Autor Zpráva
sniclman
Profil *
Dobrý den,

mám problém s odesláním pouze jednoho input type="file".

Mám formulář, který obsahuje více inputů typu File a pár textových inputů.
Chtěl bych mít dynamické zobrazení fotografie.
(stručně, uživatel vloží soubor, který by chtěl uložit na server a ten se mu během vyplňování formuláře zobrazí jako miniatura)
Problém je, že nevím jak odeslat formulář pouze s jedním inputem (file). Vzhledem k tomu, že je možné nahrát více fotek zároveň, tak by formulář postupně dynamicky odesílal víc a víc dat.
A vkládat Formulář do Formuláře se mi moc neosvědčilo...
greeny
Profil
Máš docela chaotický zápis problému, ale zkusím pomoct...

Ty zřejmě chceš, aby na stránce mohl uživatel vložit několik souborů... Pokud nevyplní všechny, tak to vloží jen ty co vyplní...
A navíc aby v průběhu nahrávání se uživateli zobrazil náhled toho obrázku, co nahrává.

Jestli jsem to pochopil dobře, tak určitě potřebuješ dynamické načítání části obsahu a odeslíání formuláře, což znamená PHP, JavaScript bo jQuery...

Zkus svůj problém trochu víc specifikovat, případně přiložit kód... Odeslání formuláře s jedním inputem (file) je stejné jako s více...
sniclman
Profil *
Tak ještě jinak.

Potřeboval bych odeslat formulář ale aby odeslal pouze jeden objekt/element...

Uživatel zvolí soubor, který chce nahrát.
Javascript odešle formulář (se souborem/fotkou/obrázkem) do iframe a PHP zpracuje formulář a vyhodí do iframe miniaturu obrázku.

Ale teď je problém, co když uživatel bude mít více souborů ve formuláři. To by pak ten formulář zbytečně odesílal (postupným zvolením souborů) třeba 3x stejné soubory + vždy nový soubor.

www.matraux.com/text.php <- tady je příklad toho co jsem zatím vytvořil
greeny
Profil
Jednou možností je pro každý input udělat vlastní form...
<form id="1"><input type="file"></form>
<form id="2"><input type="file"></form>
<form id="3"><input type="file"></form>
<form id="4"><input type="file"></form>
javascript pak podle odešle form podle id (pokud bude ten form potřeba odeslat...)

P.S.: Jinak ten odkaz mi nefunguje, háže mě to na hlavní stránku...
sniclman
Profil *
www.matraux.com/test.php pardon, překlep.

No on je problém právě v tom, že pak potřebuju ty všechny zvolený fotky odeslat společně s texty a uložit to.
peta
Profil
sniclman:
Uz ti to psal greeny, pouzij javascript (ajax nebo jquery). Kazdy ten formular z #4 pak muzes javascriptem odeslat.

Take muzes fotky presouvat jen do okna, modre pole. Kliknutim na oranzove se to uklada. Zadne policka prochazet tam vubec nemusis mit.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/gal-pokus/gal-pokus.htm
greeny
Profil
Tak si udělej:
1) form na všechny inputy co se odesílají pokaždé (ten odešle javascript jako první)
2) na každou skupinu inputů, které mají nějakou společnou podmínku odeslání (checkbox, vyplněné pole, zvolený soubor) (to javascript projde, zkontroluje podmínky a odešle jen ty, co se mají odeslat)
3) nějakej script, kterej zajistí načítání obrázku do rámečku (doporučuji jQuery, viz kód)
function LoadImage(src)
{
  $('#image_frame').load('www.example.com/img/'+src);
}
_es
Profil
sniclman:
Mám formulář, který obsahuje více inputů typu File
Problém je, že nevím jak odeslat formulář pouze s jedním inputem (file).
Ostatným inputom s type=file nastav vlastnosť disabled na true.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: