Autor Zpráva
napres123
Profil
Dobrý den, omlouvám se že otravuji ale nevím kde mam chybu. formulář mi neodesílá žádné data na další stránku abych ho mohl spracovat, nevíte čím to je?

<form action="zpracuj" name="formular" METHOD="POST">
<input type="radio" name="zadava" vaule="firma" onclick="switcher(this,'firma');" />firma
<input type="radio" name="zadava" vaule="osoba" onclick="switchers(this,'osoba');" />osoba

<div id="osoba" style="display:none;">
<table>
<tr>
 <td>Jmeno a Přijmení</td>
</tr>
 <tr>
  <td> <input id="jmeno_prijmeni_osoba" type="text" vaule="" /></td>
 </tr>
   <tr>
 <td>Ulice</td>
 </tr> 
   <tr>
   <td><input id="ulice_osoba" type="text" vaule="" /></td>
   </tr>
   <tr>
<td>Město</td><td>PSČ</td>
</tr>
<tr><td><input id="mesto_osoba" type="text" vaule="" /></td>
<td><input id="psc_osoba" type="text" vaule=""/></td>
</tr>
</table>

<table>
kontaktní udaje
<tr>
 <td>Email</td>
</tr>
 <tr>
  <td> <input id="email_osoba" type="text" vaule=""/></td>
 </tr>
   <tr>
 <td>Telefon</td>
 </tr> 
 <tr>
   <td><input id="telefon_osoba" type="text" vaule=""/></td>
   </tr>
   </table>
</div>
<div id="firma" style="display:none;">
  <table>
<tr>
 <td>IČ</td><td>DIČ</td>
</tr>
 <tr>
  <td> <input id="ic" type="text" /></td><td> <input id="dic" type="text" /></td>
 </tr>
 <tr>
 <td>Název firmy</td>
</tr>
 <tr>
  <td> <input id="nazev_firmy" type="text" /></td>
 </tr>
   <tr>
 <td>Ulice</td>
 </tr> 
   <tr>
   <td><input id="ulice" type="text" /></td>
   </tr>
   <tr>
<td>Město</td><td>PSČ</td>
</tr>
<tr><td><input id="mesto" type="text" /></td>
<td><input id="psc" type="text" /></td>
</tr>
</table>

<table>
kontaktní udaje
<tr>
 <td>Jmeno a Přijmení</td>
</tr>
 <tr>
  <td> <input id="jmeno_prijmeni" type="text" /></td>
 </tr>
<tr>
 <td>Email</td>
</tr>
 <tr>
  <td> <input id="email" type="text" /></td>
 </tr>
   <tr>
 <td>Telefon</td>
 </tr> 
 <tr>
   <td><input id="telefon" type="text" /></td>
   </tr>
   </table>
</div>



    <select name="vyber-textu" onchange="this.form.pole.value = this.value">
      <option>vyberte</option>
 <?include "./inc/connect.php";

$vystup=mysql_query("SELECT * FROM sablony");
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vystup) ):

echo  "<option id=\"$zaznam[id]\" value=\"$zaznam[text]\">$zaznam[typ]</option>";

endwhile;?>
    </select>
    
    <br>
    
    <textarea name="pole"  cols="30" rows="10"></textarea>
      <input type="submit" value="Odeslat poptávku" />
</form>
Taps
Profil
napres123:
zobrazuje se nějaká chyba po odeslání formuláře ?
napres123
Profil
Taps:
právě že ne
v souboru co by mi to měl zpracovat
tak jsem tam pro kontrolu napsal abych věděl co se odesílá např echo $_POST[jmeno_prijmeni_osoba]; a nic se nezobrazí
vubec nevim :-(
Tomáš123
Profil
napres123:
<form action="zpracuj" name="formular" METHOD="POST">
Správne by malo byť: <form action="zpracuj.php" name="formular" METHOD="POST">...
napres123
Profil
Tomáš123:
ja používám dynamické skládání stránky takže tam nemusim psát php.
to už mam v indexu. ale i když jsem zadal normalní cestu tak e se nic neodeslalo
ale i tak zkoušel jsem to zpracovat rovnou na stránce ale také formulář nic neodeslal nevíte čím to muže být? třeba tím javascriptem?


když dám oeslat tak mi do url skočí /odeslat?zadava=on&vyber-textu=tady+bude+text&pole=tady+bude+text . co že jet javasckript, nevíte jak to odstranit?
Tomáš123
Profil
napres123:
S JavaScriptom nemám takmer žiadne skúsenosti, skúste zo stránky JavaScript odstrániť, pozorovať zmeny a ak všetko pôjde ako má, postupne pridávať riadky a zacieliť chybu...
napres123
Profil
Tomáš123:
Ja prave take moc ne, javascript jsem odstranil, ale problem s tim ze to neodesila pretrval... nemam neco spatneho ve formulari? Prochazel jsem ho ale nezda se mi tam neco spatne. Vubec me nenapada kde by byla chyba
Virtus
Profil
Zdravím,
u těch inputů (formulářových prvků) ti chybý parametr name, ten určuje jak se to bude jmenov v globální proměnné $_POST / $_GET v PHP, nikoliv prametr id
napres123
Profil
Virtus:
Dekuju hned se to pokusim opravit.
Ale kdyz jsem se pokosel treba u radio vypsat pak odeslanou promennou tak se mi take bohuzel nic neukazalo.
Virtus
Profil
Moc vodítek zde není, jak určit kde je chyba, můžete to být JavaScript, může to být PHP, teoreticky to může být i nastavení apache/nginxu, takže pro začátek, bych zkusil do scriptu, kam se data údajně odesílají (zpracuj.php), vypsat hned na začátek něco takového, pokud to jde všechno přes index.php tak postupuj od něj a postupně hledej místo kde se ti data ztratí:
<?php
echo 'POST data: <pre>';
var_dump($_POST);
echo '</pre>GET data:<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
die();
pokud se data vypíšou z postu, bude pravděpodobně někde v kódu nějaký reload, pokud se data vypíšou v getu, tak zato může pravděpodobně JavaScript, v kódu toho formuláře není nic co by ovlivňovalo odeslání formuláře, takže pokud zato bude moct JS, tak to bude chtít více informací.
napres123
Profil
Mam pripraveny skript na zapis do databaze ale i kdyz to smazu a dam pouze <? echo $_POST[zadava] ?> tak nic a i kdyz treba udelam aby se po odesilani formulare nikam mepresmerovalo a aby sw pustil skript hnet naa te same strance tak se take nic nedeje.
Skript na ztratu dat pouziju a dam det
Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou a se správnými písmenky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na naprese123:
Tvé přepínače <input type="radio"> nemají žádný atribut value. Už jsi byl upozorněn
napres123
Profil
Chamurappi:
děkuju zase za upozornění vubec jsem si nevšiml že jsem napsal vaule místo value
všem se chci omluvit že jsem je otravoval a poděkovat za všechny nápady

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: