Autor Zpráva
SamerLP
Profil
Zdravím potreboval by som pomoct z webom tu je screen ako vyzerá:

a proste nejde mi ten chat co je tam vedla nechce mi íst poradíte niekdo prosím tu je index.html:
<html>
<head>

<link rel="shortcut icon" href="http://picload.org/image/orilicl/favicon.png" />

<title>
Letne Radio
</title>
</head>
<body bgcolor="black"
<body>
<img src="http://radio.8u.cz/radio.png"
</br>
<div align="right"><iframe src="http://miniaplikace.blueboard.cz/chatboard-ontario.php?id=287092"width="785" frameborder="0" height="500" scrolling="no"></iframe></div>
<div style="position: relative; top: -400px; left: 30px; 
overflow: visible; z-index: +1 ;" ><iframe src="http://shoutcast.radiobrod.cz/players.php?do=mp&radio=37.157.195.10:8482" width="500" frameborder="0" height="500" scrolling="no"></iframe></div>
</br>
<!-- BlueBoard.cz Pocitadlo -->
<span id="bbpocitadlo-span-umh1k18uxh7f7806i35nu78si55t3i"><a id="bbpocitadlo-umh1k18uxh7f7806i35nu78si55t3i" href="http://miniaplikace.blueboard.cz"></a></span>
<script type="text/javascript" src="http://miniaplikace.blueboard.cz/counter_1.php?jid=umh1k18uxh7f7806i35nu78si55t3i"></script>
<!-- BlueBoard.cz Pocitadlo KONEC -->

</body>
</html>
tu je aj ten web: http://radio.8u.cz/php.html
za každú pomoc Ďakujem :)
Trejpa
Profil
SamerLP:
a proste nejde mi ten chat co je tam vedla nechce mi íst
Překryl sis ho tím blokem, co obsahuje text „Toto rádio momentálně nevysílá!

Kód je splácanina plná chyb a zbytečného poticování, nicméně pro funkci vloženého chatu stačí změnit jeden znak:
<div style="position: relative; top: -400px; left: 30px; 
overflow: visible; z-index: -1 ;" >
SamerLP
Profil
aha super velmi dakujem a ešte ako možem ten Chat posunúť úplne hore pri ten obrázok Radio Summer?
Predom Dík
Trejpa
Profil
SamerLP:
Potřebuješ rozdělit stránku na dvě svislé části. Pro tebe bude asi nejjednodušší použít tabulku (příklad). Jen šířka se mi zdá příliš velká.
SamerLP
Profil
aha ano presne takto to potrebuje neposles taky aby to tak bolo prosím index.html veľmi prosím :)


a ešte to rádio asi budem museť dať nižšie lebo je dosť vysoko on to neni len jeden riadok ono je večšie ked ho chcem nižšie čo tam mám upraviť? :)
Trejpa
Profil
SamerLP:
Stačí zkopírovat zdrojový kód příkladu, na stránce s příkladem stiskni CTRL + U.
Nebo si stránku ulož a otevři v textovém editoru.
Nebo:
<!DOCTYPE HTML>
<meta charset=windows-1250>
<title>Letné rádio</title>
<link rel="shortcut icon" href="http://picload.org/image/orilicl/favicon.png">
<body bgcolor=black>

<table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 style="margin: 0 auto; border-collapse: collapse; text-align: center;"><tr>

<td width=550 valign=top>
    <img src="http://radio.8u.cz/radio.png" width=550 height=277><br>
    <iframe src="http://shoutcast.radiobrod.cz/players.php?do=mp&amp;radio=37.157.195.10:8482"
    width=500 frameborder=0 height=500 scrolling=no></iframe>

<td width=785 valign=top>
    <iframe src="http://miniaplikace.blueboard.cz/chatboard-ontario.php?id=287092"
    width=785 frameborder=0 height=500 scrolling=no></iframe>

</table>



SamerLP:
ked ho chcem nižšie čo tam mám upraviť?
<img src="http://radio.8u.cz/radio.png" width=550 height=277><br><br><br>
SamerLP
Profil
dobre Ďakujem ale ja myslím radio shoutcast nie ten obrázok :)
Trejpa
Profil
SamerLP:
dobre Ďakujem ale ja myslím radio shoutcast nie ten obrázok :)
Proč si to nevyzkoušíš? Potřebuješ udělat mezi obrázkem a vloženým iframe větší svislou mezeru. To můžeš udělat buď několikerým odřádkováním značkou <BR> mezi nimi, jak jsem napsal výše, případně můžeš nastavit aspoň jednomu objektu svislé odsazení, buď obrázku spodní nebo pro iframe horní: <iframe style="margin-top: 25px;" >.

Jinak viz odkázaný příklad, tam jsem to upravil.
SamerLP
Profil
aha takto vyskúšam aj tak Ďakujem veľmi :)
SamerLP
Profil
ešte neporadili by ste mi nekdo prosím že ako možem nejak povliť mám webohsting free na endore a neviem ako tam povoliť mekčene lebo mi nejdu :(??
margin
Profil *
Na tvou stránku jsem se nedíval, v čem by mohla být chyba, ale koukni na Chyba českých znaků.
Trejpa
Profil
margin:
Endora mu tam vkládá reklamní lištu v kódování UTF-8, on používá Windows 1250.

SamerLP:
Asi vůbec nerozumíš HTML. Ten reklamní proužek si vlož za <body bgcolor=black> nebo na konec stránky.

S tím kódováním máš dvě možnosti:
1. Podle diskuzního fóra podpory Endory je jedinou možností změnit příponu souboru na .php. Někdo navíc doporučuje vložit to do stránky překódované.
2. Nebo ulož u sebe tu stránku ve stejném kódování. V editoru kódu při ukládání zvol kódování UTF 8 a v meta tagu obsahujícím kódování změň windows-1250 na utf-8.
SamerLP
Profil
jaky proužek nechápem nešlo by to rovno nejak prosím v index.php lebo nechápem jaký reklamny proužek :(
Trejpa
Profil
SamerLP:
jaky proužek nechápem
Endora - Vkládaná reklama
<div  ><div class="zoznam">Reklamu na tomto hostingu zajišťuje Business Factory - internetová reklama a pokročilý internetový marketing.</div></div>
Asi budeš muset na konec souboru dopsat jejich značku <endora> nebo aspoň </body>, aby byl reklamní kód na konci stránky. Jinak se sám nacpe na začátek HTML souboru.
SamerLP
Profil
dobre okey a potom pojde mi písať jako z mekčenami?


mám to takto
<!DOCTYPE HTML>
<meta charset=windows-1250>
<title>Letné rádio</title>
<link rel="shortcut icon" href="http://picload.org/image/orilicl/favicon.png">
<body bgcolor=black>
 
<table border=0  cellspacing=0 cellpadding=0 style="margin: 0 auto; border-collapse: collapse; text-align: center;"><tr>
 
<td width=550 valign=top>
    <img src="http://radio.8u.cz/radio.png" width=550 height=277><br>
    <iframe src="http://beatzone.cz/players.php?do=flash&radio=37.157.195.10:8482"
    width=500 frameborder=0 height=500 scrolling=no></iframe>
 
<td width=785 valign=top>
    <iframe src="http://miniaplikace.blueboard.cz/chatboard-ontario.php?id=287092"
    width=785 frameborder=0 height=500 scrolling=no></iframe>
 
</table>
<endora>
</body>
a nejde poradite prečo a jak to má byť? :(
SamerLP
Profil
Takže už vyriešené už mi to ide nejak som to opravil :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0