Autor Zpráva
notallow
Profil *
Proč je při kontrole následujícího kódu
<td><a href="lis.php"><div>6</div></a></td>
hlášeno validátorem: Chyba: document type does not allow element "div" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "button", "ins", "del" start-tag
Stránka se zobrazuje jak potřebuji (teda zatím zkoušeno je ve FF), jde o závažnou nesrovnalost? jak ji odstranit, aby nedošlo ke změně v zavislosti na šířce buňky tabulky?
Děkuji za radu
Trejpa
Profil
notallow:
V HTML 4.01 a odvozených XHTML specifikacích není dovolen blokový element (DIV) v řádkovém (A).

1. Můžeš změnit zanoření <td><div><a href="lis.php">6</a></div></td>
2. Můžeš změnit blokový prvek za řádkový a v případě nutnosti ho přetypovat <td><a href="lis.php"><span style=display:block>6</span></a></td>
3. Můžeš udělat blok rovnou z odkazu <td><a href="lis.php" style=display:block>6</a></td>
4. Můžeš změnit DOCTYPE na HTML 5, kde je blok v odkazech dovolen <!DOCTYPE HTML>
5. Můžeš to ignorovat, tato chyba žádnému prohlížeči nevadí.
margin
Profil *
Mám tušení, že DIV do odkazu jsi vložil jen proto, že je to blokový element a odkaz se ti zobrazuje tak, jak chceš. Pak je nejčistším řešením v CSS deklarovat odkaz jako blokový.
Koukám, že mě Trejpa předběhnul a probral všechny možnosti.
notallow
Profil *
Děkuji za radu, vyhovuje mě možnost 2., funguje jak potřebuji.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0