Autor Zpráva
EtniesDC@seznam.cz
Profil *
Čus chlapi. Určitě je to banalita, ale nevím jak to udělat, tak mi zkuste poradit prosím.
Potřeboval bych aby podle aktuálního času v ČR byl od 1:00 do 18:30 hodin zobrazen náhodně jeden ze tří Iframů. Po zbytek času pouze obrázek gif.
Rellik
Profil
No to máš celkem jednoduché:
if(hodiny => 1 OR hodiny <= 18) { // pokud je hodin od do
 ifram = rand(); // náhodné vygenerování čísla iframu 
echo ifram; // vypsání iframu
} else {
echo obrazek
}

Myslím, že jako návod stačí a pro konkrétní použití si to už upravíš.. :) Já něco podobného mám na stránce, kde se mění logo podle ročních období.
EtniesDC@seznam.cz
Profil *
Jo, to bylo rychlý.
To bere ale čas podle systemoveho, ne?
Mužu ještě, kam mam potom dat ty tři iframy?
Obrázek asi takto

if(hodiny => 1 OR hodiny <= 18) {
ifram = rand();
echo ifram;
} else {
echo '<IMG SRC="www.test/nejakejobrazek.gif">';
}
Rellik
Profil
EtniesDC@seznam.cz:
To bere ale čas podle systemoveho, ne?
Ne to bere čas servrový. Takže pokud hostuješ na českém servru bude tam aktuální čas.
Jinak ten script si musíš upravit celý aby fungoval. To co sem napsal je jen "návod k použití" ;-)
Takže si musíš vytvořit získání času z fukce buď date() nebo time(), nastavit rand() pro vygenerování čísla 1-3, nastavit první echo s iframem a obrázek už sis udělal... ;-) Jinak tagy <IMG... atd. doporučuju psát všechno malým písmem (nejen <img ale úplně všechno), to samé platí i pro pojmenování všech souborů - žádná diakritika, žádné mezery, žádné velké pímo... Předejdeš tak pozdějším problémům. ;)
EtniesDC@seznam.cz
Profil *
Sakra, nejde mi to. Asi to bude úplně začátečnická chyba.
Když pominu Iframe, obrázky atd, to už je potom v pohodě i ten rand(), to chápu, ale potřebuju teda když je od 18 do 1 hodiny aby mi to vypsalo A a když ne tak B. Zkoušel jsem toto a podobný, ale nejde.

<?php
$ifram = echo 'A';
$hodiny = StrFTime("%H", Time());
if($hodiny >= 1 OR $hodiny <= 18) {
echo $ifram;
} else {
echo 'B';
}
?>
Rellik
Profil
Vyzkoušej tak:
<?php
        $hodiny = date('Hi');
        if ($hodiny >= '0100' AND $hodiny <= '1830') { // do návodu sem dal omylem špatný operátor.. hodiny jsou >= tolik a zároveň <= než tolik
            $ifram = rand(1, 3);
            echo '<iframe src="' . $ifram . '.html" width="300" height="100"></iframe>';
        } else {
            echo '<img src="obrazek.jpg alt="obrazek">';
        }
        ?>
EtniesDC@seznam.cz
Profil *
Jo jo jooo, už to jde, díky moc
Rellik
Profil
Nemáš zač. Tohle jsou jednoduché věci a možná by to šlo ještě zkrátit.. No když tak na to koukám, tak možná ty čísla v tom ifu nedávej do uvozovek... ;) Tak ať se daří... :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: