Autor Zpráva
nolien02xxx
Profil
dobry, chcel by som sa spytat ako mozem posunut, alebo napaddovat formularove okno presne tam kam chces, s tym ze oba riadky aj s tlacitkom budu zobrazene pod sebou:

<form action="login.php" method="get">
<input type="text" id="username" name="username" />
<input type="password" id="password" name="password"/>
<input type="submit" name="Login" value="Login" class="tlacitko">
</form>


dakujem za pomoc
Tomáš123
Profil
načo padding, ak chceš posunúť to okno tak použi position
jenikkozak
Profil
<input type="text" id="username" name="username"><br>
<input type="password" id="password" name="password"><br>
<input type="submit" name="Login" value="Login" class="tlacitko">
Tomáš123
Profil
nolien02xxx:
alebo pomocou tabuľky, ale to sa ti hodí keď budeš potrebovať takýto formulár:
<table>
  <tr>
    <td>Meno
    <td><input type="text" id="username" name="username">
  </tr>
  <tr>
    <td>heslo
     <td><input type="password" id="password" name="password"><br>
  </tr>
  <tr>
    <td>
    <td><input type="submit" name="Login" value="Login" class="tlacitko">
  </tr>
</table>
A vyzerať to bude asi takto:
Meno:   nolien02xxx
Heslo:  ********
        Odoslať
Náročný uživatel
Profil *
Tomáš123:
já myslel, že tabulka slouží pro tabulkový data a ne pro formulářový prvky, to je nějaká novinka?
Kubo2
Profil
Náročný uživatel:
Novinka to určite nie je. Používa sa to už pomerne celkom dlho. Stačí si uvedomiť, že formulárové prvky sa dajú chápať tiež ako plnohodnotné tabuľkové dáta.
TomasJ
Profil
Tomáš123 [#2]:
načo padding, ak chceš posunúť to okno tak použi position
Tohle podle mě není správná volba. Na co má nastavovat position na některý z prvků, či celou skupinu prvků, když má lepší nastavit margin?

Ovšem správnější volba je podle mě v [#4], kde používáš na zarovnání prvků formuláře tabulku.

nolien02xxx:
Tabulku využij jen v případě, že před prvky chceš dávat popisky (například Jméno: <input ...>).
Tam to smysl má, jinak bude lepší to co napsal jenikkozak v [#3] příspěvku.

Dále se také rozhodni, zda píšeš stránku v XHTML nebo HTML. Do HTML nepatří ukončování nepárových tagů lomítkem. Má to vypadat přesně tak, jak máš napsané tlačítko.
Bubák
Profil
TomasJ:
Do HTML nepatří ukončování nepárových tagů lomítkem.
V HTML 5 je do přípustné, dokonce je možné udělat HTML / XHTML jako jeden validní soubor.
Ale pokud v prvním inputu je na konci mezera lomítko většítko  />, ve druhém inputu je na konci lomítko většítko /> a ve třetím inputu je na konci jen většítko >, tak to vypadá velice podivně.
CZghost
Profil
TomasJ:
Já nepárové tagy ukončuju vždy lomítkem (před lomítko dávám vždycky mezeru), zaprvé tak zabraňuju omylům editoru (input bere jako párový tag), zadruhé už jsem si tak navykl.

Bubák:
Máš pravdu, měla by se dodržovat určitá konvence. Je divný, když napíšu <img src="..." /> a v zápětí na to <img src="..."> (třebaže se to netýká formulářů).
TomasJ
Profil
Bubák:
Ale pokud v prvním inputu je na konci mezera lomítko většítko />...
Přesně tohle jsem měl na mysli. Je to něco jako česká stránka, která je napůl anglicky. Zdrojový kód se sice nezobrazuje sám od sebe, ale stále je to vizitka kodéra. :) Nicméně nolien02xxx chtěl pomoc s něčím jiným, na co mu již odpovězeno bylo, tak to tu nebudu dále rozebírat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: