Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
divady Profil |
#1 · Zasláno: 10. 9. 2014, 14:50:13
Dobry den, chtel bych se zeptat jestli by sel udelat fixni text do textarea, ale stim aby se tam dalo jeste psat.
Tedy myslim aby text nesel smazat a slo jeste neco pripsat |
||
Hando Profil |
#2 · Zasláno: 10. 9. 2014, 15:12:56
Dobrý den.
Řekl bych, že to není úplně rozumné řešení - lidi to bude (podle mě) plést, budou se to snažit smazat atd. K čemu to potřebujete? Jestli pro následné zpracování, tak se to dá řešit poměrně jednoduše až na straně serveru (a neblbnout tím uživatele) a u klienta použít buď obyčejný text mezi <textarea>nějaký text</textarea> , který je potřeba smazat ručně a nebo placeholder <textarea placeholder="bla bla bla"></textarea> , který se smaže sám při kliknutí (ale není podporován pro IE < 9).
Jinak nějak jednoduše to asi nepůjde (jestli vůbec ano), je to pole, do kterého se má psát... Buďto je zamknuté (disabled), nebo readonly a nebo normální, viz výše. |
||
lionel messi Profil |
Súhlasím s Handom. Dodatočná úprava na strane servera po odoslaní mi príde rozumnejšia:
<form action="" method="post"> <textarea name="text">Sem zadajte text.</textarea> <input type="submit" name="odoslat" value="Odoslať"> </form> <?php if (isset($_POST["odoslat"])) //ak bol odoslaný formulár { $fixnyText = "Ľubovolný fixný text"; //fixný text $textZTextarea = $fixnyText . $_POST["text"]; //spojí fixný text z užívateľským vstupom } ?> |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 10. 9. 2014, 15:26:24
Reaguji na Handa:
„(ale není podporován pro IE < 9)“ 10. Reaguji na divadyho: Také mi to přijde jako nesmyslné zadání. |
||
divady Profil |
#5 · Zasláno: 11. 9. 2014, 15:30:22
děkuji moc za reakce,
chtěl jsem se zeptat jestli to jde, jen ze zvědavosti mně to napadlo. všude jsem se dočetl o distabled a o placeholder, ale zajimalo mně jestli je i jiný možnost jak tam dat pevně text. ted už to vím ještě jednou děkuji za reakce |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0