Autor Zpráva
phpstormvajco
Profil
Ahoj,
mám problém s barvou ohraničení tabulky. Chci mít tabulku specifikací technických vlastností jednotlivých produktů, proto jsem si napsal primitivní tabulku. Potřebuji tmavě modré ohraničení tabulky (ale i vnitřní ohraničení jednotlivých buněk) a světle modrou výplň. Když nastavím výplň, vyplní se i ohraničení buněk, což nechci. Když nastavím barvu ohraničení tabulky, zbarví se jen jedna polovina tabulky a nechápu proč. Nemůžu použít CSS, veškeré nastavení musí být v HTML.

Zde je kód:

<html>
<meta charset="utf-8">
<table border="5px" style="border-color: rgb(1,1,101); background-color: rgb(186,214,222)">
    <tr>
        <td colspan="13" align="center">Technické údaje</td>
    </tr>


    <tr>
        <td>Napájení sítě</td>
        <td>Napájení motoru</td>
        <td>Výkon</td>
        <td>Provozní příkon</td>
        <td>Tažná síla</td>
        <td>Čas otevírání</td>
        <td>Účinnost</td>
        <td>Stupeň ochrany</td>
        <td>Provozní teplota</td>
        <td>Mazání</td>
        <td>Max. délka křídla</td>
        <td>Hmotnost</td>
        <td>Koncové spínače</td>
    </tr>

    <tr>
        <td>230V</td>
        <td>230V</td>
        <td>50W</td>
        <td>50W</td>
        <td>500NM</td>
        <td>10s</td>
        <td>70%</td>
        <td>IP 67</td>
        <td>10s</td>
        <td>Vazelína</td>
        <td>2,5m</td>
        <td>20kg</td>
        <td>Ne</td>
    </tr>

</table>
</html>
Trejpa
Profil
phpstormvajco:
<table bordercolor="#010165" bordercolordark="#010165" bordercolorlight="#010165" bgcolor="#bad6de" border=5>

<table border="5px"
Do atributů HTML značek jednotky nepatří, jen čísla . Absolutní hodnota je vždy v pixelech.
margin
Profil *
phpstormvajco:
Nemůžu použít CSS, veškeré nastavení musí být v HTML.
Používáš CSS, deklarace máš v HTML atributu style.
<table border=1 style="border: 5px solid #006; background: #bad6de;">
    <tr>
        <th colspan=13>Technické údaje</th>
    </tr>

Když nastavím barvu ohraničení tabulky, zbarví se jen jedna polovina tabulky a nechápu proč.
Protože ohraničení tabulky je stínované, pokud bys použil na ohraničení nějakou světlou barvu, třebas silver, tak bys to krásně viděl. Každý prohlížeč míchá barvy stínování jinak, řešením je použít CSS solid orámování a pokud je to nutné, deklarovat barvu orámování pro každou stranu.

Mimo téma: u provozní teploty máš nesmysl, ale pokud se vloudil jen do této ukázky, tak se v podstatě nic neděje.
Str4wberry
Profil
Reakce na Trejpu:
Do atributů HTML značek jednotky nepatří, jen čísla . Absolutní hodnota je vždy v pixelech.

Není nakonec ve skutečnosti jedno, co za číslem bude?
Živá ukázka
Trejpa
Profil
Str4wberry:
Není nakonec ve skutečnosti jedno, co za číslem bude?
Kromě procent a v několika případech hvězdičky. Jinak v rámci zotavení z chyb berou prohlížeče vše ve tvaru „číslocokoliv“ jako celé číslo v pixelech.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Není, protože když si člověk navykne psát tam px, může nabýt dojmu, že by tam mohly fungovat i jiné jednotky známé z CSS. Už jsem jednou viděl HTML kód, kde autor psal jednotky mm a divil se, že ani při tisku nejsou respektovány.
phpstormvajco
Profil
Str4wberry:
Solid funguje. Ale udělá ohraničení tabulky jako takové. Já bych však potřeboval ještě zbarvit na stejnou barvu i ohraničení jednotlivých buněk. Je to vůbec možné?

Mimo téma: u provozní teploty máš nesmysl, ale pokud se vloudil jen do této ukázky, tak se v podstatě nic neděje.
Já jsem tam hodnoty naťukal jen pro představu, jak bude tabulka vypadat, všechny hodnoty jsou nesmyslné.
Trejpa
Profil
phpstormvajco:
Jedině stylem.

1. Můžeš použít atribut style u každé buňky v tabulce:
<td colspan="13" align="center" style="border: 1px solid red;">Technické údaje</td>

2. Můžeš využít zotavovací mechanizmy v prohlížeči a vložit značku <style> před tabulku, do těla stránky. Prohlížeče si to při vykreslování přeberou. Nebude to validní, ale fungovat to bude.
<style>
<!--
td { border: 1px solid blue; }
//-->
</style>
<table border=1 …
phpstormvajco
Profil
Děkuji všem, už mi to funguje, jak jsem chtěl :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0