Autor Zpráva
semdajspam@gmail.com
Profil
Dobry vecer,

robim na jednej stranke a akurat pozicujem tlacitka v menu no mam jeden problem a pomaly z neho zacinam vysilovat. Ked som pozicoval menu na jednej stranke pred tym, zdrojak vyzeral nejak takto:
<a href="JohnButler.html"><img src="Tlacitko1.png" style="position: absolute; top: 140px; left: 300px;"></a>
<a href="Albumy.html"><img src="Tlacitko2.png" style="position: absolute; top: 140px; left: 440px;"></a>
<a href="Tvorba.html"><img src="Tlacitko3.png" style="position: absolute; top: 140px; left: 580px;"></a>
<a href="Videa.html"><img src="Tlacitko4.png" style="position: absolute; top: 140px; left: 720px;"></a>

kazde tlacitko sa jednoducho pozicovalo dolava o tolko pixelov, kolko bola jeho sirka. Stranka na ktorej makam teraz mi ale robi to, ze ked chcem aby tlacitka menu boli napozicovane hned vedla seba, musia mat rovnake suradnice... nechapem absolutne preco, ked posuniem suradnicu dolava o hodnotu sirky tlacitka, urobi sa medzi tlacitkami medzera o dany pocet pixelov. cize ked chcem aby tlacitka boli pri sebe, zdrojak vyzera takto:

<a href="Home.html"><img src="Button_Home.png" style="position: absolute; top: -250px; left: -50px;"></a> 
<a href="AboutUs.html"><img src="Button_About_Us.png" style="position: absolute; top: -250px; left: -50px;"></a>
<a href="Members.html"><img src="Button_Members.png" style="position: absolute; top: -250px; left: -50px;"></a>
<a href="Revir.html"><img src="Button_Revir.png" style="position: absolute; top: -250px; left: -50px;"></a>
<a href="ForMembers.html"><img src="Button_For_Members.png" style="position: absolute; top: -250px; left: -50px;"></a>
<a href="Gallery.html"><img src="Button_Gallery.png" style="position: absolute; top: -250px; left: -50px;"></a>

to ale robi problemy s tym, ze odkazy realne nefunguju, po zapnuti stranky je jedno kde mate kurzor ale mys sa tavri ako keby sa na to miesto dalo kliknut, tlacitka v menu po kliknuti nic nerobia alebo hadzu uplne ine odkazy atd... neviete mi niekto poradit co mam s tym robit? absolutne nechapem preco to robi a uz mi z toho riadne sibe... Dik za kazdu radu..
kaktuss
Profil
Dobrý večer.
Takéto čudá sa robia väčšinou takto, že:

/* HTML */
<ul>
  <li><a href="Home.html"><img src="Button_Home.png"></a></li>
  <li><a href="AboutUs.html"><img src="Button_About_Us.png"></a></li>
  <li><a href="Members.html"><img src="Button_Members.png"></a></li>
  <li><a href="Revir.html"><img src="Button_Revir.png"></a></li>
  <li><a href="ForMembers.html"><img src="Button_For_Members.png"></a></li>
  <li><a href="Gallery.html"><img src="Button_Gallery.png"></a></li>
</ul>

/* CSS */
ul li {
    display: block;
    list-style: none;
    float: left;
    margin-right: 5px;
}

margin je optional, závisí ako to chceš mať od seba vzdialené...

Dobrá rada na záver - snaž sa nepoužívať inline štýlovanie.
_es
Profil
semdajspam@gmail.com:
Prečo tam dávaš position: absolute?
margin
Profil *
_es:
A s position: relative by to bylo lepší?
Relativní pozicování trápí začátečníky
_es
Profil
margin:
A s position: relative by to bylo lepší?
Z tej mojej otázky to snáď nejako vyplýva?
margin
Profil *
Přímo ne, ale dokáže to některé začátečníky svést na zcestí. Když ne absolutním, tak jakým? Zbývá jim relativní (a pak to tak vypadá).
kaktuss
Profil
Neviem prečo riešite "position", keď ho v princípe vôbec nemusíš použiť.
semdajspam@gmail.com
Profil
problem bol nakoniec len v tom ze som si neuvedomil pri ukladani obrazkov jednu vec, ukladal som ich aj s prazdnym priestorom okolo a tym padom okolo tlacitka bol priestor, ktory umoznoval aby mali rovnake suradnice a tym padom aj robil neplechu s odkazmi... no ale pravda, ze pozicovanie je hlupost, pretoze aj ked si stranku pekne napozicujem, bude presne sediet len na moje rozlisenie a na inom uz bude vyzerat zle. preto by som sa rad pricuil novym postupom. dakujem za upraveny zdrojovy kod, chcem sa ale spytat, ako ho mozem dalej upravovat? potreboval by som aby tlacitka boli vodorvne vedla seba v urcitej vyske... diky za rady
margin
Profil *
K odsazení se používá margin nebo padding. Jde to třebas takto:
ukázka
kód
semdajspam@gmail.com
Profil
diky moc margin, velmi si mi pomohol. aj ked stale mam jednu nejasnost. je mozne urobit pomocou tychto funkcii aj to, aby sa mi dva obrazky navzajom prekryvali? napr ze tlacitko bude umiestnene na statickom obrazku ktory som umiestnil na stranku taktiez pomocou marginu a paddingu? alebo ak umiestntujem na stranku obrazky, ktore su staticke v zmysle ze na ne nie je naviazany ziadny odkaz, mam pouzit inu funkciu? alebo?

edit: mne sa marginov odkaz tak isto zobrazuje bez problemov na chrome...

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: