Autor Zpráva
Joukerka
Profil
Zravím,
z databáze si vypisuji tabulku (generuji do <table>, ale nedaří se mi ji vycentrovat k hornímu okraji. Na stránce je pouze tabulka, nic jiného. Když si zobrazím stránku, tak se mi to chová, jako by něco mezi horním okrajem a tabulkou bylo. Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Zkoušel jsem centrovat tabulku, div ... ale nic.
lionel messi
Profil
Joukerka:
Prosím o odkaz na živú ukážku.
Bubák
Profil
Joukerka:
jako by něco mezi horním okrajem a tabulkou bylo
horní margin elementu body, stránka (element body) má ve všech běžných prohlížečích výchozí margin 8px.
Joukerka
Profil
Bubák:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title>Zakaznik</title>

  
  </head>
  <body>
    
    <table align="left" valign="top"> 
      <thead>
        <tr>
<th>&nbsp;id&nbsp;</th><th>&nbsp;datum&nbsp;</th><th>&nbsp;kategorie&nbsp;</th><th>&nbsp;znacka&nbsp;</th><th>&nbsp;typ&nbsp;</th><th>&nbsp;popis&nbsp;</th><th>&nbsp;cena&nbsp;</th><th>&nbsp;poznamka&nbsp;</th>
      </tr>
</thead>
    <tbody>
      <tr>        
<?php        

require("prihlas.php");
    
    $pripoj=MySQL_Connect($SQL_Server, $SQL_Uzivatel, $SQL_Heslo) or Die(MySQL_Error());
    MySQL_Select_Db($Databaze) or Die(MySQL_Error());
    

$dotaz="SELECT * FROM zbozi"; 


$vysledek = MySQL_Query($dotaz); // provedení sql dotazu 


while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ 
$id=$zaznam["id"];
$datum=$zaznam["datum"];
$kategorie=$zaznam["kategorie"];
$znacka=$zaznam["znacka"];
$typ=$zaznam["typ"];
$popis=$zaznam["popis"];
$cena=$zaznam["cena"];
$poznamka=$zaznam["poznamka"];

print "<tr><th>$id</th><th>$datum</th><th>$kategorie</th><th>$znacka</th><th>$typ</th><th>$popis</th><th>$cena</th><th>$poznamka</th></tr> <br>";
    
}


MySQL_Close($pripoj); 


?>
    </tr> 
      </tbody> 
        </table>
        
   
  </body>
</html>
lionel messi
Profil
Joukerka:
Nastav dokumentu (element body) margin 0px, ako píše Bubák.
Joukerka
Profil
Joukerka:

lionel messi:
Zkusil jsem to takto...a stále to nejde. Posílám výtažek kódu, stále se mi tabulka nedaři arovnat nahoru. 

#obal {
margin: 0px auto;
width:800px ;
}


<body>

 <div id="obal">
    <table align="center" valign="top"> 
      
<?php        



?>
   
        </table>
          </div>
</body>
Fisir
Profil
Reaguji na Joukerku:
Elementu body.

body  {
    margin: 0;
}
Joukerka
Profil
Fisir:


malinko se to posunulo. ale já tam mám mezeru stále cca 200px... neni možné že se to nakumuluje při generování tabulky ?

<table align="center" valign="top"> 
      <thead>
        <tr>
<th>&nbsp;id&nbsp;</th><th>&nbsp;datum&nbsp;</th><th>&nbsp;kategorie&nbsp;</th><th>&nbsp;znacka&nbsp;</th><th>&nbsp;typ&nbsp;</th><th>&nbsp;popis&nbsp;</th><th>&nbsp;cena&nbsp;</th><th>&nbsp;poznamka&nbsp;</th>
      </tr>
</thead>
    <tbody>
      <tr>        
<?php        

require("prihlas.php");
    
    $pripoj=MySQL_Connect($SQL_Server, $SQL_Uzivatel, $SQL_Heslo) or Die(MySQL_Error());
    MySQL_Select_Db($Databaze) or Die(MySQL_Error());
    

$dotaz="SELECT * FROM zbozi"; 


$vysledek = MySQL_Query($dotaz); // provedení sql dotazu 


while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ 
$id=$zaznam["id"];
$datum=$zaznam["datum"];
$kategorie=$zaznam["kategorie"];
$znacka=$zaznam["znacka"];
$typ=$zaznam["typ"];
$popis=$zaznam["popis"];
$cena=$zaznam["cena"];
$poznamka=$zaznam["poznamka"];

print "<tr><th>$id</th><th>$datum</th><th>$kategorie</th><th>$znacka</th><th>$typ</th><th>$popis</th><th>$cena</th><th>$poznamka</th></tr> <br>";



    
}


MySQL_Close($pripoj); 


?>
    </tr> 
      </tbody> 
        </table>
Fisir
Profil
Reaguji na Joukerku:
Aha. Je to způsobené tím, že máš celý skript obalení do <tr>. Tím pádem ti vyleze něco takového:

<tr>
    <tr><th>ID</th><th>Datum</th><th>Kategorie</th><!-- … -->
</tr>

Obsah elementu tr je ale automaticky vertikálně vycentrovaný, tudíž to, co vidíš jako 200 pixelovou mezeru je ve skutečnosti důsledek centrování. Řešením je odmazat <tr> před začátkem PHP skriptu a </tr> po PHP skriptu.
Joukerka
Profil
Fisir:

tak tr jsem smazal, ale furt nic...jinak v tabulce použití valign="top" je v pořádku ? ..
Tomáš123
Profil
Joukerka:
Zobraz vygenerovanú stránku v prehliadači (ide o to, aby tam nebol žiadny PHP skript), skopíruj kód do tohto editora a pošli sem odkaz.
bestik_63
Profil
Zkus ještě vymazat odřádkování (<br>), které je za každým řádkem tabulky

print "<tr><th>$id</th><th>$datum</th><th>$kategorie</th><th>$znacka</th><th>$typ</th><th>$popis</th><th>$cena</th><th>$poznamka</th></tr> <br>";

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: