| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Petr Řeháček Profil |
#1 · Zasláno: 4. 6. 2014, 15:36:34
Prosím vás jak pozicovat tabulku? Zatím se mi jí podařilo je vycentrovat. Ale já jí potřebuju ještě šoupnout dolů..
Takhle ta tabulka vypadá : <table border="2" cellpadding="5" cellspacing="4"> <tr><th>Rok</th><th>Název</th><th>Žánr</th></tr> <tr><td>2001</td><td>Dei seung chui keung</td><td>Akční/dobrodružný</td></tr> <tr><td>2001</td><td>Agent z Hongkongu</td><td>Akční/komedie</td></tr> </table> |
||
| anonymníí Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 6. 2014, 15:37:30
Petr Řeháček:
Jak jsi ji vycentroval? Úplně stejně ji posuneš i dolů, není na tom nic složitého. |
||
| Petr Řeháček Profil |
#3 · Zasláno: 4. 6. 2014, 15:39:58
Před to a za to jsem dal <center></center> .. Čím ji posunu?
|
||
| anonymníí Profil * |
#4 · Zasláno: 4. 6. 2014, 15:56:59
Petr Řeháček:
marginem. T9m ji mimochodem i můžeš vycentrovat namísto používání této mrtvoly :-) |
||
| Tomáš123 Profil |
#5 · Zasláno: 4. 6. 2014, 15:57:35
Petr Řeháček:
„Čím ji posunu?“ Celú tabuľku obaľ do divu a ten napoziciuj kam len chceš pomocou CSS.
Pozor pri použití position:absolute;! Ak nenastavíš nadradenému prvku position: relative; výsledná pozícia sa bude odrátavať vzhľadom na element body.
|
||
| Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 4. 6. 2014, 16:05:23
Tomáš123:
„Celú tabuľku obaľ do divu“ Nevidím pro obalový div důvod a pro pozicování teprve ne. <table border="2" cellpadding="5" cellspacing="4" style="margin: 1em auto 0 auto;"> auto pravé a levé odsazení, vycentrování 0 dolní odsazení (nulový rozměr může být bez jednotky) Horní a dolní odsazení si uprav podle potřeby. Délkové jednotky v CSS |
||
| juriad Profil |
#7 · Zasláno: 4. 6. 2014, 16:05:54
Petr Řeháček:
Obvykle nechceš pozicovat, ale určit odsazení (vnější - margin, vnitřní - padding) a šířku (width).
Pokud nemáš dobrý důvod, vyhni se CSS vlastnosti position. V tomto případě nechceš, aby tabulka byla na konkrétním místě, ale aby byla nějak daleko od předchozího odstavce; chceš tedy nastavit margin-top.
|
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0