Autor Zpráva
2grafici
Profil
Prosím o pomoc s tvorbou jednoduché věci. Bohužel jsem nenašel elegantní řešení, ani zde, ani jinde. Jedná se o následující:

Mám stránku webu s textem, obrázky, tabulkami... Dole na stránce budou vedle sebe dva obrázkové odkazy:
1. obrázek po kliknutí vypíše pokračování stránky webu (text, obrázky, tabulky)
2. obrázek po kliknutí odkáže na začátek stránky.

Super by bylo kdyby ty obrázky po najetí myši změnili svoji podobu čili:
obrázek 1a se změní po najetí myši na obrázek 1b.
obrázek 2a se změní po najetí myši na obrázek 2b.

A pokud bych někoho zkušeného mohl poprosit, ať sem vloží kód v HTML bez použití JavaScriptu. Pokud to je možné, pokud ne beru i ten. Díky.
jenikkozak
Profil
Použij pseudotřídu hover, které změníš obrázek na pozadí.
juriad
Profil
2. obrázek je triviální.
Na začátek obsahu stránky:
<a name="top"></a>

a tlačítko na konci obsahu stránky:
<a href="#top"><img src="obrazek-nahoru.png"></a>
Chyběla mi mřížka, díky margin

U prvního obrázku záleží na tom, jakým způsobem se má získat pokračování stránky:
1. načtení jiné stránky (například 2.html, 3.html)
2. AJAXem dotáhnout další data

Jelikož se ptáš na takové otázky, nepředpokládám, že ovládáš jakýkoli serverový jazyk (PHP).
2grafici
Profil
juriad:
2. obrázek je víceméně jasný s tím si poradím.
1. obrázek je problém, nechci odkázat na jinou stránku ale pokračovat v stávající. Obsah se vypíše dolů pod tlačítka.
margin
Profil *
juriad:
Na začátek obsahu stránky:
<a name="top"></a>
Nevím proč, v HTML specifikaci jsem k tomu nic nenašel, ale kotvu top není nutné vytvářet, je na stránce automaticky (živá ukázka).

tlačítko na konci obsahu stránky
<a href="#top"><img src="obrazek-nahoru.png"></a>
vypadla ti mřížka, což značí odkaz na kotvu (záložku).

AJAXem dotáhnout další data
Nebo jednoduše pomocí JS+CSS skrývat a odkrývat obsah, pokud se to udělá rozumně, bude obsah přístupný i pro uživatele bez JS a pro vyhledávače.

2grafici:
Obsah se vypíše dolů pod tlačítka.
A v čem je problém?
2grafici
Profil
margin:

viz stránka: http://www.2grafici.cz/logo-a-znacka/ (dole)

1. obrázek "Chci se dozvědět více" - Odkáže na stránku. Chtěl bych aby neodkazoval jinam, ale vypsal obsah pod tlačítko.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0