Autor Zpráva
SamuelS
Profil
Ahoj potrebujem formularktorý dokáže prepísať v spripte : $soubor=fopen("subor.php", "w+"). prepíše ten názov subor.php prepíše ho tím čo zada do formulara. Ten skript je na ot aby vytvoril dokument php. Ďakuejm za pomoc. Preberal som to aj na PcFroum : www.pcforum.sk/fromular-vt173023.html ale odpoveď je tak si to urob alebo "precooo nepoužiesss CMS ???? "

Moderátor Joker: odmazáno množství „m“, aby to nepřivolávalo moderátory.
lionel messi
Profil
SamuelS:
<form method="post">
  Názov súboru: <input type="text" name="nazov">
  Obsah: <textarea name="obsah"></textarea>
  <input type="submit">
</form>
<?php
if (isset($_POST['nazov'], $_POST['obsah'])) {
  $zdroj = fopen("subor.php", "w"); //alebo w+, podľa toho, či chceš zo súboru zároveň aj čítať
  fwrite($zdroj, $_POST['obsah']); //zapíšeme dáta
  fclose($zdroj);
  rename("subor.php", $_POST['nazov']. ".php"); //automaticky doplnená koncovka
}
?>

Urobí v zásade to, čo potrebuješ, teraz ukážem jeho slabiny (možné námety na vylepšenie a štúdium):
• Neriešim tzv. atomicitu operácií, v skratke povedané, je vysoko pravdepodobné, že občas sa obsah súboru vymaže. Ak ťa to zaujíma, prečítaj si o tomto pojme viac (stačí pohľadať).
• U funkcie rename obzvlášť pozor na zadávanie ciest.
• Neošetrujem zakázané znaky v názve súborov (neviem presne, o ktoré ide).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: