Autor Zpráva
Nextt
Profil
Mám dotaz, mám vytvořen index, mám tam udělanou stránku a vlevo podsekce, které po kliknutí otevřou danou ikonu. Jde mi o to jak mám udělat, aby vlevo ty ikonky zůstali vidět i po kliknutí na odkaz, jak jde ta stránka "narušit" abych se nemusel vracet tlačítkem zpet, nebo tam vkládat aktivní ikony "zpět na hlavní stránku apod,.. Snad jsem to napsal dost srozumitelně, díky
panther
Profil
Nextt:
menu musíš vložit do každé stránky zvlášť (buď ručně, nebo si pomoci třeba includem).
Nextt
Profil
A něco jednodušího pro "blbí" :) by se nenašlo?
Myslel jsem nějak ty odkazy vložit do tabulky a pak celou tabulku "zkopírovat do všech stránek" jedním odkazem, něco, aby to pro mě bylo jednoduší a když už to tam dostanu, tak abych ten úvodní psaní na hlavní stránce měl vedle té tabukly a ne až pod ní. Pokud to nějak jednoduše jde.
Ale i tak děkuji za radu, třeba ji nakonec použiji
nemeja
Profil
však ten include je to co hledáš.

vytvoříš si nějakou šablonu a jen tam kde chceš něco měnit, tak naincluduješ (nahraješ) soubor s daným textem
Mistr
Profil
Nextt:
Mrkni na stránku Skládání stránek z kousků
peta
Profil
Nextt:
Nepopsal jsi to uplne stastne.
1. Pravdepodobne hledas zpusob, jak dat menu vlevo a vedle text.
2. Nebo hledas zpusob, jak vkladat stejne menu do ruznych stranek.
3. A nebo hledas rozbalovaci menu.

1. To resi layout stranky. Treba tabulka v tabulce. Nebo pomocii css a nebo pomoci javascriptu.

2. Php include je dobrym resenim. panther
--- index.php ---
<body>
<?php include ("menu.php"); ?>
<div class="obsah">
text
</div>
</body>

--- stranka1.php ---
<body>
<?php include ("menu.php"); ?>
<div class="obsah">
text jinyyyyyyyyyyy
</div>
</body>

Take muzes vyuzit iframe, Rámy » iframe
Nebo javascript ajax, jquery.

3.
php include, javascript
nemeja
Profil
peta:
1. To resi layout stranky. Treba tabulka v tabulce. Nebo pomocii css a nebo pomoci javascriptu.

Už zase mícháš jabka s hruškama, layout určitě nevyřešíš javascriptem...

2. Php include je dobrym resenim. panther
3.
php include, javascript
proč píšeš 2x to samý?

ten include se dá udělat i do jednoho souboru, což je dle mého názoru lepší
<body>
  <div id="menu">
    <ul>
      <li>.....</li>
      .....
   </div>
   <div id="obsah">
     <?php
       include("stranka.html");
       /* můžeš to includovat třeba na závislosti GET parametru z URL */
       if(isset($_GET['stranka']) && preg_match("([a-zA-Z0-9-_]+)", $_GET['stranka']) && file_exists("stranky/". $_GET['stranka'] .".php") ){ // kotrola, zda přišel parametr, zda tam jsou povolené znaky a jestli stránka existuje
         include("stranky/". $_GET['stranka'] .".php"); // pokud podmínka projde, vloží stránku z parametru, hrábne si do složky "stranky"
       } else {
         include("stranky/uvodni.php"); // pokud neprojde vloží uvodní stránku
       }
     ?>
   </div>
</body>
Nextt
Profil
peta:
hledas zpusob, jak dat menu vlevo a vedle text
Myslel jsem první i druhý způsob, nicméně jak na to koukám tak je to u mě ještě hodně daleko za španělskou vesnicí, takže od toho upouštím, "menu" dám do tabukly do vodorovného řádku a ten úvod bude hned pod tím a tabulku nakopíruju do všech stránek, protože to co mi vy profíci radíte, tak to fakt nedokážu, snad v příštím životě :).
Nicméně měl bych ještě jeden dotaz, měl jsem menu psané velkým písmem a když jsem ho dal do tabulky, tak se o dost výrazně zmenšilo, jak docílit toho, aby bylo písmo větší a celá tabulka větší skoro přes celou stránku, co jsem koukal tak jsem našel jen sílu ohraničení tabulky a ne zvětšení celý. Díky všem
panther
Profil
Nextt:
tabulka není nezbytně nutná, zkus se podívat sem - na pochopení to není tak těžké.

Jinak, pokud bys chtěl přeci jen pracovat s tabulkou, tak width a font-size.
Nextt
Profil
panther: ten první odkaz se mě líbí, udělám to tak, ještě mě prosímtě řekni jak měníš pozadí, přepsal jsem v coloru navy za jinou barvu a jaksi bez reakce a ještě aby na konci toho řádku to končilo hned za odkazem aby tam nebyl ten prázdný zbytek pruhu
peta
Profil
Nextt:
Neumis, pouzij tabulku. Tabulka je spolehliva pro zacatecnika. Jinym resenim se zabyvej, az budes mit stranku hotovou. Jinak ztracis drahoceny cas resenim detailu.

Pro tabulku ma prohlizec nastaveny font o neco mensi. To vyresi
table {font-size:100%;}

Vkladani stejneho menu ja resim na sve strance pomoci iframe, protoze muj server nema php. Neni php, nefunguje php prikaz include ("menu.php"); a je to cely v haji. Nevim, co mas za slozite u iframe verze :)
Rámy » iframe

PHP verze
--- stranka.php ---
<?php include("menu.php"); ?>
--- menu.php ---
<table>
<tr>
<td><a href="?">odkaz1</td>
<td><a href="?">odkaz2</td>
</tr>
</table>

HTML verze
--- stranka.htm ---
<iframe src="menu.htm" width="100%" height="200" scrolling="no" noresize frameborder="0">
--- menu.htm ---
<table>
<tr>
<td><a href="?">odkaz1</td>
<td><a href="?">odkaz2</td>
</tr>
</table>

navy - Navy jsi mozna zmenil, zle v css je take pouzity obrazek, ktery prekryva barvu, pokud je nalezen.
background: navy url(../images/prechod02.png);
background: #009 url(../images/prechod02.png) 0 -1px;
background: #def url(../images/prechod02.png) 0 39px; /*tady to def treba vubec neznam :)*/
Tam je obrazek opakujici se na pozadi, konkretne tento prouzek:
http://teststranek.kvalitne.cz/images/prechod02.png

nemeja: Jen proto ,ze jsi javascriptem jeste vzivote neskladal stranku, treba pomoci jquery, jeste neznamena, ze html kod nejde javascriptem vygenerovat nebo nacist z vicero souboru.
Nextt
Profil
peta:
Ok, zkoušel jsem to v php, podle tvýho návodu, jde to, jen se ty odkazy výrazně zmenší, než tomu bylo předtím, jak uděláš, že se zvětší? Zkoušel jsem velikost písma, ale bez reakce
Moderátor Chamurappi: Odmazána šílená citace celého příspěvku. Proč to děláš?
Nextt
Profil
<?php include("menu.php"); ?>
<table>
<tr>

<td><a href="#"><I><A HREF="???.html">odkaz1</A></I></td>
<td><a href="#"><I><A HREF="???.html">odkaz2</A></I></td>
<td><a href="#"><I><A HREF="???.html">odkaz3</A></I></td>
<td><a href="#"><I><A HREF="???.html">odkaz4</A></I></td>
<td><a href="#"><I><A HREF="???.html">odkaz5</A></I></td>
</tr>
</table>

Mám to udělané takhle, ale co tam mám dát, abych ty odkazy zvětšil, jsou hrozně malé?
Jinak Chamurappi za citaci se omlouvám
peta
Profil
To ti dela IE, ne? Proc se na to ptas mne? To je obecny CSS problem. A tys tam chtel tabulku, puvodne, ne? :)
<style>table {font-size:100%;}</style>
Joker
Profil
Nextt:
<td><a href="#"><I><A HREF="???.html">odkaz1</A></I></td>
Jaký je význam tohohle zápisu?
Za prvé je to špatně, protože ten první odkaz nemá koncovou značku.
Za druhé odkaz nemůže být uvnitř jiného odkazu (a nedává to ani smysl), takže ten první odkaz může být leda prázdný, což taky nedává moc smysl.
Za třetí jakýkoliv HTML prvek jehož veškerý obsah je pouze jiný HTML prvek (vzor: <x><y>něco</y></x>) by měl být zatraceně dobře zdůvodněný („jinak to udělat nejde“), nebo je zbytečný. To se týká všech prvků <I> v příkladu.
Za čtvrté docela pochybuji, že to uvedené je tabulka.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0