Autor Zpráva
Sluzevsky
Profil *
Zdravím, potřeboval bych poradit.

Je nějaká možnost, jak do html vložit soubory pdf? Budu mít spouštěcí program na flashce a budou na ní i pdf soubory zvlášť - potřeboval bych ve html spouštěči vytvořit obsah všech pdf souborů s informačními dodatky a aby to prostě nějak vypadalo - s tím si vyhraji. Jde mi ale o to, jak to udělat - jak nahrát ty pdf soubory do htmlka? Potřeboval bych totiž, aby to z tý flashky šlo v prohlížeči spustit i offline bez připojení na net, tudíž hodit tam jen odkaz na soubor nahraný někde na internetu, to mi je k ničemu. Potřeboval bych to buď zakomponovat přímo do html i za cenu, že by se to déle otevíralo nebo nějak odkázat na soubory, které budou spolu se spouštěčem na flashce - nevím ale, jak to řešit, protože jednou se mi může flashka otevřít v adresáři jako disk D, jindy či jinde F nebo klidně D, takže nevím, jak na to odkazovat...

Mockrát děkuji za ochotu a jakoukoli odpověď.
Joker
Profil
Sluzevsky:
Zakomponovat PDF do HTML dokumentu spolehlivě nejde, běžné prohlížeče PDF samy otevřít neumějí a potřebují na to plug-in, který nemusí v prohlížeči být nainstalovaný.
Takže prohlížeč pak zobrazí klasický dialog Otevřít - Uložit - …

nějak odkázat na soubory, které budou spolu se spouštěčem na flashce - nevím ale, jak to řešit, protože jednou se mi může flashka otevřít v adresáři jako disk D, jindy či jinde F
Pokud ty dokumenty budou na stejném disku, můžete odkázat relativně.
Například: <a href="dokument.pdf">odkaz</a>, když dokument bude ve stejném adresáři. Nebo <a href="../pdf/dokument.pdf">odkaz</a>, když dokument je v adresáři pdf, který je umístěný o úroveň výš než soubor se stránkou.
Sluzevsky
Profil *
Joker:

Jsem Vám vděčen za ochotu a odpověď. Píši z telefonu, nejsem ještě doma, a tak to nyní nemohu vyzkoušet, ale každopádně mockrát díky.

To, že mi tam vyskočí Otevřít/Uložit vůbec nevadí, hlavně aby to působilo tak nějak jako celek a mohl jsem tam sepsat nějaký úvod - bude se to totiž dávat na firemní flashky a kdybych to měl jen čistě hodit na USB disk do složek CZ/DE a vyskládat tam ty PDFka, neměl bych z toho dobrý pocit. Proto chci udělat html spouštěč - dvě vlaječky na výběr - po kliknutí to přeskočí dál - tam už bude buď německy nebo česky úvod a příslušné PDF soubory, ale ty už ani nepotřebuji otevřít v onom okně, takže OTEVŘÍT/ULOŽIT bude i ideál.

Super, to bude ono. Jen tedy raději pro upřesnění - v případě, že bych dal na flashku spouštěč dejme tomu "spoustec.html" a složku "PDF", do které bych umístil soubor "projekt1.pdf" , jak by vypadal kód pro odkázání na onen soubor?

Moc díky za spásu! :-)
Joker
Profil
Sluzevsky:
v případě, že bych dal na flashku spouštěč dejme tomu "spoustec.html" a složku "PDF", do které bych umístil soubor "projekt1.pdf" , jak by vypadal kód pro odkázání na onen soubor?
<a href="pdf/projekt1.pdf">odkaz</a>
Sluzevsky
Profil *
Mockrát děkuji. Dám pak vědět jak se mi zadařilo.
Sluzevsky
Profil *
Vše funguje jak má. Jdu doladit design a začít dávat na flashky :-)

Ještě jednou dodatečně moc díky.
Mona
Profil *
Můžete mi poradit, prosím? Vložila jsem do HTML relativně přes odkaz pdf, jak to popisujete tady v diskuzi, ale nefunguje mi to, ani se mi to nezobrazí. Soubor mám vložený v podsložce u souboru stránky (tak jak tu má pán pdf tak já mám složku akce a v tom pdf pojmenované měsíci podle platnosti akce). A chci aby to nabízelo otevřít/uložit. Co s tím mám prosím dělat?
aDAm
Profil
zřejmě něodkazuješ správně na ten soubor. Je potřeba zkontrolovat tu relativní cestu a v případě že se to zkouší na linuxu tak i korektnost malých a velkých písmen.
Bubák
Profil
Mona:
v tom pdf pojmenované měsíci podle platnosti akce
Krom správné cesty a velkých/malých písmen je vhodné nepoužívat v názvech souborů diakritiku. Já osobně bych použil v takovém případě jako jméno souboru třebas 052015.pdf.
MSTRmt
Profil
<iframe src="pdf/projekt1.pdf"></iframe>
Bubák
Profil
MSTRmt:
A co ta nezanedbatelná část uživatelů. jejichž prohlížeč neumí PDF zobrazit, mají smůlu?
Mona
Profil *
MSTRmt:
Děkuju, funguje to, sice pomalejší načítání, ale jde to :)

Akorát mi nejde do hlavy, proč mi nefunguje ten odkaz. Už jsem zkoušela různé způsoby pojmenování, dát to do složky přímo ke stránce, relativní i absolutní cestu. Jediné co jsem tam nedala ještě je URL. A linuxu opravdu nefandím, jen mi dral nervy ve škole :D
Joker
Profil
Mona:
Pokud funguje <iframe src="*adresa*"></iframe>, mělo by fungovat i <a href="*adresa*">odkaz</a>.
(Samozřejmě to ale neudělá to samé, nabídne to ten soubor ke stažení nebo otevření.)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: