Autor Zpráva
Marek Moos
Profil
Ahoj , mám vytvorene forum na svych strankach , mam vytvoreny i odesilaci formular pomocí JS ..., problem spociva v tom , ze kdyz napisu prispevek v tom formulari , tak se neodesle do dane rubriky a neni ani videt
jenikkozak
Profil
Chybu máš na osmnáctém řádku ve dvacátém až osmadvacátém znaku. Ale to jen hádám.
Marek Moos
Profil
 <SCRIPT LANGUAGE="JAVASCRIPT">
<!--
   function smile(c)
    {
    var a = document.formular.form_text
    a.value = a.value + " :"+c+": "
    a.focus()

    }
-->
</SCRIPT>
      <div class=nadpis >Sekce : Otázky/Odpovědi</div>
      <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"><!--
function check(form)
{
              if (form.form_jmeno.value=="")
                 {
                  alert("Jméno musíte vyplnit!");
                  form.form_jmeno.focus();
                  return false;
                  }
                  else if (form.form_predmet.value=="")
                  {
                  alert("Předmět chybí !");
                  form.form_predmet.focus();
                  return false;
                  }
                  else if (form.form_text.value=="")
                  {
                  alert("Text zprávy musíte vyplnit!");
                  form.form_text.focus();
                  return false;
                  }
                  else if (form.form_mail.value!="")
                  {
                  re = new RegExp("^[^.]+(\.[^.]+)*@([^.]+[.])+[a-z]{2,4}$");
                     if (!re.test(form.form_mail.value))
                     {
                     alert("Zadaná adresa není správnou adresou elektronické pošty!");
                     form.form_mail.focus();
                     return false;
                     }
                  }
                  else
                  {
                    return true;
                  }
 }
// -->
</SCRIPT>




 
  <form method=post name="head" action="forum2.html" onSubmit="return check(this)">
      <input type=hidden name=id value='8' >
      <input type=hidden name=head value='0' >

          <table cellspacing=2 align=center width=100% cellpadding=2 border=2 >
             <tr>
              <td  colspan=2 ><b>
              Nový Příspěvek:</b><br><br>

              
<TABLE WIDTH=290 BORDER=0 align=center CELLPADDING=0 CELLSPACING=0 style="margin-left:150px;">
</TABLE>

</td>
</tr>
<tr>
<td >Jméno:</td>
<td align=right><input type=text name=form_jmeno class=head maxlength=30 style='width: 300px;'></td>
</tr>

<tr>
 <td >Předmět:</td>
<td align=right><input type=text name=form_predmet class=head maxlength=30 value="" style='width: 300px;'></td>
 </tr>
 
 

 <tr>
 <td valign=top >Váš dotaz:</td>
 <td align=right><textarea cols=30 rows=6 name=form_text class=head style='width: 300px;'></textarea></td>
 </tr>
 
 
 <tr>
<td colspan=2 align=center>
<input type=submit value="ODESLAT" class=head >
</td>
</tr>

Takto vypada ten kod , ale nevim kde tam je chyba
jenikkozak
Profil
Hádám, že chybu máš na osmnáctém řádku ve dvacátém až osmadvacátém znaku souboru forum2.html, který zřejmě neumí data z formuláře uložit.
Marek Moos
Profil
jenikkozak:
a jak by se to dalo vyřešit

<table cellspacing=2 width=100% cellpadding=0  border=2 ><tr><td class=head>Vaše otázky / Odpovědi
 <br>
 <td align=right class=head><a href='forum6.html' >Založit nové téma</a> / <a href='forum1.html' >Zpátky do sekce</a>
 <br>
 </table>
 
 
 
 <table width=100% border=2 cellspacing=2><tr class=head >
 <td width=350 style='color: #00FF00; font-weight: bold;'>Téma
 <td style='text-align: center; color: #00FF00; font-weight: bold;'>Přidáno
 <td style='text-align: center; color: #00FF00; font-weight: bold;'>Jméno přidávajícího
 <td style='text-align: center; color: #00FF00; font-weight: bold;'>Odpověd
 <tr>
 
 
 

 
 
 
</div><br></div></div>
takto vypada ten kod toho fora2
Rfilip
Profil
Nikde nevidím ani náznak ukládání do databáze či souboru či kam příspěvky ukládáte
Marek Moos
Profil
Rfilip:

a ta databaze by se vytvorila jak ? ja mel za to že staci udelat ten javascript a nastavit cesty kde se to ma zobrazovat
Rfilip
Profil
Pokud ti PHP ani MySQL nic neříká, pouštět se rovnou do vývoje fora není ten nelepší nápad, začni radši nečím lehčím
Marek Moos
Profil
tak nějaky zaklady z PHP mam akorat Mysql moc neumim ...a dalo by se nejaky lehke forum vytvorit
shaggy
Profil
Marek Moos:
a dalo by se nejaky lehke forum vytvorit
To je otázka, konštatovanie, alebo len taká ničnehovoriaca poznámka?
Ak áno, tak fórum sa dá vytvoriť. Ak ho chceš robiť ty, tak platí čo napísal [#8] Rfilip.
Marek Moos
Profil
shaggy:
databazi mám vytvorenou ale nevim jak to udelat aby se mi do ty databaze ty prispevky ukladali a zobrazovali se na mych strankach
_es
Profil
Marek Moos:
Tak si naštuduj manuál tej databázy a PHP funkcie na ukladanie a čítanie dát z tej databázy. Voľne dostupných návodov ako na to, máš na internete dosť. Nebolo by jednoduchšie použiť už hotové fórum a to si nakonfigurovať? Napríklad phpBB.
Marek Moos
Profil
_es:

me defakto jedinny co chybi je udelat to aby se mi ty prispevky ukladali do databaze a zobrazovalo se to na strankach ...vsechno mam hotovy , i javascript na to ...aakorat tedy musim tu databazi prostudovat ...ale nevim zda na bananu je navod na tu databazi
Anonymní
Profil *
Javascript o čem to sakra mluvíš? K čemu javascript. K tomu co píšeš není snad vůbec potřeba(pokud to správně chápu). Upřímně vkládání věcí do databáze a následné čtení je snad jedna z prvních věcí co se v jakémkoliv serverovém jazyku učíš(PHP,ASP) a podobnými dotazy jen potvrzuješ že nevíš o čem je řeč. Takže moje rada zní: Místo ptaní se na podobnou blbost se radši koukni na net, neřeknu kdyby to bylo něco extra těžkého ale na podobnou věc najdeš tisíce návodů i v češtině.. Takže asi tak..
Marek Moos
Profil
Anonymní:
Tím javascriptem jsem myslel odesilací formular ....
_es
Profil
Marek Moos:
me defakto jedinny co chybi je udelat to aby se mi ty prispevky ukladali do databaze a zobrazovalo se to na strankach ...vsechno mam hotovy
Teda de facto nemáš hotové nič. Čo je to to „vsechno“?
Marek Moos
Profil
_es:
kompletni vzhled fora se vsemi sekcemi , odesilaci formulare pro kazdou sekci zvlast .....vse je udelano a vyzkouseno ... chybi uz jenom nastaveni te databaze
ts_istudio
Profil
Marek Moos:
Tím javascriptem jsem myslel odesilací formular ....

Formulář je vytvořený v html. Javascriptem máš ošetřeno, aby se nepodařilo odeslat formulář bez vyplnění povinných položek. Chybí ti ta část, která by zařídila, aby se data odeslaná z formuláře jakkoli zpracovala. Tam kde máš action="forum2.html", dej v první řadě action="forum2.php". Pak musíš zařídit, aby to php s těmi odeslanými údaji nějak naložilo. V případě diskusního fóra by bylo dobré, kdyby se uložily do tabulky v databázi. To znamená vytvořit databázi, v ní tabulku a v tom php se na databázi napojit a data přidat. Jiným php skriptem pak zařídíš, aby se data z databáze (příspěvky) nějak vypisovala.
Anonymní
Profil *
ts_istudio:
Javascriptem máš ošetřeno, aby se nepodařilo odeslat formulář bez vyplnění povinných položek
Obecně to není nejlepší řešení a samotné ověřování by mělo spíše probíhat až na straně serveru? A důvod? Pokud máš ošetřen maximální počet znaků pomocí tohoto a nějaký vtipálek by si pouze vypnul javascript a poslal o 2 znaky více než databáze povoluje už by byl bordel. Stejně tak jdou obejít i povinné položky.
Marek Moos:
Vykašli se na fórum, nejdřív se nauč nějaké základy PHP, MySQL (js,html,css počítám že už umíš) pak až vymýšlí podobné věci. Už jenom z důvodu, že podobné fórum co vytvoříš bude stejnak časem prolomeno nějakým puberťáckým rádoby hackerem. A pokud to náhodou nikdo neprolomí tak se na to za čtvrt roku koukneš a řekneš si, že je to dále nepoužitelné a napíšeš si to stejnak znova..
_es
Profil
Marek Moos:
Čiže máš asi tak 1 % potrebného. Vzhľad diskusného fóra môžeš „ladiť“, keď bude funkčné. Na odkaz v [#12] si sa pozrel? Ako chceš naprogramovať niečo podobné, keď tápeš v základných pojmoch?
ts_istudio
Profil
Anonymní:
Obecně to není nejlepší řešení a samotné ověřování by mělo spíše probíhat až na straně serveru?

Naopak, ošetření a kontrola javascriptem a pak i na serveru je obecně to nejlepší řešení.
Anonymní
Profil *
ts_istudio:
ošetření a kontrola javascriptem a pak i na serveru je obecně to nejlepší řešení.
Samozřejmě tak nějak jsem to myslel, jen jsem to trošku hůře zformuloval(no nezformuloval, psal jsem rychleji než jsem myslel :) ) chtěl jsem spíše říci že kontrola čistě jen pomocí javascriptu je nedostačující a je mnohem lepší mít kontrolu jen na serveru než kontrolu jen pomocí javascriptu.
Marek Moos
Profil
ts_istudio:

bylo b mozne se s tebou nejak spojit pres email ?
ts_istudio
Profil
Marek Moos:
bylo b mozne se s tebou nejak spojit pres email ?

Mám ho v profilu.
Marek Moos
Profil
ts_istudio:
napsal jsem ti na mail

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: