Autor Zpráva
tazatel
Profil *
Hloupý dotaz. Mám obrázek v divu. Čekal bych, že výška divu se přizpůsobí obrázku, ale neděje se tak. Proč?

<span class='onepic'><img src='a.jpg' width='100'><img class='ruka' title='Smazat obrázek' src='img/delete.gif' onclick='picdel()'></span>

.onepic{
  margin: 10px;
  padding: 10px;
  background:#e0e0e0;
}

i.nahraj.to/f/IYr.png


(píšu div, v kódu je span, pardon. Zkoušel jsem obojí, div s display:inline)
kolemjdoucí
Profil *
Jestli je to tak, jak je v ukázce, tak ten obrázek je úplně mimo divy.
tazatel
Profil *
kolemjdoucí:
Jak mimo divy? V kódu je tak, jak píšu tady. Prohlížeč ho zobrazuje jaksi v divu, jen s tím, že výška divu se nepřizpůsobí a obrázek vyčuhuje.
kolemjdoucí
Profil *
<body style="margin: 0px;">
    <div style="position: fixed; top: 0px; left: 0px; height: 0px; width: 0px; z-index: 9999999;">
        <div style="position: fixed; top: 100%; height: 0px;"> 
           <div style="position: relative;"></div>
        </div>
    </div>
    <img style="-webkit-user-select: none;" src="http://i.nahraj.to/f/IYr.png" width="157" height="163">
</body>
Takhle to tam je, kyž si kliknu na ten odkaz: http://i.nahraj.to/f/IYr.png.
Bubák
Profil
tazatel:
Čekal bych, že výška divu se přizpůsobí obrázku, ale neděje se tak. Proč?
Přiznám se, že nevím, ve starých IE (IE5, IE5.5 a IE6) ve quirk režimu to fungovalo podle mých představ, v Opeře a Firefoxu nikoliv, jak se to chovalo v jiných, než jmenovaných prohlížečích, netuším, protože pak jsem lehce pozměnil CSS.

Zkoušel jsem obojí, div s display:inline
div s display: inline se, co se vzhledu týče, chová stejně, jako span, obojí je inline element.

Použij display:inline-block;
Pokud narazíš na problém s mezerou pod obrázkem nebo spanem (obecně inline-block elementem), koukni na Trejpův článek Mezera pod obrázkem.
tazatel
Profil *
Bubák:
div s display: inline se, co se vzhledu týče, chová stejně, jako span, obojí je inline element.

Ano, jen jsem vysvětloval nesoulad mezi tím, co jsem psal a kódem.
Zkusím použít to zdejší kódovátko a dát to do něj.


http://kod.djpw.cz/sgeb

V opeře i FF špatně.
Bubák
Profil
tazatel:
Pokud jsem se s radou „Použij display:inline-block;“netrefil, přidej obrázek toho, jak má vypadat výsledek.
tazatel
Profil *
Jak má vypadat.. čekal a chtěl bych to takto: http://i.nahraj.to/f/IYx.png
kolemjdoucí
Profil *
T Bubák
Trefil ses :-).
tazatel
Profil *
Bubák:
Děkuju! inline-block jsem snad nikdy vědomě nepoužil, protože nevím, k čemu to je. Dostuduju.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: