Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dennis15 Profil |
Dobrý den,
chtěl bych vědět, jak udělat tento efekt (když kliknete na položku v menu). Znám kód v HTML: <html> <body> <a href="#clanek">Klikněte k přejetí na článek</a> <br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/> <div id="clanek"> Toto je článek. </div> <br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/> </body> </html> Ale tento kód zobrazí "článek" bez jakéhokoli efektu. Ať jsem hledal, jak jsem hledal v HTML kódu v indexu ani v CSS stylech jsem na již zmíněných stránkách nic nenašel. Děkuji za vaše odpovědi. |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 14. 12. 2012, 16:55:58
dennis15:
jquery - http://css-tricks.com/snippets/jquery/smooth-scrolling/ |
||
dennis15 Profil |
#3 · Zasláno: 14. 12. 2012, 17:11:27
Taps:
Jj, děkuju moc :D. |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na dennise15:
Stokilový framework na takovou trivialitu nepotřebuješ, stačí pár řádků skriptu: function narolujNa(element) { var pozice = element.getBoundingClientRect().top; var posun = Math.round(Math.abs(pozice) > 1 ? pozice / 5 : pozice); window.scrollBy(0, posun); if(pozice - element.getBoundingClientRect().top) setTimeout(function() { narolujNa(element) }, 30); } function narolujOdkazem(a) { if(!a.hash) return false; narolujNa(document.getElementById(a.hash.substr(1))); return true; } <a href="#clanek" onclick="return !narolujOdkazem(this)"> |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0