Autor Zpráva
Camo
Profil
Zdravím,
a ak by niekto mohol, tak by som potreboval radu, ako sa správne vysporiadať s relatívnymi cestami v súvislosti s peknými url.
Pri hľadaní som narazil na tag base a vyzeralo to ako ideálne riešenie. Ale objavil som aj nejaké prípady, kde to robí problémy. Napríklad odkazy na záložky prestanú fungovať. A ešte som niečo zaznamenal ohľadom cookies a session. Máte s tým nejaké skúsenosti? Alebo existuje aj nejaké iné riešenie?

Ďakujem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Cama:
Napríklad odkazy na záložky prestanú fungovať.
Pokud vím, tak na tohle neexistuje žádné spolehlivé řešení.

Alebo existuje aj nejaké iné riešenie?
Kořenové adresy.
Str4wberry
Profil
Můžete používat / na začátku odkazů (tedy <a href='/cesta/stranka'>Odkaz</a>). Případně absolutní cestu: <a href='http://example.com/cesta/stranka'>Odkaz</a>
Camo
Profil
Chamurappi, Str4wberry:
V tom odkazovaní na koreň webu mám trochu chaos (používam ./ alebo absolútnu cestu).
Totiž ak to dobre chápem, tak v php koreň webu nemusí znamenať to isté ako www.domena.sk. Môže to byť aj nadradený adresár do ktorého má prístup iba vlastník, nie? Či som niečo zle pochopil?
No a tiež teda neviem, ako vlastne chápe koreň webu prehliadač. Ten to berie tak ako php na serveri, alebo si to odvodzuje z adresy?
_es
Profil
Camo:
Totiž ak to dobre chápem, tak v php koreň webu nemusí znamenať to isté ako www.domena.sk.
Čo s tým má PHP? Prehliadač nezaujíma proces tvorby HTML kódu, ktorý prijal.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Cama:
Môže to byť aj nadradený adresár do ktorého má prístup iba vlastník, nie?
Prohlížeč nemá ponětí o struktuře adresářů na FTP, takže nemůže vyhodnocovat adresy ve vztahu k ní.

Ten to berie tak ako php na serveri, alebo si to odvodzuje z adresy?
Relativní URL se vyhodnocují jen ve vztahu k aktuální URL (tedy k té, která bývá v adresním řádku). Žádná hlubší znalost vnitřní logiky webu není nutná.
habendorf
Profil
Jen bych dodal, že pro domácí ladění bude root pravděpodobně localhost, takže pak je třeba nastavit virtualhost.
Camo
Profil
Dobre, tak php má vlastný root a prehliadač vlastný(to som spomenul pre istotu ak by nejaké hlavičky ...)

Tak teraz neviem, čo je výhodnejšie. Či sa vykašľať na záložky a riešiť ich Javascriptom, alebo adresy v php upraviť na absolutne cesty.
Nejako si neviem predstaviť tú tvorbu absolútnych ciest resp. Predstavujem si to dosť neohrabané, ak mám písať pri každom obrázku napr.
echo '<img src="http://www'. HOST .'/cesta/k/suboru.jpg">
Takto sa to naozaj rieši? Alebo som to len ja blbo vymyslel?


...
_es
Profil
Camo:
adresy v php upraviť na absolutne cesty.
Znova: Prehliadač nezaujíma ako a z čoho si vygeneroval HTML kód, čo mu posielaš.

Či sa vykašľať na záložky a riešiť ich Javascriptom
Čo ti na záložkách v HTML nevyhovuje?: Odkazy na záložky v HTML

Nejako si neviem predstaviť tú tvorbu absolútnych ciest
Aký odkaz na iné miesto na tom istom webe nedokážeš zapísať pomocou princípu v Odkazy v HTML » Relativní odkazy či v Odkazy v HTML » Kořenové adresy?
Camo
Profil
Ahá už som pochopil. Teda ten base tag nepotrebujem ak použijem v cestách / . A budú fungovať aj tie záložky.

Tak ďakujem za pomoc.

PS: __es tebe ďakujem špeciálne. Mal si to so mnou najťažšie.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: