Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
liborse Profil |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2014, 15:35:49
Dobrý den,
po dlouhém googlování zkusím štěstí zde: Dostal jsem zadání, kde je třeba hromadně stáhnout až stovky souborů přes webové rozhraní, které připravuji na firemním intranetu. Dlouze jsem hledal, ale kloudné řešení jsem nenašel - jen jakýsi šílený jquery skript, který ihned vyvolá dialogová okna pro stažení či je nechá vyskakovat po určité době (chrome je prostě stáhne do složky stažené, což není žádoucí). V dané firmě se pracuje na Chrome poslední verze, maximálně na novějších explorerech, takže jsem přemýšlel o HTML5, ale nenašel jsem nic. Ještě dodám, že jde o 2 - 6 MB soubory a někdy je třeba jich stáhnout třeba 50 pro potřeby zaměstnance (ne, já si to nevymyslel ;) ). I z toho důvodu jsem zavrhl komprimaci do zipu, jako je to v některých programech. Jednoduchá otázka: Jde to, nebo budu muset improvizovat? ;) Díky za odpovědi a pokud nevíte, nepište - nepotřebuji znát důvody, proč to nejde, či že je to nesmysl. Díky Libor |
||
okolojsoucí Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2014, 15:44:20
No rozhodně bych to pomocí PHP zabalil do zipu a pak bych pomocí hlaviček nabídl ke stažení. Pozn. pokud není do souborů nějak zasahováno rozhodně bych ty zipy cachoval a jako název bych dal třeba checksum souborů, ono to pak bude rychlejší.
|
||
liborse Profil |
#3 · Zasláno: 15. 1. 2014, 15:11:52
Tohle řešení mě napadlo, jen se bojím, aby nebyl problém s místem na serveru. Soubory jsou fyzicky na jiném serveru a na serveru, kde jede php aplikace, často dochází místo (je využíván pro různé účely). Však já něco vymyslím, díky za radu.
|
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 15. 1. 2014, 15:13:43
Jelikož není možné poslat více souborů naráz, musíš poslat jen jeden.
To jestli zabalíš soubory do zipu, nebo něčeho jiného je na tobě. Je možné zipovat soubory ve streamu - nikam je neukládat a rovnou odesílat. Problém ale můžeš mít s časovým limitem. |
||
liborse Profil |
To mě nenapadlo (zatím jsem to nedělal ještě), zkusím. Přeci jen mi tu snad nastaví co budu potřebovat. Snad to pro server nebude velká zátěž...
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0