Autor Zpráva
sh00ter
Profil
ahoj,

rád bych chtěl kus kódu schovat pro IE7 a nižší, dělá to neplechu, koukal jsem na podmíněný komentáře, jenže když použiju potenciálně vhodný
<!--[if !lte IE 7]>
kód
<![endif]-->
tak ostatní standartní prohlížeče (Chrome, atd.) ten kód taky nevidí....někdo nápad jak na to?

Díky
panther
Profil
sh00ter:
někdo nápad jak na to?
vykašlat se na podobné zhovadilosti a napsat stránku pořádku?
sh00ter
Profil
no že mi IE7 hlásí chybu ve skriptu na řádce která obsahuje </div> mi nepřijde jako zhovadilost...


a další věc je že IE6 a vlastně ani 7 a jQuery to neni úplně to pravý ořechový...
panther
Profil
sh00ter:
jestli chceš poradit s vyřešením konkrétního problému, můžeš přidat odkaz na danou stránku. Nějaké řešení jistě najdeme.
Trejpa
Profil
sh00ter:
Svádět svou neschopnost na prohlížeč není profesionální.

IE 7 nechceme, jinak viz panther.
sh00ter
Profil
Trejpa:
já si na profesionála nehraju, nicméně se nejedná o nějakou bůhvíjakou vychytávku, holt místo krásnýho jQuery efektu by se vše prostě jen zobrazilo a pak zase skrylo...

panther:
jde o tohle http://xolej.g6.cz/promodirect/index.html, problém je že IE6 a IE7 vyhodí krásnou hlášku o chybě, která se už teď přesunula do souboru s jQuery...

btw. ty vlastní fonty jsem zatím neřešil, nicméně jsem zvědavej jak to budu dělat když se to nechce obrázkem :D
Chamurappi
Profil
Reaguji na sh00tera:
další věc je že IE6 a vlastně ani 7 a jQuery to neni úplně to pravý ořechový
Proč? Autoři jQuery dodnes stoprocentně podporují všechny prohlížeče (jinak by jejich knihovnu přestala používat půlka Číny). Proč vůbec používáš framework, když nepotřebuješ zarovnávat nekompatibility?

problém je že IE6 a IE7 vyhodí krásnou hlášku o chybě
V Exploreru 7 žádnou hlášku nevidím. Jinak stránku vidím cca stejně rozsypanou, jako ve Firefoxu. Proč počítáš s fixními výškami obsahových bloků?
sh00ter
Profil
No čas od času mi vyskočila hláška o chybě na řádku 4 sloupec 4 tisíce něco (a chcete dále pouštět skripty), z toho jsem usoudil že v jquery a z toho jsem usoudil že si to se starejma IE nesedí, moje chyba.

Framework používám kvůli efektům který nabízí. Nicméně jsem je zatim neodladil..

A pevnou vejšku tam mám kvůli tomu, že dát tu střední část dohromady po částech mi v takovym IE 6 přijde jako mnohem horší práce...
panther
Profil
sh00ter:
že dát tu střední část dohromady po částech mi v takovym IE 6 přijde jako mnohem horší práce...
není to téměř žádná práce navíc. Pokud bys věnoval čas, který jsi strávil tímto vláknem, doladění těchto drobností, už bys to dávno měl.

Navíc absolutně nechápu, proč se oháníš šestkou nebo sedmičkou. Problém máš evidentně i v jiných, více používaných prohlížečích, viz Chamurappiho screenshot. Nepočítej s tím, že každý má stejné nastavení prohlížeče a rozměr monitoru jako ty. Když tento fakt přijmeš a budeš psát normálněji, nebudeš se muset ohánět nekompatibilitou se staršími prohlížeči, žádná nebude.
_es
Profil
sh00ter:
No čas od času mi vyskočila hláška o chybě na řádku 4 sloupec 4 tisíce něco (a chcete dále pouštět skripty), z toho jsem usoudil že v jquery
To je nesprávny záver, to, že v nejakom JS skripte vznikla chyba (chybová konzola prehliadača hlási chybu), neznamená, že je chybný ten skript.
sh00ter
Profil
panther:
s tim ze ma kazdej jinej monitor/prohlizec pocitam, nicmene jsem zatim nemel moznost to testovat jinde nez u sebe. s tim predelavanim stredni casti v tom vidim problem protoze by to znamenalo rozdelit tu levou cast s textem a pravou s formularem, uz jsem to tak mel a trefit se ve vsech prohlizecich na presny souradnice? diky nechci. a to nemluvim prave o ruznejch rozlisenich.

_es:
kdyz byl v ty strance vlozenej jako jedinej?
_es
Profil
sh00ter:
kdyz byl v ty strance vlozenej jako jedinej?
Jediný skript na stránke (<SCRIPT>) bol externý s odkazom na jQuery knižnicu? Ten by asi nemal žiadny efekt a jQuery deklaruje podporu aj pre IE6 a vyššiu verziu. Asi boli skripty minimálne dva, odkaz na jQuery je z hľadiska syntaxe JS len definícia jednej globálnej funkcie.
sh00ter
Profil
_es:
rikam co jsem tam mel...tot vse...nebyl externi, nicmene jedina vec co probehla byl download nejnovejsi verze jquery, upload na server a pridani do stranky...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: