Autor Zpráva
jozo1606
Profil
ahojte robim stránku do školy kde je podmienkou využiť len HTML a CSS

na stránku mam vložiť formulár, ktorý bude obsahovať 2 tlačidlá
1. odoslať na mail
2. vymazať


všetko funguje až na jednú vec, s ktorou si neviem dať rady,
Prosim pomožte mi

Nefunguje mi toto:

ak dam "odoslať na mail" otvori mi outlook a otvorí mi mail a vypiše všetko ale chybne

napriklad "ščťáž" napiše ako "˘^aŤˇ˘°ž˛" (len vzor)


tu je zdrojak formuláru

<form action="mailto:jozo1606@gmail.com" method="post" enctype="text/plain" charset="UTF-8">

                        <p><b><u>Kontaktné informácie:</u></b></p><br><br>
                        
                                                
                        <b>Meno:<b><br>            <div style="position: absolute; left: 240;">         <input type="text" name="Meno">         </div>         <br><br>
                        <b>Priezvisko:<b><br>    <div style="position: absolute; left: 240;">        <input type="text" name="Priezvisko">     </div>       <br><br>
                        <b>Adresa:<b><br>        <div style="position: absolute; left: 240;">        <input type="text" name="Adresa">         </div>        <br><br>
                        <b>Telefon:<b><br>       <div style="position: absolute; left: 240;">        <input type="text" name="Telefon">        </div>        <br><br>
                        <b>Email:<b><br>        <div style="position: absolute; left: 240;">        <input type="text" name="Email">          </div>        <br><br>
                        
                        <br>
                        <br>
                        
                        <p><b> <font size="5"> Psík </font></b></p><br><br>
                        <p><b><u>Pohlavie</u></b></p><br>
                        <select name="Pohlavie" size="1"> 
                            <option value="Sučka">Sučka
                            <option value="Pes">Pes
                        </select>
                        
                        <br>
                        <br>
                        
                        <select name="Farba" size="1">
                            <option value="Čierna">Čierna
                            <option value="Kremová">Kremová
                        </select>
                        
                        <br>
                        <br>
                        
                        
                        
                        
                        <textarea rows="5" cols="25" name="Poznamka" >Pridať poznámku k objednávke</textarea> <br><br>
                        
                        Zasielať novinky <input type="checkbox" checked name="Zasielanie_noviniek" value="ano"> <br><br>
                        
                        <input type="submit" value="Záväzne objednať"> <input type="reset" value="vymazat"><br><br>
                        
                        <i> **Po objednaní Vás budeme telefonicky kontaktovať a ostatné veci dohodneme osobne. </i>
                    </form>
yFang
Profil
jozo1606:
A máš stejné kódování souboru a kódování nastavené v hlavičce s kódováním, které nastavuješ ve formuláři?
peta
Profil
Mas odkaz na stranku? Z tohoto nelze zjistit, jake kodovani mas nastavene. Tag META, skutecne kodovani ze serveru, php header, mysql SET NAMES, kodovani samotneho souboru.
Prohlizece maji automatickou detekci kodovani. Ikdyz mas kodovani spatne, oni si ho obcas prepnou tak, aby se spravne zobrazilo, ignoruji META tagy a pod.
Mozna stary outlook nedokaze prebrat utf-8. Mozna pouzivas kodovani win-1250. Tezko rici, bez odkazu, neni mozne pak tu stranku prozkoumat.
jozo1606
Profil
http://omega.tuke.sk/student/jozef.adamuscin/kup_si_psika.html

stranku nájdeš si myslim tu dúfam, že ti to pojde


php a take veci nesmieme robiť len HTML a css
_es
Profil
jozo1606:
Formulár nemá atribút charset: Formuláře » form
Treba nastaviť kódovanie pre celý HTML dokument. V tom máš chybu: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8" /> (úvodzovky).
jozo1606
Profil
bohužiaľ ani po uprave ( upravil som tie uvodzovky) a z form som zmazal charset taktiež to piše hluposti : (
jenikkozak
Profil
jozo1606:
bohužiaľ ani po uprave ( upravil som tie uvodzovky)
Na té stránce stále vidím <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8" />
jozo1606
Profil
:( ja nechapem predsa tam mam charset="utf-8" /> tie uvodzovky čo je na tom zle ?
margin
Profil *
jozo1606:
tie uvodzovky čo je na tom zle ?
Když se podíváš na svůj meta tag, tak v něm máš pět uvozovek a lichý počet uvozovek je skoro vždy špatně, výjimkou je třeba když je někde uvozovka jako textový řetězec. Jak to má být správně se dá jednoduše dohledat.
peta
Profil
jozo1606:
<tag parametr="hodnota v uvozovkach" parametr="hodnota v uvozovkach">
pr: <a href="http://seznam.cz" title="odkaz"></a>

tag = meta
parametr = http-equiv
hodnota = Content-Type
parametr = content
hodnota = text/html; charset=utf-8

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8" />
Ta zvyraznena uvozovka tam nema, co delat, viz [#5] _es, ktery ti tam pise spravne reseni, stacilo zkopirovat ctrl+c/v
jozo1606
Profil
sory ale ono to neide skusil som to aj bez tej uvodzovky ako hovoriš

<html>
 <title></title>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>



<form  action="mailto:jozo1606@gmail.com" method="post" enctype="text/plain" >
                        <p> <b> <u> Kontaktné informácie: </u> </b> </p> 
                        <p>&nbsp;</p>
                        <p>&nbsp;</p>
                        
                                                
                        <b>Meno:</b>        <br/>    <div style="position: absolute; left: 240px;"> <input type="text" name="Meno"></div><br/><br/>
                        <b>Priezvisko:</b>  <br/>    <div style="position: absolute; left: 240px;"> <input type="text" name="Priezvisko"></div><br/><br/>
                        <b>Adresa:</b>      <br/>    <div style="position: absolute; left: 240px;"> <input type="text" name="Adresa"></div><br/><br/>
                        <b>Telefon:</b>        <br/>      <div style="position: absolute; left: 240px;"> <input type="text" name="Telefon"></div><br/><br/>
                        <b>Email:</b>        <br/>    <div style="position: absolute; left: 240px;"> <input type="text" name="Email"></div><br/><br/>
                        
                        <p>&nbsp;</p>
                        <p>&nbsp;</p>
                        
                        <p><b> <font size="5"> Psík </font></b></p><br/><br/>
                        <p><b><u>Pohlavie</u></b></p><br/>
                        <select name="Pohlavie" size="1"> 
                            <option value="Sučka">Sučka</option>
                            <option value="Pes">Pes</option>
                        </select>
                        
                        <p>&nbsp;</p>
                        <p>&nbsp;</p>
                        
                        <select name="Farba" size="1">
                            <option value="Čierna">Čierna</option>
                            <option value="Kremová">Kremová</option>
                        </select>
                        
                        <p>&nbsp;</p>
                        <p>&nbsp;</p>
                        
                        
                        
                        
                        <textarea rows="5" cols="25" name="Poznamka" >Pridať poznámku k objednávke</textarea><br/><br/>
                        
                        Zasielať novinky <input type="checkbox" name="Zasielanie_noviniek" value="ano"><br/><br/>
                        
                        <input type="submit" value="Záväzne objednať"> <input type="reset" value="vymazat"><br/><br/>
                        
                        <i> **Po objednaní Vás budeme telefonicky kontaktovať a ostatné veci dohodneme osobne.</i>
                    </form>



</body>
</html>

a vysledok v mailovom cliente


Meno=eee�¡�¡�¡ 
Priezvisko= 
Adresa= 
Telefon= 
Email= 
Pohlavie=Su�ka 
Farba=Ã?Å?ierna 
Poznamka=Prida�¥ pozn�¡mku k objedn�¡vke 


a aj keď som skusil
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8" /> presne tak to dať ani tak to neide vysledok je ten istý
_es
Profil
jozo1606:
skusil som to aj bez tej uvodzovky
Nezdá sa ti, že si dal značky <title> a </title> na nejaké divné miesto?
Pozri si aj: Formulář na mail » Action="mailto:...".
jozo1606
Profil
jasne zle som napisal ( na webe to mam spravne ) ja si to prve upravujem na pc lebo nechcem stale na server nahravať

ano title patri do Head

ale prečo to vlastne neide aj ked som upravil uvodzovky v meta tagu ? na

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
_es
Profil
jozo1606:
prečo to vlastne neide
Nevieme, z akého prehliadača to skúšaš poslať a akého e-mailového klienta používaš a ako je nastavený. Možno sa to dá ešte nejako „vylepšiť“. Nevýhody máš popísané aj v odkaze v [#12].
jozo1606
Profil
no použivam google chrome a email client Google aplikacia skušal som 3 email clienty a to isté

:( škoda viem php by som s radosťou použil ale mame take zadanie :/
Ok tak dajte lock škoda

aj tak všetkým Krásne ďakujem za rady a stravený čas s mojim problémom ... :)
_es
Profil
jozo1606:
Skús ešte poimprovizovať s atribútom enctype.
jozo1606
Profil
ani to nepomohlo skusil som všetky možnosti :/
peta
Profil
(A) http://volny.cz/peter.mlich/akont.htm
(B) http://peter-mlich.wz.cz/web/php/pr/mailform.php
Ja to sice nemam v UTF, ale verim, ze pridanim meta a konverze kodu do utf by fungovala.

http://omega.tuke.sk/student/jozef.adamuscin/kup_si_psika.html

- kliknu ve FF dole zavazne objednat, otevre mi to Thunderbird a mam tam cestinu spravne, na strance i v thunderbirdu.
Pohlavie=Sučka
Farba=Čierna
Poznamka=Pridať poznámku k objednávke

- kdyz kliknu v IE, vyskoci mi spoustu divnych hlasek:
1. Tento formular je odeslan mailem.... bude mu sdelena vase mail adresa Ano / Ne
2. Web se pokousi otevrit webovy obsah pomoci tohoto programu - Thunderbird - Povolit / Zakazat
Po odklikani se mi nakonec nezobrazi zadny text v body mailu.
Kdyz totez udelam s mym formularem, link A, formular 2, tak se mi body prenese i do thunderbirdu. IE vyzaduje, aby ta policka mela konkretni name, totiz. Dalo by se udelat javascriptem fiktivni formular jen s body, pokud te to trapi.
Pokud pouzivas Outlook, tak zkus upgrade. Starsi verze meli jakysi problem s UTF.

"no použivam google chrome a email client Google aplikacia skušal som 3 email clienty a to isté "
V tom pripade zkus jiny prohlizec a ne experiment od google nebo opery, na ktery se neda spolehat :) Pokud ti to v IE a FF tez funguje, pak popis google reportu zjistenou chybu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0