| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| xlifer Profil |
Používat novinky HTML5 nebo ne, a raději zůstat u HTML4, když podpora HTML5 není 100%.
Jak to řešíte v praxi? "Dosazovat" podporu HTML5 přes JS skript: HTML5Shiv.js mi přijde trochu mimo, protože pak je kód závislí na JS skriptu a to není úplně ideální stav, když vypnu JS, tak je HTML5 podpora ve starších nebo nepodporovaných prohlížečích v háji. Je tedy HTML5 oficiálně schváleno W3C nebo je pouze ve stavu ladění? Jinak tady je docela pěkný soupis v čem je HTML5 přinosem. |
||
| 1Pupik1989 Profil |
#2 · Zasláno: 5. 7. 2014, 19:29:35
Třeba u canvasu, audia a videa je javascript stejně nutný. Ostatní tagy zatím nepoužívám, nepřijdou mi nijak důležité. Googlu a uživatelům je jedno jestli tam nějaký element header je.
Takže zatím vše kromě canvasu nechávám stranou. |
||
| Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 5. 7. 2014, 20:28:27
xlifer:
„Používat novinky HTML5 nebo ne, a raději zůstat u HTML4, když podpora HTML5 není 100%.“ To se navzájem nevylučuje, není problém používat z HTML5 jen to, co má 100% podporu. HTML5 třebas dovoluje obalit odkazem skoro libovolný element, a podpora v prohlížečích je bezproblémová. 1Pupik1989: „Takže zatím vše kromě canvasu nechávám stranou.“ A co embed? Ale to je nový element jen pro W3C, nikoliv pro výrobce prohlížečů. |
||
| xlifer Profil |
#4 · Zasláno: 5. 7. 2014, 20:35:42
Bubák:
„HTML5 třebas dovoluje obalit odkazem skoro libovolný element, a podpora v prohlížečích je bezproblémová.“ A k čemu je to konkrétně dobré, resp. jaký to má hlavní přínos? |
||
| 1Pupik1989 Profil |
#5 · Zasláno: 5. 7. 2014, 20:42:52
Bubák: Tak embed a object používám většinou, teď to právě nahrazují HTML5 tagy. Nicméně tyhle staré tagy nemůžou prohlížeče vynechat, takže jsem klidný.
|
||
| Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 5. 7. 2014, 20:50:02
xlifer:
„jaký to má hlavní přínos?“ Nevím, zda je to hlavní přínos, ale občas se hodí: <a href=celyslanek1.html> <h2>Psojedy</h2> <p>Psojedy nejsou na mapě. A co na to říká starosta Josef Pecháček?</p> </a> <a href=celyslanek2.html> <h2>Kotojedy</h2> <p>Kotojedy je část okresního města Kroměříž. Nachází se na jihu Kroměříže</p> </a> |
||
| 1Pupik1989 Profil |
#7 · Zasláno: 5. 7. 2014, 20:58:52
Obal to do divu a element A hoď zvlášť a dej mu display: block a velikost 100%. Tak nějak jsem to dělal já. Sice to přesně nekopíruje, ale přece. Nebo jsem udělal spoustu odkazů a obalil každý element zvlášť. Taky jsem netušil co to v kterém prohlížeči udělá.
|
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0