Autor Zpráva
rejpal
Profil *
Omlouvám se za nadpis tématu, ale nic výstěžnějšího nenapadlo. Hodne lidí se asi zasměje, ale nevím si rady s komentářem pro ie7. Vše funguje jak má jen ie7 zasekne celej prohlížeč a upřímně extra pro něj nic ladit nebudu, dyž je to funkční i všude (6,8,9,chrom,ff,opera,safari a dál).

Proto chci pomocí komentáře zakázat jen 7 a vše ostatní aby šlo. Udělal jsem to takhle:
<!--[if !lt IE 8]>-->ie7 nechceme<!--[endif]-->

Tímto jsem zakázal i 6, ale tu už stejně nikdo nepoužívá. Vtip je ten, že to je komentář přímo pro ie, ale vyhazuje bud validační chyby nebo to fachá jak má a ie8 mi zobrazí co má i zároveň vypíše
-->
<!--[endif]-->

Testnul jsem snad všechny komentáře co jsem vyhledal na netu, ale bud byli nevalidní nebo nefunkční. Děkuju za radu
panther
rejpal:
nastuduj si pořádně syntaxi podm. komentářů: http://www1.mraveniste.org/weblog/2006/03/16-msie-komentare.html

Vše funguje jak má jen ie7
co zkusit problém vyřešit? Pokud to všude jinde funguje, bude to prkotina na pár minut.

Tímto jsem zakázal i 6, ale tu už stejně nikdo nepoužívá.
viděl jsi někdy počítače např. ve státním sektoru, co je na nich nainstalovaného? Divil by ses, kolik lidí šestku ještě používá.

ale bud byli nevalidní nebo nefunkční
kdyby sis měl vybrat mezi validitou a funkčností, co si vybereš? Narážím samozřejmě na to, že validita je ti k ničemu, nezáleží na ní. Věř, že mnohem lepší bude nevalidní web zobrazující se všem, včetně sedmičkářů, než validní web, který se jim nezobrazí.
rejpal
Profil *
Na validitě až tak netrvám, ale kvůli Gatesovině tam mít 2 chyby? Vyladit na ie7 jsem to v minulosti zkoušel bez úspěchu. Po pravdě celej IE je pěknej hnus a po všech těch optimallizací pro něj jsem jím pěkně znechucenej a kdo se trestá tím, že používá IE, tak se může trestat dál. Já osobně jsem pro Gatesovinu udělal maximum a chat si myslím můžu oželet. Jedná se o nevýdělečnou stránku, kde není nějaký extra nápor na chat, tak si tím vrásky nedělám.

Jen je divný, že všude to máká a to dokonce v ie6. Jeho násupce by měl být lepši, ale v mnoha věcech jsem se setkál stím, že 7 jako jediná dělala problém. Několikrát se mi stalo, že co se zobazilo všude, tak 7 jako jediná si dělala co chtěla. Nedivím se, že jsou země a vývojáři, kteří se zaměřujou jen na FF.

<!--[if !IE 7]> ---- <!--[endif]-->
Jsem to zapsal takhle, ale IE8 vypíše <!--[endif]--> Nemá někdo funkční komentář? Upřímně jsem Gatesovinama hodně unavenej a probírat se stohama stránek nebo se učit komentáře pro IE aby jsem zamezil jeho dalším výstřelkům mě přestalo už dávno bavit.
Trejpa
rejpal:
Takhle ti to bude fungovat:
<!--[if gt IE 8]><!-->
Vážený návštěvníku, máš veliké štěstí, že vidíš tuto stránku správně. Jiní takové štěstí nemají.
Používají totiž prohlížeč, pro který já, na rozdíl od jiných, stránku neumím nakódovat.
Komu se to nelíbí, ať jde jinam, nestojím o něj. Tvůj kodér _DOPLŇTE_JMÉNO_
<!--<![endif]-->

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
rejpal
Profil *
Děkuju tohle funguje přesně.

Trejpa:
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Tohle je dobrý, ale já způsoby hledal a mořil jsem se v kodu i několik dní, ale vždy to bylo jen o zklamání. Mě to samozřejmě klidnýho úplně nenechává, ale 7 jsem vážně vzdal :-)

Hlavně tahle věc upravit je nereálná, tak proč plavat proti proudu?
panther
rejpal:
Hlavně tahle věc upravit je nereálná
jen tak ze zájmu, měl bys někde k vidění to, co funguje všude kromě IE7 a je nereálné to upravit (během pár minut)?
rejpal
Profil *
Bude to znít hloupě, ale nechci tady uveřejnit adresu. Potom by vznikla třeba nějaká nevhodná diskuze a to je to poslední na co mám sílu. Pokud se budete chtít pokochat, tak Vám mile rád v odpovědi pošlu link. Můj mail: sitemap@email.cz

Ale vážně to nejde opravit. Já se tím mořil doopravdy několik dní.
Chamurappi
Reaguji na rejpala:
Ale vážně to nejde opravit.
Nesmysl.

Já se tím mořil doopravdy několik dní.
Povídáš si s lidmi lidmi, kteří mají zjevně lepší přehled než ty. Minimálně jsou schopní si přečíst, jak se používají podmíněné komentáře (což teda samo o sobě není známka extra velké odbornosti).

nechci tady uveřejnit adresu. Potom by vznikla třeba nějaká nevhodná diskuze a to je to poslední na co mám sílu.
Jako moderátor můžu garantovat, že zde po zveřejnění odkazu nevhodná diskuse nevznikne. Jediné, čeho se budou příspěvky týkat, bude oprava chyb.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0