Autor Zpráva
Jaroslav258963
Profil
Zdravím vás , na svých www stránkách mám kalendář a chci se zeptat jak by se dalo udělat , aby se kalendář automaticky přepínal na další měsíce ...kalendář je vytvořený v html + css
quatzael
Profil
Jaroslav258963:
Nevím jak ostatní, ale já teda prakticky nechápu Tvůj dotaz. Jaký přepínání máš na mysli?

Funkční kalendář snad uděláš v javascriptu, případně PHP.
Jaroslav258963
Profil
quatzael:

myslím to takhle .......ted je zari a jde mi o to až přejde na novy mesic aby se to na všech stránkach aktualizovalo a nemusel jsem to prepisovat rucne
quatzael
Profil
Jaroslav258963:
to musíš pomocí PHP (případně ASP.NET atd..)
Jaroslav258963
Profil
quatzael:
aha aha ...jiny zpusob nez PHP neni asi vid ? no nejak se s tíkm poperu
nemeja
Profil
quatzael:
to musíš pomocí PHP (případně ASP.NET atd..)
A proč ne pomocí JavaScriptuž? Podle aktuálního měsíce vypiš konkrétní dny, můžeš vypisovat jenom třeba týden, nebo 3 dny. Je to na tobě. Většina kalendářů na webu fungují pomocí JS. Když přidáš odkaz na živou ukázku, tak ti můžem poradit konkrétně, takhle jenom hádáme.
quatzael
Profil
Jaroslav258963:
Pro tohle co chceš udělat je nejjednoduší to PHP. Trochu si to nastuduj, abys věděl vůbec co to je a konkrétní funkce můžeš čerpat zde:
www.w3schools.com nebo php.net


nemeja:
Podle toho co s tím chce dělat. Já jsem pochopil, že chce jen, aby tam měl zobrazený aktuální kalendář a nemusel každý měsíc přepisovat kód..
Když to chce jen takhle tak je JS podle mě zbytečnej. Samozřejmě čím víc funkcí tam bude chtít, tím víc to bude muset řešit javascriptem..
Jaroslav258963
Profil
nemeja:

Podle toho návodu nedokážu udělat živou ukazku ....jeste ty stránky nemam na webu sprovozneni ...mam jen hlavni stranku


nemeja:

A kdybych ti poslal ukazku zdrojového kodu ? pomohlo by to ?
Lorin
Profil *
Ne ti, postni tu ukázku sem. Nebo ještě lépě, třeba na jsfiddle.
nemeja
Profil
Přesně jak napsal Lorin, dej to na ten jsFiddle, nebo ještě na podobný místní výtvor kod.djpw.cz .
Anonymní
Profil *
Co já vím, tak ASP.NET WebForms nabízí přímo tag pro kalendář(spíše to zmiňuji jen ze zajímavosti, že tohle je to úplně "nejjednodušší řešení"), každopádně psaní aplikací v .NETU bez předchozí zkušeností s programováním moc nedoporučuji. Spíše bych zvolil zmiňovaný Javascript či PHP. Záleží na tom pro co kalendář potřebuješ, jestli jen chceš mít na stránkách kalendář aby uživatel věděl jaký měsíc a den je(což je dost zbytečné :D ) tak bych zvolil zmíněný JS, pokud jde o něco krapet důležitějšího, tak bych spíše sáhl po PHP(či jiném serverovém jazyku), už jenom z důvodu že dotyčný uživatel může mít javascript vypnutý a ve výsledku by třeba neviděl nějaký kalendář důležitých událostí atd..
lionel messi
Profil
Starší návod na tvorbu kalendára v PHP (dúfam, že funkčný): 1. časť, 2. časť
Jaroslav258963
Profil
lionel messi:

jj koukal jsem na to ...akorát teď mi došlo , že vlastně nenmůžu k html připoji php sooubor ne ? ...to musím komplet stránku přepsat na php
nemeja
Profil
Jaroslav258963:
nenmůžu k html připoji php sooubor ne ?
Ne, ale můžeš připojit JS soubor. Přidej odkaz na živou ukázku a budeme ti moct poradit konkrétně. Tohle je o ničem.
Jaroslav258963
Profil
nemeja:

http://kod.djpw.cz/jzb

tady je ziva ukazka


Jaroslav258963:

jedna se mi o ton kalendar ...tam bych potreboval nejaky kod ktery mi to zmeni na vsech strankach kdyz to zmenim
Anonymní
Profil *
Mohu se zeptat jakým konkrétním způsobem vypisuješ konkrétní dny? Protože co já vím tak 1.9.2013 byla neděle(tuším) a ty to máš jako čtvrtek(což sedí spíše na srpen). Blbé na každém měsíci je, že jsou dny rozvržené trošku jinak :D Tudíž je potřeba nějaká funkce která by zjištovala co je za konkrétní den toto a toto datum a pak by se to třeba dopočítavalo.
Pokud se jedná o kalendář akcí zvol místo JS spíše PHP, protože v tomto případě je funkčnost důležitá(a js si může kdokoliv vypnout)
Jaroslav258963
Profil
Anonymní:

Právě se jedná o kalenář akcí , a jde mi o tom že když změním akce tak aby jse to aktualizovalo na kazde strance co tam bude ...a byla by moznost do html zapsat php kod ktery by se o to staral ?
Anonymní
Profil *
Co já vím tak není problém vkládat do html kódu php kód(každopádně nikdy jsem s PHP pořádně nedělal tak abych nekecal :D), ale v tvém případě by byly tři možnosti jak to dělat:
1) nejotravnější ale možný postup, nastavit si "manuálně" měsíce(třeba 3 měsíce dopředu) kalendář a prostě ho includovat do stránek, posouvání měsíců by se dal řešit třeba pomocí ajaxu
2) vyřešit to pomocí javascript(ale v tomhle případě to bude docela těžké protože budeš určitě pracovat s nějakými údaji z databáze), tudíž pokud neděláš v node.js tak to asi nepůjde.
3) udělat si vlastní automatický kalendář v PHP(či jiném jazyku), horší je že pak musíš ještě kontrolovat při tom databázi jestli se daný den nechová nějaký event. Takže to zas taková brnkačka nebude(vzhledem k tomu co píšeš tak to očividně problém bude).

Shrnu to asi takto: Pokud neumíš žádný jazyk běžící na straně serveru tak se nějaký zkus naučit(aspoň základy), protože neděláš statickou stránku, tudíž dělat vše pomocí HTML prostě nejde(nebo jde ale bude tě to štvát)
Jaroslav258963
Profil
Anonymní:

tak jsem to předělal do PHP , ale mam tam zase nekde problem ...aktualizace funguje ale aktualizuje mi to vsechno ..a ja potrebuji jenom ten kalendar http://kod.djpw.cz/cbc
Rfilip
Profil
Jaroslav258963:
tak jsem to předělal do PHP , ale mam tam zase nekde problem ...aktualizace funguje ale aktualizuje mi to vsechno ..a ja potrebuji jenom ten kalenda
Nějak tvůj post nechápu. Co jsi předělal? Já tam vidím PHP kod jediný, který ani s kalendářem nesouvisí, a to pokus o include dle GET. Kalendář máš furt v html kodu zapsaný natvrdo
<?
  //Vlastní php kód
  $cont=$_GET['c']; //načti parametr z URL adresy
  if($cont){
   $f=$cont.".inc";
   include($f); //inkluduj poľadovaný soubor
  } 
   else
  {
   //pokud v URL chybí poľadavek, inkluduj výchozí stránku
   include("link1.inc"); 
  }
 ?>
Dobrá rada do začátku: Všechny vstupy od uživatelé kontrolovat a ošetřovat! Ten PHP kod je totiž jedna velká bezpečnostní díra!!! Includování souboru dle neošetřeného vstupu je ideální cesta jak umožnit někomu převzít kontrolu nad tvým webem!
Jaroslav258963
Profil
Rfilip:

me jde akorat o to abych pomoci tohoto kodu mohl aktualizovat kalendar akci na vsech strankach ktery tam budou
Rfilip
Profil
Chceš toho moc. Na to tu máme kategorii Práce a zakázky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: