Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ayanne Profil |
#1 · Zasláno: 2. 6. 2014, 16:44:46
Zdravím,
potřebovala bych pomoct s tvorbou webových stránek. Problém asi takový: Jak mám vložit do obrázku text jinak, než v grafickém programu? Je nějaký způsob? Zkoušela jsem to přes atribut <SPAN>, jenže když se zmenší velikost okna, text se zobrazí jinde. Poloha je udána v Pixelech a mám pocit, že v procentech je problém stejný. Dá se přes jiný tag dát text do obrázku? Nebo to mám udělat v grafickém programu, přestože v HTML by mi to bylo příjemnější? |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 2. 6. 2014, 16:54:00
Nedávno se tu ptal někdo na to samé: Popis v obrázku
Ukaž, co jsi zkoušela, třeba je nutná jen drobná změna. |
||
ayanne Profil |
#3 · Zasláno: 2. 6. 2014, 16:58:41
<SPAN style="position: absolute; top: 180px; left: 180px"><FONT color="white">text</FONT></SPAN>
<SPAN style="position: absolute; top: 220px; left: 100px"><FONT color="black">text</FONT></SPAN> <SPAN style="position: absolute; top: 310px; left: 200px"><FONT color="black">text</FONT></SPAN> <SPAN style="position: absolute; top: 330px; left: 110px"><FONT color="white">text</FONT></SPAN> <SPAN style="position: absolute; top: 410px; left: 250px"><FONT color="black">text</FONT></SPAN> <SPAN style="position: absolute; top: 370px; left: 55px"><FONT color="black">text</FONT></SPAN> Konkrétně jde o popisek mapy, kde jsou barevně regiony. Jenže jakmile upravím velikost okna, celé se to rozjede do všech stran. :/ |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 2. 6. 2014, 17:04:00 · Upravil/a: juriad
Chceš tedy něco takového?
Klikni na zobrazit zdroj v rohu mapičky. Nějak nechápu, jak se to může rozhodit. Ty popisky přece zůstanou přesně na stejném místě. |
||
ayanne Profil |
#5 · Zasláno: 2. 6. 2014, 17:11:38
juriad:
Rozhazuje se to především proto, že nad obrázkem je text, který se změněním velikosti textu posune o několik řádků dolů. Takže zkusím, jestli to bude jiné s tímhle "stylem". |
||
juriad Profil |
Nejlépe dodej odkaz na stránku, kde se chyba projevuje.
Řešením nejspíš bude obalení obrázku do divu s position: relative ; to zajistí, že se pozice bodů bude počítat od levého horního rohu obrázku, nikoli stránky.
<div style="position: relative"> <sem dáš obrázek> <sem dáš ty spany> </div> |
||
ayanne Profil |
#7 · Zasláno: 2. 6. 2014, 17:25:34
Stránku zatím nemám zveřejněnou, každopádně DIV funguje, takže díky moc. Kdyby něco, asi se ozvu, ale ušetřil jsi mi spoustu práce a "trápení". :)
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0