Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nikolaj Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 8. 2012, 23:16:41
Zdravim, mam jen taky drobný dotaz především mířeny už na zkušenejší kodéry.
V jakých situacích používate tabulku? Ja se jich snažim vyhnout uplně. Na webu už je teď vubec nepoužívam ale zajimalo by mě spiš v jakych situacích je používate vy a jestli? Diky za odpovědi, je to spiš takova anketa než rada:) |
||
margin Profil * |
#2 · Zasláno: 2. 8. 2012, 23:43:18
Nikolaj:
Tabulky jsou na tabulková data, jako třebas ceníky, kurzové lístky, výsledkové listiny závodů a spousta dalších. |
||
suvel Profil |
Já je používám vždy, když chci korektní zobrazení více buněk a nemám chuť ani čas dlouze odlaďovat <span> a <div>, aby se to celé nerozsypávalo. Někdy jsou nenahraditené - time is money :-)
|
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 3. 8. 2012, 05:45:39
suvel:
pokud jsi jen líný, tak je používáš špatně. Pokud se jedná o tabulková data, je špatná myšlenka „odlaďovat <span> a <div>“. Nikolaj: tabulka není zlo, kterému je třeba se vyhýbat. Je to element jako každý jiný, jen u začátečníků žije přesvědčení, že tomu tak není. Spousta z nich si přečetlo nějaký článek, kde se psalo o nevhodnosti tabulek - ale pozor. Nevhodnoti pro stavbu layoutu, o ničem jiném se v podobných článcích nepíše (nemělo by se psát). |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
slovakCZ Profil |
tabulky by si právě pro tabulková data jakou jsou ceníky atd používat měl. Je docela zásadní chyba pro to využívat divy.. Scvhálně si zkus několikasloupcový ceník napsat v divech. Samozřejmě, že to jde, ale co se s těmi daty stane, když se vypnou styly? všechna data budou pod sebou a naprosto to ztratí logiku. A teď si vemze chudáky nevidomé, kteří na takový web příjdou a čtečka mu přečte, že cena za pokoj je 150 Kč a cena snídaně 1500Kč :o) (podobný kiks jsem právě nedávno viděl).
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0