Autor Zpráva
Tonny
Profil *
Ahoj,

mám kód :
<textarea cols="53" rows="5"></textarea>

V prohlížečích Chrom, Safari, IE 10 mi to vychází akorát, jak má (mám to v divu a potřebuji aby to bylo přesně (na pozadí je bublina a musí se to do ní vejít přesně), akorát ve Firefoxu je to mnohem delší (možná i o polovinu delší).

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli vás někoho nenapadá, v čem bych mohl mít chybu a jestli to jde vyřešit nějak jinak, než pomocí JS a rozpoznání a dosazení jiného kódu pro firefoxu.

Díky moc za nápady :)
Tonny
margin
Profil *
Tonny:
estli to jde vyřešit nějak jinak, než pomocí JS
CSS
Tonny
Profil *
Jop, na tím jsem přemýšlel, třeba nastavení width a height, ale to mi myslím fungovalo jen ve Firefoxu ... :/
Máš nějaký konkrétní nápad, jak to vyřešit s využitím CSS?
margin
Profil *
Tonny:
třeba nastavení width a height
To je ono!
Doporučuje se ponechat nastavené rozměry pomocí cols a rows a "přebít je" nastavením velikosti v CSS.

ale to mi myslím fungovalo jen ve Firefoxu
Funguje to napříč prohlížeči (a vykreslovacími režimy) není důvod, aby to v nějakém prohlížeči nefungovalo, není tam žádná záludnost. Pokud bys znova narazil na problém, dej odkaz na živou ukázku.

Ještě na okraj, pokud má textarea nastavené rozměry pomocí cols a rows, tak jsou napříč prohlížeči téměř stejné, i když to není tak přesné, jako při nastavení pomocí CSS, kdy je možné dosáhnout na pixel stejných rozměrů.
Tonny
Profil *
Pokoušel jsem se to nějak spravit pomocí nastavení výšky a šířky v css, ale nic, i když jsem výšku zvětšil třeba o 100px tak se velikost textarey ani nehnula .. je to možná tím, že se nachází v divu, ale i tak je pořád různě velká v různých prohlížečích.
Přikládám stránku, kde jsem to testoval:
http://big-wall.cz/test.php (pro čtenáře co budou toto téma číst později - omlouvám se, ale tento příklad na stránce nejspíš příliš dlouho nezůstane)

když si tuto stránku vedle sebe zobrazíte ve Firefoxu a třeba Safari/Chrom, je vidět, že to nesedí, a to o docela hodně :/

Nenapadá vás v čem by mohla být chyba? (omluvám se, pokud ej to nějaká hrozná blbost, ale mě nějak ne a ne napadnou co by mohlo být blbě a jak to opravit)
Dík
margin
Profil *
     .bublina_textarea{
        margin: 40px 0 0 7px; 
        border: none;
        outline: none; 
        resize: none; 
        width:286px;
        height: 210px;
        font-size: 10px; 
        border: 1px solid red;
        
    }
Chybí ti tam středník!
Tonny
Profil *
Já jsem idiot :D

Omluvám se a díky moc :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: