheTony
Profil
Fisir:
No, pokud nemáš přístup na FTP server, budeš to muset nahrát jinam, a potom na to odkazovat.
Jo, pracuju na tom už ^^ Když už nic, tak se budu minimálně snažit :D Já se jen tak nevzdám, to teda rozhodně ne! :)

On je pro to dobrý důvod: takhle nemůžeš na serveru nic pokazit. Ale teď by se docela šiklo, co?
Na jednu stranu ano, na druhou stranu, kdybych měl ten přístup, určitě bych tam něco skazil, takže pomlčím raději :D
TheTony
Profil
Ok, tak sem zase tady. Všechno jsem si už pořešil, server na uložení PHP mám, PHP a HTML dotazník sepsaný mám taky, iframe jsem taky dokončil a mám to všechno už dokonale promyšlený, mám jen jeden problém. Jak si říkal, mám na svým fóru tu HTML stránku, kde mám ten iframe s tou PHP stránkou (která je na jiným hostingu samozřejmě). Všechno se mi zobrazuje a je to v pohodě, má to jen jeden problém, ten PHP formulář mi neudělá ty informace, jde tam vidět, ale jen prázdná šablona. Naposledy pomoc prosím :) Přikládám (možná) potřebné soubory.

HTML FORMULÁŘ
<center><img src="http://i1050.photobucket.com/albums/s405/Yorotsuki-sama/OsnovaFilleru.png">
<br>

Takže, chtěl bych vás seznámit s novým systém posílání Fillerů na naší stránku. Bude se jednat o jednodušší způsob a hlavně bude v konečné fázi vypadat Filler u všech uživatelů stejně, krom toho vám to ulehčí práci, protože bude stačit už pouze vyplnit pouze jednoduchou osnovu. V následující osnově máte několik políček, každé z nich velice důkladně prohlédněte a vyplňte. Pokud máte v políčku už nějaký tag, tak ho tam nechte a váš text vyplňte rovnou přímo mezi tagy. V některých políčkách též budete mít rovnou příklad toho, jak to má a bude vypadat, toho se držte!<br><br>

<form method="POST" action="odkaz na iframe" >
<input type="submit" value="Odeslat"></p>

</center><br><br>
<fieldset>
<legend> Potvrzení Technik </legend><text><br>
<b>Postava:</b><br>
<input type="text" name="postava" size="20"> <br><br>

<b>Technika:</b><br>
<input type="text" name="technika" size="20"> <br><br>

<b>Typ:</b><br>
<input type="text" name="typ" size="20"> <br><br>

<b>Třída:</b><br>
<input type="text" name="trida" size="20"> <br><br>

<b>Účinek:</b><br>
<input type="text" name="ucinek" size="20"> <br><br>

<b>Popis:</b><br>
<textarea type="text" name="popis" cols="80" rows="10"></textarea>

</fieldset>
</DIV></FORM>
<p> </p>

IFRAME STRÁNKA
<iframe src="http://nch-php.web-zdarma.cz/potvrzeni_technik.php" width="930" height="1000"></iframe>

PHP STRÁNKA
<body>
<H1>Zpracování formuláře</h1>
<br> 
<b>Postava:</b> <? echo $_GET["postava"]?>      <br>  

<b>Technika:</b> <? echo $_GET["technika"]?>       <br>  

<b>Typ:</b> <? echo $_GET["typ"]?>                <br>    

<b>Třída:</b> <? echo $_GET["trida"]?>               <br>    
                                                    
<b>Účinek:</b> <? echo $_GET["ucinek"]?>              <br>     

<b>Popis:</b> <? echo $_GET["popis"]?>                <br>     

</body>
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#19]:
Problém je v tom, že ty posíláš data jako POST, ale vybíráš z GET. Pokud chceš, aby se ti výsledky zobrazovaly v iframe, musíš formuláři přidat atribut target a iframu stejný name.
TheTony
Profil
Ok, tak to má nakonec nějakou konečnou podobu. Konečná verze formuláře zde:

http://nch-php.web-zdarma.cz/potvrzeni-technik.html

- snažil jsem si trošku vyhrát i s nejzákladnějším JavaScriptem a takovýma detailama...

Na PHP stránku, která vypracovává údaje o tom, jak se to má zapsat se odkážete kliknutím na "vygenerovat kód". Mám už jen jednu otázku, existuje nějakej příkaz, jak bych mohl rovnou z té PHP stránky jedním kliknutím poslat ten text jako post na diskuzní fórum?
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#21]:
jak bych mohl rovnou z té PHP stránky jedním kliknutím poslat ten text jako post na diskuzní fórum?
Záleží na tom, jak má tvé diskusní fórum řešené odesílání příspěvků.
TheTony
Profil
Nuže, to je právě ten problém... fórum jako takové pracuje za pomocí name=message (díky tomuhle při odesílání ví, co je message, co je předmět zprávy atd). Problém je v tom, že pokud to budu odesílat z externí stránky (té PHP), tak i když tam message bude, je to k ničemu, protože na té externí stránce to neznamená prakticky nic.

Dejme tomu toto... zpráva se dá odeslat dvěma způsoby = Quick Reply (to je tabulka na spodu stránky (jako zde)) a nebo Post Reply, při stisknutí post reply tě to přitom odkáže na specifickou stránku, kde se ten příspěvek píše. Přidám link zkušebnýho fóra.

http://testforumforme.forumczech.com/


EDIT: Jinak, budu moc rád, když mi řekneš tvé připomínky k tomu formuláři xD Jsem ještě dost lama a tak uvítám každou kritiku a možnou radu, co vylepšit :)
nemeja
Profil
No a co to přesměrovat pomocí toho get, aby to vypadalo stejně jako url při odeslání příspěvku ;)
TheTony
Profil
To je ten problém, při odesílání příspěvků je URL u všech částí fóra stejný, to fórum ví, kam to odeslat díky několika hidden buttonům jako "t" (topic) a podobně, jenže na externí stránce není to "t" nikde zmíněno.
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#25]:
A ty nevíš, do jakého fóra to chceš odeslat? Proč na tu externí stránku nedáš to „t“ rovnou?
TheTony
Profil
No, to nejde.. dám příklad (je to z toho test fóra, link výše)

Tohle najdeš ve zdrojovém kódu, pokud chceš odeslat post (hodnota odesílacího tlačítka)

<input type="hidden" name="lt" value="1" /><input type="hidden" name="auth[]" value="a6f1515415f4e93bbce6ad203622d203" /><input type="hidden" name="auth[]" value="799245d29d10106f8904e1fbc466a38a" /><input type="hidden" name="mode" value="reply" /><input type="hidden" name="t" value="1" /><input class="liteoption" type="submit" name="preview" value="Preview" tabindex="5" />&nbsp;&nbsp;<input class="mainoption" type="submit" name="post" value="Send" tabindex="6" accesskey="s" />

Jenže to je ten problém, hidden značí samozřejmě věci jako topic, kam se to má poslat, jak se to má poslat a tak podobně, ten hidden má určitý "name" specifickovaný někde ve zdrojáku toho kódu, takže pokud dám to t na tu stránku, tak se nic nestane, protože tam to specifikovaný není nikde.
Fisir
Profil
Reaguji na TheTonyho [#27]:
Vždyť v tom zdrojáku to „t“ máš:
<input type="hidden" name="t" value="1" />
A ten kód ↑ vložíš do té externí stránky. Co je na tom složitého?
TheTony
Profil
Ah, no... musel jsem to trošku poupravit, ale to už nevadí. Aktuálně mám jinej problém, povedlo se mi už udělat to, aby se mi ten následný kód odeslal, jenže mám problém...

http://nch-php.web-zdarma.cz/potvrzeni-technik.html

Tady je Formulář jménem POTVRZENÍ TECHNIK, to je ten formulář, na kterým zkouším. Když ho vyplní někdo, tak ho to odkáže na PHP stránku, která vypracuje data a je tam i možnost "odeslat", která to odešla na fórum, ale mám následovný problém... pokud to obsahuje (ten textarea v tom PHP) kód pevný mezery a nebo český znaky jako ř,č,í atd, tak to napíše "Musíte zadat text příspěvky" zato když tam nejsou takový znaky a jsou tam jen bez háčků/čárek, nádherně se mi to odešle. Máš prosím nějakou radu, jak na to?

Jinak se omlouvám za svojí předchozí blbost xD Úplně sem byl zblblej a myslel jsem si, že to "t" nebude fungovat, díky za tvoje nervy a trpělivost :)
peta
Profil
http://nch-php.web-zdarma.cz/potvrzeni-technik.html
3 chyby 222 varovani a 121 chyb v pristupnosti, pise validator. Kdyz se nezbavis chyba a vetsiny varovani, tak se pak hur hledaji dalsi chyby.

Na strance nikde nevidim "Musíte zadat text příspěvky". Takze ten text ti tam dava php, protoze splnis nejakou podminku. Php kod mas kde (soubor.php -> soubor.txt)? je mozne, ze se jedna o antispam, ktery odfiltruje nezaduci znaky a pokud je tam alespon 1 takovy, tak vrati obecnou hlasku, ze jsi jakoze nic nevyplnil. A nebo jsi neprevzal spravnou promennou z formulare. Tady nahore vidim kod
<b>Postava:</b> <? echo $_GET["postava"]?>
Ale formular zasilas methodou post
<form method="post" action="http://nch-php.web-zdarma.cz/potvrzeni_technik.php" target="_blank">
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: